Skandinavisk-inspirert arkitektur, peruviansk sushi og en spansk kjendis på interiørdesign
Kan golf i Alicante bli bedre enn dette? Antakeligvis ikke. Og golfen er bare en brøkdel av livet her. Resten består av å slappe av ved bassenget, dra til strandklubben, spise eksotiske retter laget av inspirerte kokker, innta drinker ved bassenget, se på trendy interiørdesign. Så tilbake til svømmebassenget.
Da invitasjonen kom for å bo i en journalist-okkupert utleievilla i fire netter var det lett å takke ja. Det var ikke bare fordi så mange norske golfere er fans av resortet, som ligger cirka tre kvarters kjøretur fra Alicante-flyplassen. På Las Colinas Golf & Country Club føler jeg meg nesten som en slags “fadder”. Jeg overvar det som tilsvarer enten fødsel eller dåp. På banens åpningsdag i juli 2010 var jeg en av de heldige innbudte, utsendt av magasinet Norsk Golf. Den dagen var klubbhuset bare en uferdig grunnmur og banen var nysådd og fersk. Det har vært spennende å følge utviklingen siden den gang – jeg ante ikke om nykomlingen ville leve opp til forventningene. Noen mente den gangen at banen kunne bli en av Spanias beste. I dag har resortet etablert seg på Costa Blanca. Jeg ser stadig bilder tatt der i Facebook-feeden min, med de umiskjennelige dramatiske bunkerne de skryter av (ikke uten grunn).
En av Spanias beste
Etter åpningsturneringen var det festivitas og middag, da fikk jeg sitte ved siden av en distingvert herre med hvit bart, det var selveste banearkitekten, Cabell B. Robinson fra USA, som er kjent for baner som Finca Cortesin og Praia d’el Rey. Han utdypet mer enn gjerne rundt banedesignen, der opphøyde greener og brede fairways var kjennetegn. Han ville at den unike naturen med urørt skog skulle komme til sin rett og at banen skulle være spillbar for golfere på alle nivåer, samtidig som den skulle utfordre proffene.
“Målet mitt som landskapsarkitekt er at banen skal integreres i landskapet,” sa Robinson. “Det unike ved denne banen er at den går gjennom en dal i kupert terreng, og dette gir følelsen av en privat sfære.”
Det samme kan man nå si om villaene på resortet. Dette er et skjermet og stille sted, og mange av villaene har utsikt rett mot skogen. Et perfekt sted å trekke seg tilbake og slappe av i en uke, så lenge man har med badetøy, golfbag og et par-tre romaner.
Nå, 13 år senere, fikk jeg dra til Las Colinas Golf & Country Club på nytt. Sammen med en engelskmann og en tsjekkisk jente var jeg i villa nummer 23.
Det er ikke bare banen som imponerer golfere i dag, selv om de legger ganske mye ressurser i forbedringer og vedlikehold. Greenene er nydelige. Treningsområdet er også med på å løfte stedet, med chipping og putting green er tegnet av golflegenden Miguel Angel Jimenez. Og helt ny Toptracer-teknologi gjør trening på golfrangen til en spennende lek for oss bogeygolfere, og er sikkert en stor hjelp til de som er seriøse i søken etter å gå ned i handicap.
Forskjellen mellom oppholdet nå og den gangen var mange. Hjem kjære hjem denne gangen var en hvit villa på en etasje, med tre romslige soverom. Stilen på kjøkken/stue minte om minimalistisk skandinavisk design med store vinduer ut mot bassenget. Derfra så man ut over backnine, og vi kunne se om golferne greide å holde seg på fairway. For å være helt ærlig var jeg mer opptatt av å svømme i eget basseng enn å følge med på de svette ettermiddagsgolferne.
Her var det viktig å prøve ut diverse måter å tilbringe tiden på under typiske varme sommerforhold. Svømmebassengene lokket til enhver tid. Men det gjorde også diverse andre punkter på programmet, inkludert guidet tur i historiske Cartagena og en lat ettermiddag på Las Colinas sin private strandklubb med infinity-pool, WOW Beach på Dehesa de Campoamor.
Hakeslepp av villa-salg til 56 millioner
I løpet av “oppveksten” har Las Colinas blitt ganske fjongt, noe helt annet enn det rå produktet jeg så i 2010. Faktisk er resortet blitt så fjong at vi journalister fikk beskjed om å være respektfulle. “Vi vil helst at dere bruker det fulle navnet, Las Colinas Golf & Country Club,” fikk vi beskjed om på første dag. Litt tungvint i daglige samtaler, men vi hadde ikke lyst å fornærme noen, så vi prøvde, uten helt å få det til.
En annen liten “nyhet” kom etter hvert. “Det er noen som nettopp har kjøpt den dyreste villaen vi hadde,” sier guiden vår når vi er på omvisning for å se noen av leilighetene. “Den var veldig spesiell, designet av Monica Armani.” Ved næremere undersøkelser viser det seg at han refererer til en villa som kostet nesten 5 millioner euro. Morning Breeze heter villaen.
Faktisk var depositum betalt rett før vi kom. Det var feiring blant de ansatte, for det var en helt spesiell leilighet, nesten James Bondsk i stil Den ligger fint til på en høyde, med et svært basseng i plexiglass og innsyn i bassenget gjennom vindu inne i villaen. Fem millioner euro tilsvarer 56 millioner norske kroner. Det ligger fortsatt masse imponerende bilder av den futuristiske villaen ut på nett. Og hvem kjøpte?
“Kjøperne var norske lotto-vinnere,” fikk vi vite mens vi beundret kjøkkenenet i et av de “vanlige” demo-villaene ved golfbanen. Oppfølgingsspørsmål var det mange av, men vi fikk ikke vite noe mer enn dette. La oss håpe at våre norske venner inviterer masse venner til feriestedet sitt snart.
Il Palco, designet av Pepe Leal
Egentlig føles Las Colinas G&CC (er det lov å forkorte, mon tro?) litt mer trendy enn posh. Ta for eksempel restaurantene. Favoritten var kanskje Il Palco, en italiensk restaurant ved siden av klubbhuset, der alt av interiør er gjort av den fargerike og fargeglade kjendis-designeren Pepe Leal, som har eget tv-program i Spania. Du må booke bord tidlig der, for det blir fort fullt. Det er langt fra bare resortgjester som booker seg inn på Il Palco.
På kvelden vår på Il Palco var det fullpakket på terrassen der vi satt i deilig kveldstemperatur. Vi startet med hvitvin og bruschetta med pomodori og stracciatella di burrata. Andre forretter på deling var marinert biff-filet med ristede pinjekjerner, parmesan og honning, eller for vegetarianerne blant oss (flertallet) gikk det på margherita bufala pinsa pizza. Til hovedrett var det en sjelden fisk: ørnefisk med rosmarin, fennikel og med mandelpoteter som tilbehør.
De to andre restaurantene i klubbhuset, som heter ‘umawa’ og ‘unik’, har også spennende menyer. Umawa blander meksikansk, peruviansk og japansk kjøkken, mens unik lager tradisjonell spansk mat, i tillegg til retter som er typisk for klubbhus.
En uke på Las Colinas Golf & Country Club er en nytelse, spesielt når været er på sitt beste (dette er ganske ofte, må det innrømmes). Ja, jeg kunne tenkt meg å eie en av de mest eksklusive villaene, og gjerne ligge ved bassengkanten og lese Vindens skygge mens en eller annen innbudt venn ordner med tapas og drinker på det modernistiske kjøkkenet.
Jeg gleder meg. Da må jeg bare vinne i Lotto først.