Yngre cruisepassasjerer?

Hva synes du om REIS? Har du ris eller ros, eller har du et reisemål du ønsker å vite mer om? Har du tips til bra hoteller, restauranter eller...

SPØRMÅL: Er det sant at snittalderen på cruisepassasjerer har gått så mye ned? Jeg var akkurat med på cruise, og fikk overhodet ikke noe inntrykk av at passasjerene var yngre enn 55 pluss.
Hilsen Anders

SVAR: Hei Anders. Det kommer helt an på hvilken type cruise du velger. De fleste cruiserederiene har drevet en storstilt kampanje hvor de forteller at deres passasjerer stadig blir yngre, og flere hevder nå at snittalderen ligger på litt over 40 år. Dette er nok helt sikkert riktig. Men når man samtidig vet at småbarnsfamilier er en av kundegruppene rederiene har satset tungt på, er det ikke vanskelig å skjønne at det skal to sekstiåringer til for hvert spedbarn for å holde snittalderen på førti år.

Det som uansett har mest å si på aldersammensetningen blant cruisepassasjerene, er hvordan cruise du velger. Reiser du for eksempel på Middelhavscruise i fellesferien, er sjansen stor for at hovedvekten av passasjerene er familier med barn i skolepliktig alder. Velger du derimot et to- til treukers langt cruise i september, vil du møte et vesentlig høyere alderssegment. Dette er gjerne passasjerer som har god økonomi og ikke bundet opp med daglig jobb, noe som generelt gjelder litt eldre mennesker. Det beste rådet jeg uansett kan gi gjelder like mye for cruisepassasjerer som reisende med andre ferieformer: undersøk litt før du drar. Sjekk gjerne andres opplevelser på nettsider som tripadvisor.com, og snakk med de som selger deg reisen. Det er jo ekstremt viktig for reisebyråer og turoperatører at de har fornøyde kunder, og som regel har de stor ekspertise om produktet de selger.
Hilsen Erlend

Hei REIS SPØRMÅL: Hva synes dere er Romas beste italienske restaurant? Og finnes det noen turistattraksjon i byen som man egentlig kan droppe?
Sofia

SVAR: Hei Sofia. Akkurat nå tror jeg ikke det finnes noen bedre restaurant i Roma enn den nylig åpnede Rubattino 22 som ligger i det lite turistifiserte området Testaccio. Stedet drives av det unget paret Davide og Chiara som har satset på et kreativt kjøkken med stor suksess, og jeg kan garantere at du ikke går der fra sulten. En del av de utrolig vakre rettene kan du se på www.satollo.it. Restauranten er kun åpen på kveldstid, og er stengt hver søndag.
Hvis du skal droppe en av byens fantastiske attraksjoner, så synes jeg faktisk du skal velge bort Colosseum. Det største og best bevarte amfi- teateret fra antikken er faktisk mest imponerende fra utsiden. For du skal vite at det er lang kø for å komme inn og da kan det være like greit å nyte fasaden, som er opplyst om kvelden, fra en av de nærliggende spisestedene.
Hilsen Peter

Tips til REIS tips: Vi har akkurat kommet hjem fra USA, og vil gjerne tipse dere om den fantastisk morsomme og gale byen Gatlinburg, Tennessee. Som et mini-Las Vegas tyllet inn blant fjell og skoger. Ekstra gøy var Ripleys Aquarium. Her gikk vi gjennom en glasstunnel omgitt av haier, fargesprakende fisker og korallrev. Den som turte kunne til og med klappe djevelrokker…
Hilsen Sanna

SVAR: Hei Sanna! Takk for tipset, og vi kan legge til at det er lettere å komme seg dit enn til mange steder i USA. Siden juni har Delta driftet en rute fra Arlanda direkte til flyplassen Hartsfield-Jackson Atlanta, som ligger kun snaue fire timer med bil fra Gatlin.
Hilsen Martin

RELATERTE ARTIKLER

Estepona – pris redusert fra € 2.050.000!

Til salgs: Nydelig penthouse med panoramautsikt i Esteponas mest eksklusive beachfront-bebyggelse!

Geilos best bevarte hemmelighet

I skyggen av gigantene Bardøla, Vestlia og Dr Holms Hotell ligger Geilo Mountain Lodge som en av Geilos...

Hellas: Naturlig skjønnhet og uvanlig dyreliv

Fra det pittoreske og vakre landskapet i Thrace til de dramatiske kløftene i Zakynthos – Hellas byr på...

REIS utgave 4/2020 gratis tilgjengelig nå!

Tips for fantastiske steder i Norge du kan besøke i høstferien – og inspirasjon for reiser ut av...

Pikk & pakk i Pompeii

Jeg har gledet meg til dette i en mannsalder, men må innrømme at opplevelsen tar en uventet retning:...

HELSE & VELVÆRE – SPA – THERMISKE KILDER

Velvære gjelder ikke bare psykisk helse. Det er en generell følelse, en indre glød av helse, kraft og...

Kategori
AnnonsørinnholdHellas