Spektakulær video fra Gran Canaria sine fjell

Gran Canarias naturperler har mye å by på for turglade turister
Fjelltur gran canaria
Utforsk den kjente øyas spektakulære fotturer Foto: Adam Kontor/Pixabay
Gran Canaria sine fjell er vakre og spetakulære. Selv om øye er mest kjent for sine strender og livlige ferieområder – skjuler øya også mange vakre naturperler. REIS sitt svenske søsterblad har besøkt noen av de vakreste av Gran Canaria sine fjellområder.

Fra dype daler med pinjetreskoger til ørkenlandskap – irrgrønne innsjøer og bare topper. Mulighetene for flotte fotturer er mange på Gran Canaria. Fra havet reiser øyen seg hele 1949 meter opp til toppen av fjellet Pico de las Nieves. Øyas stabile og flotte vær gjør det mulig å gå fotturer hele året.

Dette må du huske på før du legger ut på tur

Mange av stiene kan være bratte og går i ulendt terreng – så selv om turen ikke er lang i kilometer – kan turen være utmattende. Kroppen bruker langt mer vann når du er aktiv, spesielt i varmen, så du bør alltid pakke med deg rikelig med vann før du legger ut på tur. Det tørre klimaet på øyen gjør at en ikke kan fylle vann hvor som helst – og hvis du først finner – bør du rense det før du drikker det i motsetning til når du går på tur i Norge.

Det kan bli overraskende kjølig hvis du er svett og det blåser i høyden – selv om du er på Gran Canaria. Sørg for å pakke sekken med varme nok klær som gjerne er vindtette. Ta alltid værmeldingen og lokale råd på alvor.

Les også: Verdens beste fotballag på Gran Canaria

Ønsker du inspirasjon til stier og ruter har turistmyndighetene på øya god oversikt på sine nettsider. Her kan du lese om de ulike stiene og hvor lange eller vanskelig de er å fullføre. Jevnt over er stiene gode på øya, og skiltingen tilstrekkelig, men det skader aldri å ta med et topografisk kart på tur i tilfelle du skulle komme vekk fra stien.

Det finnes også turoperatører som kan gi deg guidede fotturer på Gran Canaria. To eksempler på velrennomerte selskaper som tilbyr dette er Vivelorural og Canariasonfoot.

 

 

RELATERTE ARTIKLER

De lilla øyene: Islamorada og Long Key

Fiskerparadiset kjent som Islamorada ble innlemmet som en kommune i januar 1998. Nå kalt Islamorada, Village of Islands,...

5 greske reisemål du bør oppleve minst én gang

Hvert år troner Hellas topplisten over sommerens mest populære ferieland, men favoritten byr på langt mer enn sine...

Trugeturer – et alternativ til ski

Norge er et fantastisk land for vinteropplevelser som langrenn og alpinsport, og til og med i disse tider...

KEY LARGO, Florida Keys

Når du kjører fra Floridas fastland, kommer du inn til Florida Keys og den 125 kilometer lange subtropiske...

Årets høydepunkter i Danmark

2021 byr på flere nye attraksjoner, jubileer og opplevelser. Her en oversikt over de 10 største.

Reiserådet forlenges – dette må du vite om forsikring

Tirsdag forlenget norske myndigheter det globale reiserådet til 1. mars. Her er noen råd til deg som klør...

Kategori
FeaturedNyheterReportasjerVerden