Spektakulær video fra Gran Canaria sine fjell

Gran Canarias naturperler har mye å by på for turglade turister
Fjelltur gran canaria
Utforsk den kjente øyas spektakulære fotturer Foto: Adam Kontor/Pixabay
Gran Canaria sine fjell er vakre og spetakulære. Selv om øye er mest kjent for sine strender og livlige ferieområder – skjuler øya også mange vakre naturperler. REIS sitt svenske søsterblad har besøkt noen av de vakreste av Gran Canaria sine fjellområder.

Fra dype daler med pinjetreskoger til ørkenlandskap – irrgrønne innsjøer og bare topper. Mulighetene for flotte fotturer er mange på Gran Canaria. Fra havet reiser øyen seg hele 1949 meter opp til toppen av fjellet Pico de las Nieves. Øyas stabile og flotte vær gjør det mulig å gå fotturer hele året.

Dette må du huske på før du legger ut på tur

Mange av stiene kan være bratte og går i ulendt terreng – så selv om turen ikke er lang i kilometer – kan turen være utmattende. Kroppen bruker langt mer vann når du er aktiv, spesielt i varmen, så du bør alltid pakke med deg rikelig med vann før du legger ut på tur. Det tørre klimaet på øyen gjør at en ikke kan fylle vann hvor som helst – og hvis du først finner – bør du rense det før du drikker det i motsetning til når du går på tur i Norge.

Det kan bli overraskende kjølig hvis du er svett og det blåser i høyden – selv om du er på Gran Canaria. Sørg for å pakke sekken med varme nok klær som gjerne er vindtette. Ta alltid værmeldingen og lokale råd på alvor.

Les også: Verdens beste fotballag på Gran Canaria

Ønsker du inspirasjon til stier og ruter har turistmyndighetene på øya god oversikt på sine nettsider. Her kan du lese om de ulike stiene og hvor lange eller vanskelig de er å fullføre. Jevnt over er stiene gode på øya, og skiltingen tilstrekkelig, men det skader aldri å ta med et topografisk kart på tur i tilfelle du skulle komme vekk fra stien.

Det finnes også turoperatører som kan gi deg guidede fotturer på Gran Canaria. To eksempler på velrennomerte selskaper som tilbyr dette er Vivelorural og Canariasonfoot.

 

 

Kategori
EuropaSpaniaVerden

RELATED BY

 • Reis Guide Palma de Mallorca – stedet for den perfekte ferie

  Palma de Mallorca – den trendy hovedstaden på øygruppa Balearene – går aldri av moten. Det er seksti år siden norske reisende for alvor forelsket seg i Palma. Det...
 • Den glemte byen

  Mens vi reiser i hundretusenvis til byer som Barcelona, Marbella, Alicante og Malaga, er Madrid fremdeles ukjent for de fleste nordmenn. Så hvorfor besøker vi ikke den spanske hovedstaden,...
 • Den nyeste utgaven av Reis

  Så lenge pandemien varen vil REIS åpne sine spalter for alle reiseinteresserte. Her finner du derfor den nyeste utgaven av magasinet – helt gratis!...
 • Hotel Carrossa på nordsiden av Mallorca

  En annen side av Mallorca

  De beste reiseopplevelsene kommer langt vekk fra store folkemasser. Et nytt ‘fjellhotell’ på Mallorca er en larmfri oase. Tekst og foto: Kaia Means Denne gangen er feriemålet klart: pulsen...