REIS DIT NÅ

6 steder vi i REIS mener du bør vurdere akkurat nå....
TAXFREE-SONE: Andorra er for det meste skattefritt og du kan handle en rekke merkevarer til gode priser. I tillegg er området rangert blant verdens 10 beste skisteder. (FOTO: AMISOL)

1. Skiferie i Andorra

Det er fremdeles litt igjen av skisesongen, og de siste skituristene trekker til Alpene. Et alternativ for deg som ser etter en annerledes og kanskje også litt rimeligere skiferie er den lille staten Andorra, som ligger i Pyreneene mellom Frankrike og Spania drøye tre timer fra Barcelona. Landet er å betrakte som et alpeland med sin høye beliggenhet på mellom 820 og 2 950 meter over havet, og er på størrelse med Oppland fylke og det landet i Europa med den høyeste beliggende beboelsen.

Slik reiser du dit:

Amisol Travel er alene i Norge om å tilby skipakker til Andorra. Beregn ca 5 000 kroner for reise, opphold og skikort. www.amisol.no

 

2. Historiske Malta

I april er temperaturene på Malta som en god norsk sommer.

Reiser du hit på denne årstiden, unngår du både den stekende sommerheten og den største tettheten av turister. Legg hendene på ryggen og ta deg en spasertur gjennom gatene i Valetta og få med deg den særegne arkitekturen. Dette er også stedet der de berømte Johanitterridderne på heroisk vis sto imot den tyrkiske flåteinvasjonen i 1565, og flere muséer og borger viser Johanitterordenens historie. Den lever faktisk også videre i dag, under navnet Malteserordenen. Ta også fergeturen til naboøya Gozo for rolige dager i landlige omgivelser.

Slik reiser du dit:

Alle de ledende norske turoperatørene har reiser til Malta. Fra Oslo flyr du direkte til Malta med Lufthansa. www.lufthansa.com/no

VAKKERT: Malta er en vakker øy, med vakker og særpreget arkitektur

 

3. Vakre og billige Lisboa

Drøyer du til månedsskiftet april/mai, stiger temperaturene i Portugals hovedstad Lisboa til 20-25 grader, hvilket danner et perfekt utgangspunkt for en storbytur.

Utecaféene rundt byens mange torg har våknet til liv, uten at den store turiststrømmen har startet for sesongen. En bonus er at den vakre storbyen fremdeles er blant de billigste i Vest-Europa, så legg gjerne inn en dag eller to til shopping – du finner elegante butikker langs hovedgatene, i tillegg til enorme kjøpesentre og markeder i nærhet til sentrum.

Slik reiser du dit:

TAP flyr deg direkte til Lisboa fra Norge. Apollo og Ving er blant alternativene for deg som vil ha reisen ferdig pakketert. www.flytap.com, www.apollo.no, www.ving.no

STORBYLIV: Hovedgaten fra torget ned mot havneområdet i Lisboa syder av liv på denne tiden av året.

 

4. Magiske Mallorca

Palma slår ut i full blomst, og temperaturene er behagelige rundt 20-tallet. Golfere finner årstiden perfekt, før den verste sommerheten slår til – og her har de mange flotte baner å velge mellom. Badetemperaturene begynner å komme utover i mai, i en periode det ikke er kamp om strandstolene.

Slik reiser du dit:

Alle de store norske turoperatørene har Mallorca i katalogen. I tillegg flyr både SAS og Norwegian direkte hit. www.sas.no, www.norwegian.no

FØR INNRYKKET: Hestedrosje-kuskene i Palma har roligere dager før det store trykket setter inn mot sommeren.

 

5. Tyrkernes St. Tropez

Tyrkia har vært nede i en dyp bølgedal, der problemene nærmest har strupet turismen – også fra Norge. Nå ser det imidlertid ut som om trenden har snudd, og etterspørselen etter tyrkiske feriedestinasjoner er igjen i vekst. Dette er en fin tid for et besøk i Tyrkias svar på St. Tropez, Bodrum. Hit reiser tyrkere fra øvre middelklasse for å se og bli sett, og byen og halvøya med samme navn har mye å by på.

GOD STANDARD: Bodrum byr på ferieliv på øverste hylle, og er et populært reisemål for Tyrkias øvre middelklasse.

 

6. Kultur i Århus

Århus har virkelig utviklet seg til å bli en viktig kulturby i Norden.

Her finner du blant mye annet det fl otte kunstmuséet ARoS, med den islandske kunstneren Olafur Eliassons berømte installasjon Your Rainbow Panorama i øverste etasje. Den Gamle By er alltid et besøk verdt, men det kanskje aller største trekkplasteret er det nye museet Moesgaard. Her tar man mål av seg til å belyse og presentere intet mindre enn menneskets historie – og klarer det med glans!

Slik kommer du dit:

Fly til Billund med Norwegian eller British Airways. www.norwegian.no, www.britishairways.com

KULTURBY: Århus har mye å by på når det gjelder kultur. Her fra Olafur Eliassons installasjon Your Rainbow Panorama på toppen av kunstmuséet ARoS.

RELATERTE ARTIKLER

Fjord Line tilbyr hurtigtest ved ankomst Danmark

Fjord Line har nå lagt til rette for at reisende som mangler koronasertifikat, får anledning til å foreta...

Slik åpner Thailand igjen

Utvalgte stranddestinasjoner som Koh Samui, Krabi, Phang Nga (Khao Lak) og Pattaya deltok i arrangementet for å oppdatere...

Endeløs gresk sommer

Endeløse strekninger med krystallklart vann, evig solskinn, eksplosive lokale farger og vakre solnedganger...

Nytt REIS ute nå: Mot lysere tider!

Regjeringen åpner for reiser til utlandet fra 5. juli. Sommer i Norge eller Europa? Tipsene får du i...

Lei din egen øy på Maldivene

Hvis du drømmer om en familie- eller bryllupsfest utenom det vanlige, har du nå muligheten til å leie...

NCL lanserer ny skipsklasse

Norwegian Cruise Line (NCL) bryter grensene for konvensjonelle cruise- og ferieopplevelser med avdukingen av Norwegian Prima.

Kategori
FeaturedNyheterVerden