USA: Løp & kjøp!

Florida er kanskje det stedet i verden der du gjør det beste ferieboligkjøpet for tiden. Boligprisene er rekordlave, og utleiemarkedet blomstrer. For å bruke en sliten frase: Løp &...

Om du vurderer kjøp av feriebolig i Florida, bør du gjøre det nå! Finanskrisen oppsto i USA, og boligmarkedet her fikk hard medfart. På det verste under krisen kunne du plukke opp flotte villaer for en slikk og ingenting, etter at tidligere eier rett og slett hadde gått fra sine forpliktelser – uten at bankene kunne forhindre det. (Som også var en av de viktigste årsakene til nettopp finanskrisen.)

Fremdeles er Florida på billigsalg, men ingen vet hvor lenge det vil vare. Prisene vil hente seg inn igjen, rett og slett fordi dette er USAs feriestat nummer én – og amerikanske pensjonisters førstevalg. Vi tror du har en historisk mulighet til å gjøre et virkelig godt kjøp, kanskje i et par-tre år fremover før det snur. Vær imidlertid klar over et par viktige ting: Overta ikke eksisterende lån, og vit at skattemyndighetene har muligheten til å oppjustere boligens skattetakst ved overdragelse. Mange har fått seg en overraskelse her.

Vi anbefaler også kjøp i første- eller andrelinje mot sjø eller golfbane, om du har råd til det lille ekstra. Dette fordi slike eiendommer alltid vil være attraktive, og lettere å omsette den dagen du eventuelt skal selge.

Et annet argument for kjøp i Florida i dag, er at utleiemarkedet er bedre enn på mange år. På grunn av den økonomiske usikkerheten i USA er amerikanerne langt mer villige til å leie enn å eie. Dermed har du gode muligheter til å leie ut din feriebolig i de periodene du ikke bruker den selv, og dermed kanskje få nødvendige bidrag til finansieringen ev boligkjøpet.

Vår påstand: Vi gir kanskje sterkere kjøpsanbefalinger i nettopp Florida enn i noen andre av de markedene vi omtaler her. Men hvor lenge vil det historiske vinduet med lave boligpriser og høy kronekurs mot dollar være åpent? Vi vet ikke. Er du villig til å gamble? Løp og kjøp!

RELATERTE ARTIKLER

Fjord Line tilbyr hurtigtest ved ankomst Danmark

Fjord Line har nå lagt til rette for at reisende som mangler koronasertifikat, får anledning til å foreta...

Slik åpner Thailand igjen

Utvalgte stranddestinasjoner som Koh Samui, Krabi, Phang Nga (Khao Lak) og Pattaya deltok i arrangementet for å oppdatere...

Endeløs gresk sommer

Endeløse strekninger med krystallklart vann, evig solskinn, eksplosive lokale farger og vakre solnedganger...

Nytt REIS ute nå: Mot lysere tider!

Regjeringen åpner for reiser til utlandet fra 5. juli. Sommer i Norge eller Europa? Tipsene får du i...

Lei din egen øy på Maldivene

Hvis du drømmer om en familie- eller bryllupsfest utenom det vanlige, har du nå muligheten til å leie...

NCL lanserer ny skipsklasse

Norwegian Cruise Line (NCL) bryter grensene for konvensjonelle cruise- og ferieopplevelser med avdukingen av Norwegian Prima.

Kategori
FeaturedNyheterVerden