Perlen I Middle Keys Marathon

Første gangs besøkende til Florida Keys kommenterer nesten umiddelbart øyekjedens unike avslappede atmosfære, som ser ut til å være en verden borte fra store byer og temaparker....

Et perlerad av øyer som begynner like sør for Miami, Florida Keys, er forbundet med Overseas Highways 42 broer – nesten miles lange – over Atlanterhavet, Florida Bay og Mexicogolfen. Den berømte motorveien ble utpekt som en all-american vei, den høyeste anerkjennelsen mulig som er mulig å oppnå under National Scenic Byways-programmet etablert av USAs kongress i 2009.

Florida Keys er delt inn i fem regioner: Key Largo, Islamorada, Marathon, Big Pine and the Lower Keys og Key West. Hver region har sin egen spesielle smak, attraksjoner inkludert historiske museer og kulturtilbud, flora, fauna, restauranter med lokal sjømat og andre spesialiteter, fiske, dykking, vannsport og shoppingopplevelser av boutique-typen.

Vistas of the Keys er dominert av smaragdgrønne havner, turkis hav, nikkende palmer, raslende furu og olivengrønne mangrover. I dette økoparadiset finner du hvite hegrer, roseskjeer, pelikaner, måker, fiskeørn og utallige undervannsvesener.

Farvannet i hele den 125 kilometer lange øykjeden, inkludert grunnene, mangroveøyene og korallrevene, har blitt etablert som Florida Keys National Marine Sanctuary.

Middle Keys er kjent for unike skapningsorienterte attraksjoner som appellerer til både voksne og barn, som Dolphin Research Center, Florida Keys Aquarium Encounters og The Turtle Hospital.

Marathon, på Vaca Key, ble innlemmet som en by i 1999. (Vaca er spansk for «ku.») Marathon fikk navnet sitt først fra arbeidere på begynnelsen av 1900-tallet som bygde den monumentale Florida Keys Over-Sea Railroad. Mannskaper som jobbet døgnet rundt for å overholde tidsfrister, skal angivelig ha uttrykt: «Hva er dette, et maraton?» og «Dette blir et skikkelig maraton!»

To av The Keys’ mest fotograferte naturskjønne landemerker – Seven Mile Bridge, en av verdens lengste segmentbroer, og Old Seven Mile Bridge, bygget av jernbanemagnaten Henry Flagler på begynnelsen av 1900-tallet – ligger i Middle Keys ved Marathon.

For båtfolk har Marathons innbydende samfunn mer enn 2500 båtplasser, som gir tilgjengelighet for utforskning av de 13 øyene som utgjør distriktet – Boot, Crawl og Little Crawl, Deer og Fat Deer, Grassy, ​​Hog, Knights, Long Pine, Stirrup og Vaca Keys og Øst- og Vestsøsterøyene.

Marathon, et tilfluktssted for yrkesaktive fiskere, har en rik sjøfartshistorie som kan spores tilbake til tidlig på 1800-tallet.

Over vannet fremstår Marathon som smaragdøyer, midt i et hav av turkis. Den ligger under en stor trekkfly-rute for mer enn 100 fuglearter, inkludert ugler.

I vannet er sportsfiske, dykking og snorkling populære aktiviteter i Marathon. Å utfordre den mektige tarponen, «Silver King of the Keys» nær naturskjønne broer, er en populær test av styrke og utholdenhet. Snorkel- og dykketurer er også lett tilgjengelige.

På vannet finner kajakkpadlere og entusiaster av standup-padling og kiteboarding som søker pusterom og ensomhet nettopp dette i Marathon, med øko-reiser gjennom eksotiske røde mangrover, tidevannskanaler og laguner på ubebodde øyer.

Marathon er lett tilgjengelig: Fra Miami er det cirka 2,5 timers kjøretur fra Miami International Airport, og bare en times kjøretur fra Key West International Airport.

Photo by Andy Newman/Florida Keys News Bureau

Marathon

Som hjemsted til Seven Mile Bridge er Marathon en kjent båt- og familiedestinasjon, som ligger sentralt i hjertet av Florida Keys mellom Key Largo og Key West.

Maraton er også hjemstedet til Crane Point, en 63 hektar stort landområde som er en av de viktigste historiske og arkeologiske stedene i The Keys. Denne økologiske og kulturelle skatten inneholder bevis på pre-colombianske og forhistoriske bahamiske gjenstander, og var en gang stedet for en hel indisk landsby. Attraksjoner inkluderer et museum, det historiske Adderley House og naturstier, inkludert en av Marathon Wild Bird Center – et rednings- og rehabiliteringssenter for syke eller skadde fugler.

Marathon byr også på også Dolphin Research Center, et av fem steder på The Keys som gir besøkende muligheten til å svømme og samhandle med de intelligente pattedyrene. Marathon har også The Turtle Hospital, et veterinærsenter som antas å være verdens eneste sykehus dedikert utelukkende til å behandle havskilpadder, og som er åpent for publikum for turer. Senteret har til og med egne skilpaddeambulanser.

Mens det er forbudt å mate det marine livet i Florida Keys National Marine Sanctuary, kan besøkende svømme og mate fiskene på Florida Keys Aquarium Encounters i Marathon.

En kjøretur over dagens Seven Mile Bridge (faktisk 10 km lang), en av de lengste segmentbroene i verden, fører deg til Lower Keys. Men besøkende bør ikke gå glipp av sjansen til å utforske Pigeon Key, en liten øy under midten av den historiske Old Seven Mile Bridge, tilgjengelig fra en ferge nær Faro Blanco fyr.

Pigeon Key huste en gang arbeiderne som bygde Henry Flaglers Florida Keys Over-Sea Railroad på begynnelsen av 1900-tallet. Mens resten av The Keys har utviklet seg gjennom årene, er denne lille øya en nasjonalhistorisk skatt som skildrer jernbanens konstruksjon.

Florida Keys Marathon International Airport, som ligger på MM (mile marker) 52 bayside, skal feire sitt 78-årsjubileum i oktober 2021. Middle Keys-anlegget betjenes av charterfly-selskaper. Det er basen til to fullservic-operatører som tilbyr private- og charterflygninger.

Florida Keys Marathon International Airports 5 000 meter lange rullebane, ved MM 52 bayside, tillater private og charterfly. Sightseeing-utflukter med fly tilbys fra luftfartsanlegget. Toll- og innvandringstjenesten i USA er tilgjengelig her.

Attraksjoner i Middle Keys

Crane Point Hammock Museum & Nature Center

Den 63,5 hektar store attraksjonen, beskyttet av Florida Keys Land & Sea Trust som en av The Keys’ viktigste historiske og arkeologiske steder, inkluderer forhistoriske indiske gjenstander, naturstier og rehabilitering av ville fugler. På stedet er det nylig forbedrede Adderley House, Floridas eneste eksempel på «tabby»-konstruksjon og The Keys’ eldste hus utenfor Key West, bygget tidlig på 1900-tallet. Crane Point Museum har en 600 år gammel dugout-kano og en Bellarmine-kanne som kan dateres tilbake til 1580.

Ligger ved MM 50,5 bayside eller 5550 Overseas Highway
cranepoint.net
305-743-9100.

Dolphin Research Center

Dette anerkjente non-profit forsknings- og utdanningsanlegget for sjøpattedyr åpnet i 1984, og tilbyr adgang til å se lærerike atferdsområder med delfiner og sjøløver i livlige utendørspresentasjoner. Programmer for å samhandle direkte med delfiner inkluderer en Dolphin Encounter-svømmetur, Family Dolphin Splash, VIP Experience, Paint with a Dolphin og andre.

Ligger ved MM 59 bayside eller 58901 Overseas Highway, Grassy Key
dolphins.org
305-289-0002

Florida Keys Aquarium Encounters

På Marathons nyeste attraksjon kan besøkende svømme med og mate en rekke eksotiske og fargerike fisker – revfisk, hvirvelløse dyr, stingrays og haier. Nær foten av Vaca Cut Bridge har attraksjonen, som ble åpnet sommeren 2014, et sammenkoblet saltvannsakvarium på 200 000 liter. En 300-liters tank viser også levende løvefisk. Ligger ved MM 53 Gulfside eller 11710 Overseas Highway

floridakeysaquariumencounters.com
305-407-3262

Marathon Wild Bird Center

Senteret, som ligger innenfor Crane Point, er The Keys’ ledende redningsanlegg for villfugler. Her utføres det rehabilitering av skadede eller foreldreløse ville fugler som skarver, egrets, pelikaner og andre. Utdannings- og forskningsprogrammer tilbys også her. Innsamlingsprosjektet Flying Forward ble dannet for å oppgradere nåværende habitater.

Ligger ved MM 50,5 bayside eller 5550 Overseas Highway
marathonwildbirdcenter.org
305-743-8382

Old Seven Mile Bridge

En gang midtpunktet i Florida Keys Over-Sea Railroad. Den 2,2 kilometer lange broen, bygget fra 1909-1912, er for øyeblikket under full restaurering med nye rekkverk, gågater og strukturelle integritetsreparasjoner. Den er etter planen ferdigstilt i mars 2022. Et av The Keys’ viktigste landemerker, «Old 7», bygget fra 1909 til 1912, forbinder Pigeon Key til Marathon og ligger parallelt med Seven Mile Bridge.

Ligger ved MM 47 bayside
friendsofoldseven.org
305-903-8303

Sombrero Beach

Denne godt vedlikeholdte restaurerte Middle Keys strandpark-perlen ved Atlanterhavet er gratis og fullt tilgjengelig, og tilbyr kajakkpadling, volleyballbaner, lekeplass for barn, skyggefulle piknikpaviljonger utstyrt med griller, ferskvannsdusj og toalettfasiliteter.

Ligger ved MM 50 kyst ved 200 36. St. Ocean, Marathon
ci.marathon.fl.us/parksrec/page/sombrero-beach
305-743-6598

Turtle Hospital

Åpnet i 1986 gir dette anlegget – verdens eneste i sitt slag og det første statslisensierte veterinærsykehuset dedikert til behandling av skadede havskilpadder – pasienter tilbake til naturen når de er helbredet. Den har til og med egne skilpaddeambulanser og fasiliteter for kirurgi. Opplæringsturer viser sykehusets programmer for leggerhead, green, hauknebb, Kemps ridley og andre skilpadder.

Ligger ved MM 48,5 bayside, 2396 Overseas Highway
turtlehospital.org
305-743-2552

(Bette Zirkelbach/Florida Keys News Bureau/HO)

Thunderbolt Shipwreck

Vraket, med vilje senket 6. mars 1986 som en del av Florida Keys Artificial Reef Association-prosjektet, er kjent som «Dronningen av Marathons vrak-flåte» og tiltrekker seg giant goliath og black grouper. Den ligger på sandbunn i 120 fot vann. Det 189 fot lange kabelleggingsskipet fra Andre verdenskrig er tilgjengelig for dykketurer gjennom Marathons dykkoperatører. Ligger omtrent fire miles sør for Marathon.

Statsparker

Long Key State Park

Parken ligger i Middle Florida Keys på Long Key, like sørvest for byen Layton, og var en gang stedet for jernbanemagnat Henry Flaglers Long Key Fishing Camp tidlig på 1900-tallet. Parken tilbyr for øyeblikket enkle campingplasser på det en gang så luksuriøse reisemålet for de rike og berømte som reiste på Flaglers berømte Florida Keys Over-Sea Railroad. Fuglekikking er populært langs den 1,1 kilometer lange Golden Orb Trail, som fører besøkende gjennom fem naturområder. Langs stien kan du se hvitkronede duer og sjeldne Key West Quail Doves.

Long Key State Park ligger på 67400 Overseas Highway, MM 67.4.
floridastateparks.org/parks-and-trails/Long-Key-state-park
305-664-4815

Curry Hammock State Park

Curry Hammock State Park i Marathon inneholder det største ubebodde området mellom Key Largo i Upper Keys og Big Pine Key i Lower Keys. Fuglekikking året rundt er populært. Parken, med en vakker mangrovebekk og lange strekninger med uberørt kystlinje, bevarer viktige lokale økosystemer som inkluderer mangrovesump, steinformasjoner og sjøgress-bed. Skjermete bukter gjør parken til et ideelt sted for kajakk og padlebrett. Curry Hammock er kjent som et sted for fiske på grunt vann. Når det er vind, er parken ved havet et populært sted å starte for brettseilere og kiteboardere. Turgåere kan nyte en 1,5 mil lang sti gjennom parkens steinformasjoner.

Curry Hammock State Park ligger på 56200 Overseas Highway, MM 56.2.
floridastateparks.org/parks-and-trails/Curry-Hammock-State-Parkor
305-289-2690

Restauranter

Angler & Ale på Hawks Cay Resort
601 Hawks Cay Blvd.
Duck Key, FL 33050
305-299-9991

anglerandale.com

Angler & Ale har panoramautsikt og godt med sitteplasser utendørs og innendørs. Menyens høydepunkter inkluderer grillet Florida-hummer og en Hummer Reuben, sprø kake, helstekt snapper og et «Hook N Cook»-alternativ, slik at gjestene kan hente ta med sin ferske fangst og få en kokk til å lage den. Angler & Ale har også et omfattende ølutvalg med signaturen Angler’s Ale-brygg. Det er åpent syv dager i uken til lunsj, middag og for drinker.

Castaway Waterfront Restaurant & Sushi Bar
1406 Ocean View Ave.
Maraton FL 33050
305-743-6247

castawayfloridakeys.com

Opprinnelig bygget i 1951 var Castaway kjent som et sted å få øl og reker. I 1999 flyttet John Mirabella, en tidligere ubåtingeniør for US Navy, til Marathon og kjøpte restauranten. Mirabella, en fisker og dykker, ble kjent for initiativer for å fjerne den uønskede løvefisken fra Florida Keys-farvannet. Castaways meny har utvidet seg til å omfatte sjømat, biffer og kreativt tilberedt sushi.

Keys Fisheries
3502 Louisa St.
Maraton FL 33050
305-743-4353

keysfisheries.com

Denne uformelle øyfavoritten er hjemstedet til noe av den ferskeste sjømaten som fronthuset for en av kystens største fiskeeksportører og leverandør til Joe’s Stone Crab i Miami Beach, Florida og Whole Foods. Det er hav-til-bord sjømat som er «fersk av båten», og restauranten er kjent for sin hummer Reuben.

Sunset Grille
7 Knights Key Blvd., Maraton FL 33050
305-396-7235

sunsetgrille7milebridge.com

Restauranten ved sjøen, som er populær blant lokalbefolkningen for fargerike solnedganger, tilbyr naturskjønn utsikt ved foten av den historiske Seven Mile Bridge, og byr på en variert meny med noe for enhver smak «nede ved Sunset Grille.» Et basseng ved sjøen er populært.

RELATERTE ARTIKLER

Lei din egen øy på Maldivene

Hvis du drømmer om en familie- eller bryllupsfest utenom det vanlige, har du nå muligheten til å leie...

6 sportslige tidsfordriv å drive på med hjemmefra

Når skjønnheten til en fantastisk sommer begynner å nærme seg,

NCL lanserer ny skipsklasse

Norwegian Cruise Line (NCL) bryter grensene for konvensjonelle cruise- og ferieopplevelser med avdukingen av Norwegian Prima.

Dronning Sonja stiller ut på Røisheim

H.M. Dronning Sonja stiller ut egne kunstverk på Røisheim i sommer. Utstillingen som omfatter grafikk og keramiske arbeider...

Perlen I Middle Keys Marathon

Første gangs besøkende til Florida Keys kommenterer nesten umiddelbart øyekjedens unike avslappede atmosfære, som ser ut til å...

Ber nordmenn booke direkte i sommer

– Bestill overnattingen direkte hos overnattingsbedriften du skal besøke. Unngå å bruke eksterne internettsøkemotorer når ferieoppholdet bookes.

Kategori
EuropaFeaturedNorgeNyheterReportasjerVerden