Opplev New York med USA Spesialisten

New York – byen som aldri sover – har faktisk mange intime sider....

Høres kanskje litt underlig ut, men hopp på en sightseeing buss, gjør noen stopp underveis, og du vil snart oppdaget at New York, og spesielt Manhattan, består av nabolag. Little Italy, Chinatown, Greenwich Village, Harlem, Chelsea… alle med helt spesielle særtrekk, og selvfølgelig, hver med sin spesielle historie. New York har det meste… verdensberømte landemerker, et spekter av underholdningstilbud man neppe finner andre steder, natur, museer og selvfølgelig et hav av butikker og fasjonable stormagasin.

 

Hvorfor ikke gjøre shopping til en virkelig spennende opplevelse. Besøk noen av de mange markedene og bruktbutikkene! La deg rive med av atmosfæren og opplev New York med et åpent sinn. De mange tilbudene kan virke overveldende når man bare har en weekend til rådighet. USA Spesialisten hjelper deg å tilrettelegge ferien før du drar. Vi ordner billetter til sportsarrangement og show på Broadway, reserverer bord på restauranter og nattklubber, organiserer utflukter, sightseeing og transport til og fra flyplassen m.m.

 

Vi anbefaler…

 • En stemningsfull kveldstur over Brooklyn Bridge med fantastisk utsikt over Manhattan og Brooklyn.
 • Kulturell sightseeing langs the Museum Mile hvor du bl.a. kan besøke berømte museer som Metropolitan Museum of Art, Whitney Museum of American Art og Guggenheim museet. Ikke gå glipp av det berømte Museum of Modern Art (MoMA) i Midtown. Det lønner seg å sjekke hva som finnes av utstillinger før du drar.
 • Opplev fantastisk utsikt fra toppen av Empire State Building og Top of the Rock i the Rockefeller Center.
 • Få med deg berømte attraksjoner som The Statue of Liberty, Ellis Island og 9/11 Memorial.
 • Shopping i Soho, Bleaker Street og Meatpacking District. Hvis gavelisten er lang, anbefaler vi Outlet Malls i New Jersey som Jersey Gardens og Woodbury Common  Premium Outlet som ligger ca en time fra Manhattan.
 • Sykkeltur med guide i Central Park.
 • Speedboat på Hudson River. 30 minutter med høy fart, høy musikk og høy stemning.
 • Ferge fra Manhattan til Staten Island med fantastisk utsikt til The Statue of Liberty og Ellis Island.
 • Hop-on-hop-off sightseeing med buss. Dette er en veldig praktisk måte å danne seg et inntrykk av byen på. Her kan man velge mellom flere ruter.
 • Forfriskninger med utsikt. Besøk en av New Yorks mange panorama barer og restauranter, f.eks. The Plunge på toppen av Gansevoort og Ph-D på det trendy Dream Downtown i Meatpacking District. Ava Lounge på Dream Hotel i Midtown har imponerende utsikt over Times Square.

 

Overnatting

New York er ingen billig by, men det er allikevel mulig å sikre seg rimelig overnatting hvis man er fleksibel og kan reise i lavsesong. Hvis man ikke har vært i New York tidligere, er det en fordel å bo sentralt og gjerne i nærheten av Times Square. Vi tilbyr hotell i alle prisklasser, men anbefaler ikke de aller billigste alternativene. Hotellstandard i USA kan være noe lavere enn i Norge. Hvis du setter pris på komfort, er det en fordel å velge hotell i en høyere kategori. Vi tilbyr også leiligheter i ulike størrelser.

 

FERIETIPS

 • Kombinasjonsferie: Storby og strand. Tilbring tre netter i New York og syv netter på en annen destinasjon. Vi foreslår blant annet Miami, Cancun, Honolulu eller Los  Angeles. Pakken inkluderer fly tur/retur Oslo, veil. skatter og ti hotellnetter. Du kan selvfølgelig utvide og oppgradere ferien.
 • Togferie fra New York. Fly til New York hvor du tilbringer fire netter . Deretter venter en flott togtur til enten Boston eller Washington DC hvor du tilbringer fire netter  før du flyr tilbake til Oslo.
 • Storbyferie og cruise: Fly til New York og tilbring tre dager der før du drar videre på cruise til enten Bermuda, Bahamas eller Karibien . Du kan velge blant spennende reiseruter med ulik varighet.
 • Langweekend i New York med Broadwayshow og shopping.
 • Natur og storby. Kombiner noen dager i New York med en tur til imponerende Niagara Falls som ligger på grensen mellom staten New York og Canada.

HELIKOPTERSIGHTSEEING:

Opplev New York fra luften
Man får et helt annet inntrykk av denne verdensmetropolen når man skuer byen fra luften. Bli med på sightseeingtur med elikopter. Her kan du velge blant turer med inntil 20 minutters varighet.

The Big Apple – 12 til 15 minutter
I løpet av denne populære turen flyr du over Hudson River og mange av The Big Apples berømte landemerker, blant annet The Statue of Liberty.

New York, New York – 18 til 20 minutter
Denne turen tar deg videre nordover til Midtown med Manhattans berømte skyskrapere og landemerker, bl.a. Empire State Building, Met Life, Woolworth og Chrysler bygningen, Central Park, Yankee Stadium, George Washington Bridge… for å nevne noe

…hvis du foretrekker å holde deg på bakken, tilbyr vi også flotte sightseeingturer med båt.

BYDELENE

MANHATTAN
Ligger på en halvøy ved munningen av Hudson River. Mange forbinder New York med Manhattan, ikke uten grunn. Manhattan er et av USAs viktigste økonomiske, kommersielle og kulturelle sentrum. Han finner man New York Stock Exchange og NASDAQ, Times Square, Central Park, Broadway, kjente nabolag som bl.a. Little Italy,  Greenwich Village, Harlem, Chinatown, Soho og Chelsea, verdensberømte attraksjoner som Empire State Building , Chrysler Building og The Statue of Liberty, imponerende underholdningstilbud , museer og forretninger… listen er lang.

BROOKLYN
Er en variert og spennende bydel med alt fra cool musikk og trendy shopping i nabolaget Williamsburg, til Brighton Beach med autentiske russiske markeder og fargerikt natteliv . I Brooklyn finner man også Coney Island, det legendariske strand området med tivoli – og selvfølgelig Brooklyn Bridge, New Yorks berømte landemerke som er avbildet på utallige postkort. Brooklyn Bridge er den eldste hengebroen i USA og forbinder Manhattan med Brooklyn over East River.

QUEENS
Byr på en spennende miks av nabolag og kulturer. Her kan du få en smakebit av gresk kultur i Astoria, latin-amerikanske rytmer i Corona, solid irsk kost i Woodside og italiensk atmosfære i Long Island City. Her finner man også Louis Armstrong House Museum, jazzlegendens hjem.

THE BRONX
Grenser til Manhattan i nord og er en del av fastlandet. Kultur er et viktig stikkord. Her finner man det berømte Bronx Zoo, New York Botanical Gardens og Yankee Stadium. Her kan man også oppleve autentisk italiensk-amerikansk kultur. Arthur Avenue blir ofte omtalt som “The Real Little Italy” med hyggelige små restauranter og forretninger.

STATEN ISLAND
Har lang historie, men mange besøker nok bydelen på grunn av fergeturen fra Manhattan med imponerende utsikt til Frihetsgudinnen, Ellis Island og Lower Manhattan. Turen har utviklet seg til å bli en stor turistattraksjon. Til tross for å være den største av de fem bydelene, er Staten Island den minst befolkede . Attraksjonene spinner rundt kultur og historie, med blant annet Staten Island Museum og historiske Richmond Town.

RELATERTE ARTIKLER

Fjord Line tilbyr hurtigtest ved ankomst Danmark

Fjord Line har nå lagt til rette for at reisende som mangler koronasertifikat, får anledning til å foreta...

Slik åpner Thailand igjen

Utvalgte stranddestinasjoner som Koh Samui, Krabi, Phang Nga (Khao Lak) og Pattaya deltok i arrangementet for å oppdatere...

Endeløs gresk sommer

Endeløse strekninger med krystallklart vann, evig solskinn, eksplosive lokale farger og vakre solnedganger...

Nytt REIS ute nå: Mot lysere tider!

Regjeringen åpner for reiser til utlandet fra 5. juli. Sommer i Norge eller Europa? Tipsene får du i...

Lei din egen øy på Maldivene

Hvis du drømmer om en familie- eller bryllupsfest utenom det vanlige, har du nå muligheten til å leie...

NCL lanserer ny skipsklasse

Norwegian Cruise Line (NCL) bryter grensene for konvensjonelle cruise- og ferieopplevelser med avdukingen av Norwegian Prima.

Kategori
FeaturedNyheterVerden