KEY LARGO, Florida Keys

Når du kjører fra Floridas fastland, kommer du inn til Florida Keys og den 125 kilometer lange subtropiske øykjeden ved Key Largo, den lengste øya i The Keys....

Key Largo grenser i vest til Florida Bay og Everglades National Park, og i øst mot Atlanterhavet med det klare vannet fra Golfstrømmen. Besøkende kan nyte Key Largos bånd til sjøen gjennom aktiviteter som dykking, snorkling, et undervannshotell, sportsfiske, øko-turer, vakre strender og delfinprogrammer.  Øya tilbyr også mange attraksjoner på land, inkludert naturstier og et rehabiliteringssenter for ville fugler.

Key Largo er best kjent for John Pennekamp Coral Reef State Park, «mile marker» (MM) 102.5, det første undervannsreservatet i USA. På grunt vann ved siden av parken på et sted som heter Key Largo Dry Rocks hviler den 9 meter høye bronsestastuen»Christ of the Abyss», et ikonisk landemerke for dykkere og snorklere. I dag mottar parken mer enn en million besøkende årlig, som kommer for å utforske naturstiene og strendene og observere det rike dyrelivet under vann.

Pennekamp er innlemmet i Florida Keys National Marine Sanctuary. Området dekker ca 2900 kvadratkilometer med korallrev, sjøgressbed og mangrovesump på begge sider av Keys-øykjeden i Florida Bay, Mexicogulfen og Atlanterhavet.

Den lokale bestanden utgjør av mer enn 600 arter av fisk og 55 varianter av koraller, sammen med 27 arter av gorgoner eller fleksible koraller. De levende revene utenfor Key Largo er anerkjent som noen av de mest fascinerende dykkesteder i verden.

Faktisk er Key Largo, ofte kalt verdens dykkehovedstad, et førsteklasses reisemål for barn og voksne som vil prøve å dykke for første gang, eller bli sertifisert. De ledende stedene for erfarne dykkere inkluderer Spiegel Grove, et av de største fartøyene som noensinne har blitt senket med vilje for å bli et kunstig rev.

Øya er også kjent over hele verden for sine delfinterapi-programmer. Barn og voksne fra flere kontinenter har oppsøkt delfinterapi gjennom non profit-steftelsen Dolphin Care.

The Keys’ lengste øy fikk sin berømmelse i 1947, da filmklassikeren» Key Largo » med Humphrey Bogart og Lauren Bacall traff lerretet. En lokal bar, Caribbean Club, var location for flere av scenene i filmen.

Bogarts tilstedeværelse er merkbar også i dag i Key Largo. Øya arrangerer en årlig Humphrey Bogart filmfestival, og du kan haike med det hundre år gamle dampdrevne fartøyet fra en annen av hans episke filmer, «The African Queen,» fra Holiday Inn Key Largo Resort & Marina.

Key Largo ligger ca en times kjøretur fra Miami internasjonale lufthavn.

 

Se og gjøre i Key Largo

 

Spiegel Grove

www.fla-keys.com/spiegelgrove

Det 510 fot lange pensjonerte US Navy Landing Ship Dock er et av de største skipene som noensinne har blitt senket med vilje for å skape et kunstig rev. Skipet har tiltrukket seg store mengder av fisk og annet marint liv som kan sees av dykkere, snorklere og passasjerer i båter med glassbunn. Skipsvraket ligger omtrent seks miles utenfor Key Largo på 40 meters dyp. Flere fortøyningsbøyer gir praktiske festepunkter for båtfolk.

John Pennekamp Coral Reef State Park
MM 102,5
305-451-1202

www.floridastateparks.org/pennekamp/

Innviet den 10. desember 1960 som USAs første undervannsreservat tilbyr Pennekamp dykke, snorkel- og øko-turer, samt båter med glassbunn, kano og kajakk. Andre attraksjoner inkluderer naturstier, to strender, rasteplasser og campingplasser.

African Queen
MM 100
305-451-8080

www.AfricanQueenFLKeys.com

Besøkende kan seile med det ikoniske originale fartøyet fra John Hustons klassiske 1951-film, med Humphrey Bogart og Katharine Hepburn i hovedrollene, etter restaureringen og relanseringen i 2012. Nitti minutters kanaltur tilbys flere ganger daglig, og middagscruise med et treretters måltid på Key Largo’s Pilot House tilbys fredag ​​og lørdag.

Caribbean Club Bar
MM 104,3
305-451-4466

www.caribbeanclubkl.com/

Strandpromenaden er det eneste stedet i Florida Keys der innspillingen av filmen «Key Largo» fant sted; alle andre scener ble filmet på en Hollywood-lydscene. Vegger i baren er dekorert med memorabilia fra filmen.

Dagny Johnson Key Largo Hammock Botanical State Park
Route 905 ved MM 106

www.floridastateparks.org/keylargohammock

For mange år siden reddet naturvernere dette naturreservatet fra kommersiell utvikling, og i dag er det hjem for mange truede arter. Besøkende kan se sjeldne tresnegler, Schaus svalehale-sommerfugler, hvitkronede duer, mangrovegjøk, lignumvitae-trær, sommerfugl-orkideer og mye mer.

Dolphin Cove Research & Education Center
MM 102
305-451-4060

www.dolphincove.com

Besøkende kan oppleve møte med delfiner, øko-turer, cruise i solnedgangen og flamingoturer.

Dolphins Plus Inc.
Ocean Bay Drive, MM 100,5
305-451-1993

www.dolphinsplus.com

I likhet med søsteranlegget Dolphin Cove tilbyr Dolphins Plus svømming med havpattedyr samt møter av sjøløver.

Florida Keys Wild Bird Center
MM 93,6
305-852-4486

www.fkwbc.org/

Senterets primære formål er å redde, rehabilitere og løslate syke, skadde og foreldreløse ville fugler. En strandpromenade snor seg gjennom merder som huser villhauker, fiskeørn, skjeveger, egrets og mer. Noen er der for å komme seg og vil bli løslatt; andre klarer ikke å overleve i naturen alene og har blitt livslange innbyggere.

Galleri på Kona Kai Resort
MM 98
305-852-7200

www.konakairesort.com/gallery.html

Svart-hvitt-fotografier tatt av landskapsfotograf Clyde Butcher og malerier fra internasjonale kunstnere preger galleriets utstillinger. En del av salget kommer Artists Environmental Foundation og organisasjonens prosjekter for bevisstgjøring rundt bevaring. Kona Kai inneholder også en botanisk hage med mer enn 300 tropiske arter.

Harry Harris Park
Utenfor Burton Drive ved MM 92,5

www.monroecounty-fl.gov/facilities/Facility/Details/250

Denne strandpromenaden byr på en strand, lekeplass, idrettsplass og piknikområde.

Jules ‘Undersea Lodge
MM 103,2 ved 51 Shoreland Dr .
305-451-2353

www.jul.com

Romservice er tilgjengelig på verdens første og eneste undervannshotell, permanent forankret under overflaten i Key Largo’s Emerald Lagoon. Det to-roms luftkondisjonerte anlegget tilbyr komfortabel innkvartering og er et populært reisemål for alle som foretrekker bryllupsreise under vann.

 

Food for thought
Spisesteder i Key Largo

Key Largo Conch House
100211 Overseas Highway
Key Largo, FL 33037
305-453-4844

keylargoconchhouse.com

Key Largo Conch House ligger skjult bak trær og busker, og har en restaurant med klimaanlegg, uteservering, vakre dekorasjoner og en meny med fersk lokal sjømat og deilige desserter.

Mrs. Mac’s Kitchen
99336 Overseas Highway
Key Largo, FL 33037
305-451-3722

mrsmacskitchen.com

Dette spisestedet i Key Largo er dekorert med bilskilter donert av gjestene, og er et lokalt favorittsted med retter som varierer fra kjeks og saus til fersk fisk hentet rett utenfor kaien.

Mrs. Mac’s Kitchen II
99020 Overseas Highway
Key Largo, FL 33037
305-451-3722

mrsmacskitchen.com

Mens det opprinnelige Mrs. Mac’s Kitchen ble etablert i 1976 i Key Largo, er dette det andre og større stedet for det berømte spisestedet, hvis motto er «Spis godt, le ofte, lev lenge.» Sjømat fra The Keys preger menyen på dette hyggelige stedet med særegen, sjøtematisk dekor.

Sundowners
103900 Overseas Highway
Key Largo, FL 33037
305-451-4502

sundownerskeylargo.com

Sundowners Key Largo har fantastisk utsikt mot solnedgangen over det rolige vannet i Florida Bay. Siden 1985 har Sundowners servert solide smørbrød, biffer og fersk lokal sjømat til lokalbefolkningen og besøkende.

Fish House
102401 Overseas Highway
Key Largo, FL 33037
305-451-4665

fishhouse.com

Fish House spesialiserer seg på fersk lokal sjømat, inkludert yellowtail snapper, mahi mahi, grouper, Florida hummer og steinkrabbe. Alle rettene serveres i en morsom, vennlig og uformell «Keys style» atmosfære.

Godt i glasset

Caribbean Club Bar
104080 Overseas Highway
Key Largo, FL 33037
305-451-4466

caribbeanclubkl.com

Caribbean Club er et festlig sted ved vannkanten for drinker, live musikk og solnedganger. De lokales hangout, utescenene fra Humphrey Bogart-klassikeren «Key Largo» ble filmet på stedet.

Keys’ Meads
9953 Overseas Highway
Key Largo, FL 33037
305-204-4596

keysmeads.com

Keys’ Meads tilbyr turer, et smaksrom og butikk på mile marker 99.3. Mead (mjød) er en gjæret alkoholholdig drikke laget av honning, antas å være en av de første alkoholholdige drikkene. Tradisjonell mjød fra familiedrevne Keys ’Meads er laget av honning, vann og gjær. Mjødene er tørre, halvtørre eller søte, «særpreget uansett hvilken honning den ble laget av, sammen med tilsatt ingrediens,» sier Keys’ Meads-eier Jeff Kesling.

 

RELATERTE ARTIKLER

Fjord Line tilbyr hurtigtest ved ankomst Danmark

Fjord Line har nå lagt til rette for at reisende som mangler koronasertifikat, får anledning til å foreta...

Slik åpner Thailand igjen

Utvalgte stranddestinasjoner som Koh Samui, Krabi, Phang Nga (Khao Lak) og Pattaya deltok i arrangementet for å oppdatere...

Endeløs gresk sommer

Endeløse strekninger med krystallklart vann, evig solskinn, eksplosive lokale farger og vakre solnedganger...

Nytt REIS ute nå: Mot lysere tider!

Regjeringen åpner for reiser til utlandet fra 5. juli. Sommer i Norge eller Europa? Tipsene får du i...

Lei din egen øy på Maldivene

Hvis du drømmer om en familie- eller bryllupsfest utenom det vanlige, har du nå muligheten til å leie...

NCL lanserer ny skipsklasse

Norwegian Cruise Line (NCL) bryter grensene for konvensjonelle cruise- og ferieopplevelser med avdukingen av Norwegian Prima.

Kategori
FeaturedNyheterVerden