Full fart i Marbella

Ekstrem overproduksjon i ferieboligmarkedet traff Spania som en bombe i 2008 og bidro sammen med finanskrisen i vesentlig grad til den økonomiske krisen i landet. Nå peker pilene endelig...
Kristoffer Mincberg er eiendomsmegler i Marbella, og melder om et livlig ferieboligmarked.

Boligmarkedet var meget dårlig fra slutten av 2007 og helt frem til begynnelsen av 2013, sier Kristoffer Mincberg, partner og eiendomsmegler i Marbella Estates.

Mincberg har jobbet med salg av eiendom rundt Marbella i mer enn 15 år, og sett både vill vekst og fritt fall i Europas mest populære ferieboligområde. Etter mange konkurser, både blant utbyggere og eiendomsmeglere, peker pilene endelig igjen oppover etter 5-6 magre år.

– Marbella og Estepona er områdene der flest utlendinger kjøper i hele Spania, og antallet salg har gått opp med rundt 24 prosent det siste året, sier han.

Fremdeles billig

– Prisene er fremdeles lave. Vi har sett prisreduksjoner på 25 til 35 prosent i premium beliggenhet, og reduksjoner helt opp til 65 prosent i mindre attraktive områder, forteller Mincberg.

Like stor har ikke nedgangen vært i Marbella og Estepona, som nå er storselgende områder på Solkysten.

– Det selges veldig mye i de områdene nå. Kjøperne kommer i hovedsak fra Russland, Sverige, Norge og Belgia. Selv engelskmennene begynner nå å våkne til liv igjen, og når pundet blir sterkere kommer markedet skikkelig i gang igjen, mener han.

Ny prisstigning

Historien har lært oss at etter hver krasj i boligmarkedet blir oppgangen sterkere og prisene høyere enn den siste toppen.

– Derfor er det nå virkelig rett tid å kjøpe feriebolig! Vi har allerede registrert forsiktig prisoppgang rundt Puerto Banus, strandpromenaden i Marbella og rundt Centro Plaza ovenfor Puerto Banus. Mange meglere satte i 2013 nye rekorder i antall salg gjort de siste 15 årene, og 2014 ser enda bedre ut. Det er bare et tidsspørsmål før prisene virkelig begynner å stige markant, sier den erfarne megleren.

Han mener at det er lite fruktbart å sammenligne Marbella og visse steder i Barcelona med Madrid og resten av Spania.

– Det generaliseres for mye i pressen om Spanias dårlige økonomi. Det er sant at det står svært dårlig til i landet, selv om det siste kvartalet viser sterkere tall og til og med en svak oppgang. Men Marbella lever på og finansieres av mye utenlandsk kapital, i motsetning til forstedene rundt de store byene der arbeidsløsheten kan være 35 prosent og det økonomiske klimaet er meget dårlig. I Marbella eies en tredel av alle eiendommer av utlendinger, og frisk kapital kommer inn daglig. Det åpnes nye restauranter, advokatkontorer og små forretninger hver eneste måned, og fremtidsoptimismen er stor, avslutter Kristoffer Mincberg.

Fremdeles kjøpers marked

Alt tyder på at prisnedgangen på ferieboliger i områdene i og rundt Marbella er over, og at prisene igjen vil begynne å stige. Men fremdeles er det i høy grad et kjøpers marked i Spanias mest populære ferieboligområdet.

Vi ba den erfarne megleren plukke ut et typisk eksempel på et godt ferieboligkjøp i dagens marked. Mer om den utvalgte boligen finner du på de følgende sidene.

RELATERTE ARTIKLER

Estepona – pris redusert fra € 2.050.000!

Til salgs: Nydelig penthouse med panoramautsikt i Esteponas mest eksklusive beachfront-bebyggelse!

Geilos best bevarte hemmelighet

I skyggen av gigantene Bardøla, Vestlia og Dr Holms Hotell ligger Geilo Mountain Lodge som en av Geilos...

Hellas: Naturlig skjønnhet og uvanlig dyreliv

Fra det pittoreske og vakre landskapet i Thrace til de dramatiske kløftene i Zakynthos – Hellas byr på...

REIS utgave 4/2020 gratis tilgjengelig nå!

Tips for fantastiske steder i Norge du kan besøke i høstferien – og inspirasjon for reiser ut av...

Pikk & pakk i Pompeii

Jeg har gledet meg til dette i en mannsalder, men må innrømme at opplevelsen tar en uventet retning:...

HELSE & VELVÆRE – SPA – THERMISKE KILDER

Velvære gjelder ikke bare psykisk helse. Det er en generell følelse, en indre glød av helse, kraft og...

Kategori
AnnonsørinnholdHellas