HELSE & VELVÆRE – SPA – THERMISKE KILDER

Velvære gjelder ikke bare psykisk helse. Det er en generell følelse, en indre glød av helse, kraft og skjønnhet. Det er en evigvarende prosess. Hellas er det åpenbare valget...

Termiske og mineralholdige terapeutiske kilder finnes over 850 steder rundt om i Hellas.

Vouliagmeni-Athens Riviera

Du trenger ikke gå ombord i en ferge for å unnslippe det hektiske storbylivet i den greske hovedstaden: En kort busstur bringer deg til fantastiske lokale strender langs den beskyttede Saroniske Gulf.

Mot øst ligger Vouliagmeni-bukta, med sine strender i det vakre landskapet opp mot fjellet Hymettus. En marina og et knippe private strender er områdets varemerke, mens den pittoreske havnen byr på flott utsikt mot øyene i den Saroniske gulfen.

Vouliagmeni-sjøen, bare fem minutters gange fra det lille torget i sentrum av byen, ligger «nedsunket» (Vouliagmeni betyr «nedsunket»). Sjøens mineralholdige brakkvann føles silkemykt å svømme i, og sies å virke helende mot revmatisme og artritt.

Vouliagmeni-sjøen. (Foto: GNTO/Y. Skoulas)

Se mer her: Vouliagmeni Lake

Evia, også kalt “Euboia”, er den nest største øya i Hellas og den tredje største i det østlige Middelhavet, og ligger nær Athen i prefekturet Attica.

Aidipsos ligger på Evia, og er trolig den best kjente spa-byen i Hellas! Denne sjarmerende lille byen ligger i detnordlige Evia, og er knyttet til fastlandet med ferge fra Arkitsa i Fthiotida-region i det sentrale Hellas, bare 152 kilometer fra Athen eller 1 time og 40 minutter med bil langs motorveien E75 eller med buss fra Athen.

De helbredende fasilitetene i Aidipsos thermiske kilder har vært kjent siden oldtiden, og er faktisk omtalt i skriftene til Plutarch, Strabo og Aristoteles.

Aidipsos. (Foto: GNTO/Y.Skoulas)

Se mer her: Evia

Kamena Vourla resort ligger 178 kilometer nord for Athen, og er en av de mest kjente resortene i Hellas ettersom de terapeutiske fasilitetene har vært velkjente i mange hundre år. Rundt 1926 oppdaget kjemikeren Michail Pertesis den eksepsjonelt høye konsentrasjonen av radon i vannet, noe som ble antatt å ha stor verdi for folks helse.

Kammena Vourla. (Foto: GNTO/M.Mandreka)

Se mer her: Thermal Springs

Loutraki ligger ved fotane av Geraneia-fjellet, i den nordlige delen av den Korintiske gulfens bukt – en kystby internasjonalt kjent for sine thermiske kilder og spa.

Loutraki. (Foto: GNTO Archive)

Se mer her: Loutraki og Loutraki Thermal Spa

Vrachati ligger 12 kilometer fra Korint og har blitt en viktig turistattraksjon i de senere år. Det er et vakkert område nær sjøen med mange tavernaer, restauranter og caféer. Det er også en ideell destinasjon for familieferier.

Vrachati. (Foto: GNTO Archive)

Kos er den tredje største øya i Dodekanesene, med sandstrender, turkis vann, frodig vegetasjon, gamle og middelalderske monumenter, brede veier omgitt av trær, store torg, parker, en flott byplan og et omfattende nettverk av sykkelstier. Thermes-strander med brå dyp omgitt av bratte klipper. Her finner du varme termiske spa.

Kos. (Thermes foto: GNTO/Y.Skoulas)

Se mer her: Kos

Ikaria er et sted med rik mytologisk historie, og har hentet sitt navn etter den mytiske skikkelsen Ikaros. Sandstrender, vannfall, fjell og frodige grønne åssider utgjør det majestetiske bildet av øya

Ikaria er også kjent for sine thermiske kilder, unike i hele verden for sin kjemiske komposisjon og stråling. I tillegg finner du en særegen lokal livsstil med sin spesielle arbeid/fritid-agenda, de berømte festivalene med tradisjonell dans, de lokale skikkene – alt alt ettertraktede momenter for besøkende.

Ikaria, Prioni Beach. (Foto: Region of N. Aegean)

Se mer her: Ikaria 

RELATERTE ARTIKLER

Ny utgave av REIS ute nå – helt gratis!

Den digitale utgaven av REIS 1-2021 er ute nå, med spennende og inspirerende artikler fra Norge og den...

De lilla øyene: Islamorada og Long Key

Fiskerparadiset kjent som Islamorada ble innlemmet som en kommune i januar 1998. Nå kalt Islamorada, Village of Islands,...

5 greske reisemål du bør oppleve minst én gang

Hvert år troner Hellas topplisten over sommerens mest populære ferieland, men favoritten byr på langt mer enn sine...

Trugeturer – et alternativ til ski

Norge er et fantastisk land for vinteropplevelser som langrenn og alpinsport, og til og med i disse tider...

KEY LARGO, Florida Keys

Når du kjører fra Floridas fastland, kommer du inn til Florida Keys og den 125 kilometer lange subtropiske...

Årets høydepunkter i Danmark

2021 byr på flere nye attraksjoner, jubileer og opplevelser. Her en oversikt over de 10 største.

Kategori
FeaturedNyheterReportasjerVerden