Hellas: Naturlig skjønnhet og uvanlig dyreliv

Fra det pittoreske og vakre landskapet i Thrace til de dramatiske kløftene i Zakynthos – Hellas byr på et vidt spekter av naturlig skjønnhet og uvanlig dyreliv for den...

Kithira. (Foto: GNTO, arkiv)

Dadia-skogen og Evros-deltaet – Perler i Evros-regionen: Prefekturet Evros er et landskap begunstiget med natur av ekstrem viktighet for miljøet. De myke åsene i Dadia-skogen er gjennomskåret av et titalls raviner og bekker; den gamle furu- og og eikeskogen byr på små sletter, beitemark og kultivert land, mens bratte fjellsider og klipper reiser seg her og der i et drømmeaktig landskap. Besøkende har anledning til å oppleve sjeldne gribber som bygger sine reder i området – permanent, eller også for vinteren.

Dadia Forest. (Foto: GNTO, arkiv)

Se mer her: Dadia Forest

Evros-elven utgjør den naturlige grensen mellom Hellas og Tyrkia, og er en av de største elvene på Balkan-halvøya. Den har sitt utløp i det Trakiske Hav nær Alexandroupolis, og danner et rikt delta – en våtmark av internasjonal viktighet. Området er vertssted for en rik variasjon av fauna som er unik for Europa.

Thrace, Evros Delta. (Foto: GNTO, H. Kakarouhas)

Se mer her: Thrace

Soufli, hovedstedet på den greske Silkeveien: I dag blir nær 30 tonn med kokonger produsert i Evros-regionen, og Soufli regnes som Silkebyen i Hellas. Du kan besøke tre muséer relatert til Silkeveien: The Art of Silk Museum, Silk Museum drevet av P.B.G.C.F. (Piraeus Bank Group Cultural Foundation) og “Gnafala” folklore-museum. Alle muséene har utstillinger relatert til silkens historie i Soufli, og i tillegg til en unik opplevelse har du også muligheten til å kjøpe silke av meget høy kvalitet fremstilt av lokale råvarer.

Silk Museum, Soufli. (Foto: GNTO, arkiv)

Se mer her: Soufli

The Greek Biotope/Wetland Centre (EKBY) i Thessaloniki: Når du befinner deg i Thessaloniki kan du besøke The Greek Biotope/Wetland Centre. EKBY (etter sine greske initialer) har sitt utspring i Goulandris Natural History Museum og har adoptert deres policy og prinsipper om naturkonservering. Det ble etablert i 1991 av muséet med støtte fra EU og  Worldwide  Fund  for  Nature (WWF) etter en søknad fra det greske miljødepartementet. EKBYs hovedoppgave er å øke folks bevissthet rundt de naturmessige, økonomiske og kulturelle verdiene i dette området.

Thessaloniki. (Foto: GNTO, arkiv)

Se mer her: Find more

Askos Stone Park, urørt natur: I den nordlige delen av den ioniske øya Zakynthos ligger Askos Stone Park, et sted hvor rundt 200 000 selvsådde planter, busker og trær fremdeles vokser på samme sted som de ble plassert på av Moder Natur.

Hundrevis av dyr lever her fritt i sitt naturlige habitat, inkludert hauker, gribber, et rikt utvalg av fugler, amfibier, insekter og lokale arter som ekorn, chinchillas, dverg-geiter og sauer fra Afrika, vaskebjørn fra Nord-Amerika og mange andre dyrearter.

Zakynthos, Navagio Merakas. (Foto: GNTO, arkiv)

National Marine Park, en unik opplevelse: The Marine Park på Zakynthos (Zante) omfatter det marine området ved Layanás-bukta, strendene hvor havskilpaddenene legger egg og et tilstøtende landområde; våtmarkene ved Kerí-sjøen og de to små Strophádes-øyene. Det utgjør et totalt landområde på 36 kvm2 og ytterligere 90 klm2 med marint område.  Zakynthos er en av de viktigste områdene hvor havskilpaddene legger sine egg i Middelhavet.

The Marine Park på Zakynthos. (Foto: GNTO, arkiv)

Glem ikke: Å besøke Thematic Exhibition Centre og strendene der havskilpadden caretta caretta legger sine egg!

Se mer her: National Marine Park Zakynthos

Destination Greece. Health First.

 

RELATERTE ARTIKLER

De lilla øyene: Islamorada og Long Key

Fiskerparadiset kjent som Islamorada ble innlemmet som en kommune i januar 1998. Nå kalt Islamorada, Village of Islands,...

5 greske reisemål du bør oppleve minst én gang

Hvert år troner Hellas topplisten over sommerens mest populære ferieland, men favoritten byr på langt mer enn sine...

Trugeturer – et alternativ til ski

Norge er et fantastisk land for vinteropplevelser som langrenn og alpinsport, og til og med i disse tider...

KEY LARGO, Florida Keys

Når du kjører fra Floridas fastland, kommer du inn til Florida Keys og den 125 kilometer lange subtropiske...

Årets høydepunkter i Danmark

2021 byr på flere nye attraksjoner, jubileer og opplevelser. Her en oversikt over de 10 største.

Reiserådet forlenges – dette må du vite om forsikring

Tirsdag forlenget norske myndigheter det globale reiserådet til 1. mars. Her er noen råd til deg som klør...

Kategori
FeaturedNyheterReportasjerVerden