Hellas ønsker verden velkommen!

Å være sammen med mennesker du er glad i, nærhet til naturen – en følelse av frihet......

 

Kosmopolitiske destinasjoner med velutviklet infrastruktur og tjenestetilbud omgitt av fredelige viker, endeløse strender og løfter om den perfekte velvære. I tillegg til badeliv kan du leke deg med vannsport som windsurfing, dykking, endeløse muligheter for seiling og mye annet som lar deg ta del i det greske sjølivet.

Hva ville du gjøre først?

Oppdag Hellas gjennom havet

Kykladene: Hev ankeret, og la oss seile i Egeerhavets øyrike! Mens du seiler gjennom Kykladenes vakre og fascinerende øyrike, vil den sterke middelhavs-vinden fra nordøst (kalt Meltemi) teste din utholdenhet og ditt sjømannskap.

(Foto: GNTO, arkiv)

 

 

 

 

Se mer her: Cyclades

Lipsi, Dodecanese: I følge myten er Lipsi den drømmeaktige scenen hvor et av de mest populære kapitlene i Odysseen finner sted. I Lipsi, også kjent som Ogygia, trollbandt gudinnen Kalypso den fryktløse sjøfareren Odyssevs slik at han for en stund ga etter for stedets magi. Sannhet eller myte? Finn det ut selv!

Dodecanese, Lipsi. (Foto: GNTO, arkiv)

 

Se mer her: Lipsi

Dykking – uforglemmelige opplevelser under vann

Attica: Vegger, hulrom, undervannsgrotter og raviner, skipsvrak og rev som syder av liv gir spektakulære opplevelser for besøkende. Du finner mer enn 40 dykkedestinasjoner i Attica-regionen. Erfarne dykkere kan organisere ukesturer med to-tre dykk hver dag, mens begynnere kan oppleve sin første dykkeopplevelse under perfekte forhold og forelske seg i verden under vann.

(Foto: GNTO, G. Rigoutsos)

 

Se mer her: Diving

Alonissos: Hellas’ første undervannsmuseum

Skipsvraket Peristera ble oppdaget tidlig på 1990-tallet, og blir landets første museum under vann når den greske regjeringen åpner stedet for publikum sommeren 2020. Skipet, som arkeologene tror er et lasteskip fra Athen lastet med amforaer fulle av vin, sank trolig rundt det femte århundre før Kristus. Vraket befinner seg ca 30 meter under havoverflaten, og historikere mener dette er det største skipet av denne typen som er funnet på havbunnen.

 

Gamlebyen i Alonissos. (Foto: GNTO, Vasilis Drosakis)

 

Se mer her: Alonissos

Windsurfing i Lefkada

Havområdet rundt øya Lefkada er kjent som et paradis for surfere, og er førstevalget for såvel greske som internasjonale surfere. Vindretning og -styrke skifter gradvis gjennom de tidlige ettermiddagstimene ved Vasiliki-stranden; dette er et verdenskjent surfeområde, og ansett som et av de 10 beste surfestedene i verden.

Ionian, Lefkada. (Foto: GNTO, G. Filippini)

 

Se mer her: Ionian Islands

Sjø og sol ved Kretas fantastiske strender

Den greske kysten er verdenskjent og stadig mer populær på grunn av sitt krystallklare vann, i tillegg til det rike mangfoldet. Kretas endeløse kystlinje omtatter en rekke strender, hvorav de fleste er sandstrender kjent for sine pittoreske omgivelser.

Kreta, Balos Beach. (Foto: GNTO, Militos)

 

Se mer her : Crete

Å være deg selv og nyte den greske livsstilen – det er alt du trenger å tenke på. Fordi bak enhver fantastisk opplevelse ligger det en komplett protokoll for din sikkerhet.

Destination Greece. Health First.

RELATERTE ARTIKLER

Hellas har alt du ønsker deg!

Å være sammen med menneskene du elsker, koble deg til naturen, føle deg fri....

Alt du ønsker er Hellas!

Å være sammen med menneskene du elsker, koble deg til naturen, føle deg fri.

Fjord Line tilbyr hurtigtest ved ankomst Danmark

Fjord Line har nå lagt til rette for at reisende som mangler koronasertifikat, får anledning til å foreta...

Slik åpner Thailand igjen

Utvalgte stranddestinasjoner som Koh Samui, Krabi, Phang Nga (Khao Lak) og Pattaya deltok i arrangementet for å oppdatere...

Endeløs gresk sommer

Endeløse strekninger med krystallklart vann, evig solskinn, eksplosive lokale farger og vakre solnedganger...

Nytt REIS ute nå: Mot lysere tider!

Regjeringen åpner for reiser til utlandet fra 5. juli. Sommer i Norge eller Europa? Tipsene får du i...

Kategori
FeaturedNyheterReportasjerVerden