Den evige greske sommeren fortsetter

Endeløse strekninger med krystallklart vann, evig solskinn, lokale smaker og dufter, fantastiske solnedganger....

Se mer her: Greek summer

Thessaloniki
Elegant og raffinert – den greske «Damen fra Nord» er en moderne og livlig by som ønsker besøkende velkommen, nysgjerrige etter å lære om byens kultur og historie, og samtidig kose seg, slappe av, gå på shopping eller bare utforske bylandskapet ved sjøen.

(Foto: GNTO/Archive)

Thessaloniki er den nest størst byen i Hellas. Den er anlagt ved sjøen, er en moderne metropolis med tydelige spor av sin stormfulle historie og sin kosmopolitisk karakter, noe som gir byen en spesiell skjønnhet og sjarm. Thessaloniki, med sine byzantinske monomenter (på grunn av sin betydning under den byzantinske perioden), er med rette sett på som et levende utendørs museum for byzantinsk kunst.

(Foto: GNTO/Archive)

Mat og forlystelser
Thessalonikis kulinariske tradisjon er noe de lokale tar på alvor. Byens tavernaer, restauranter og konditorier har litt av et rykte for sine smakfulle retter og kreasjoner. Det gamle Ladadika-distriktet ved byens vestre port var selve hjertet for handel for mer enn 40 år siden. I dag er distriktet berømt for sine kulinariske fristelser som tilbys i barer og spiserier – noen av dem med live-musikk – i renoverte gamle butikker langs brosteinsgatene.

(Foto: GNTO/H.Kakarouhas, Thessaloniki)

Se mer her Thessaloniki

Halkidiki
Oppdag det fantastiske Halkidiki med sitt klare vann og gylne strender, vuker, små øyer og grønne landskap; dette er stedet der dine drømmer blir til virkelighet

(Foto: GNTO/D. Rozaki, Halkidiki)

En fantastisk kombinasjon av blått og grønt
I en form av Poseidons trefork stikker Halkidiki ut i Egeerhavet. Frodige grønne skoger strekker seg helt ut mot strendene, hvor refleksjoner fra det gylne sollyset kompletterer  skinnet i det turkise vannet. Lange strekninger med en kyststripe i stadig forandring, unike arkeologiske steder, verdenskjente kristne monumenter, mindre kjente naturens underverker og menneskeskapte mesterverk har alle bidratt til å skape regionens mangeartede identitet, gjort enda mer interessant av den rike lokale kulinariske tradisjonen og kulturarven.

(Foto: GNTO/D. Rozaki, Halkidiki)

 

Kosmopolitiske Kassándra
I følge mytologien var Kassándra, den første halvøya ved Halkidiki, åsted for den mytiske kampen mellom titaner. I dag er Kassándra en av Hellas’ mest moderne turistresorter.

(Foto: GNTO/F. Baltatzis, Honey)

Vakre Sithonia
Det andre benet på Halkidiki, Sithonía, er hjem for den antikke byen Olynthus med sine unike mosaikker. Her finner også strender som vil ta pusten fra deg! Vegetasjonen her er frodig og tett. Skogene, hovedsakelig furutrær, rekker helt ned til strendene – en ren fryd for sansene.

Athos-fjellet
Den østligste halvøya er hjemstedet for det unike kristen-ortodokse klosteret, som er oppført på UNESCOs Verdensarvliste. Det er et tusen år gammelt levende bevis vitnesbyrd om den byzantinske kulturen, omgitt av urørt natur.

Smakfulle tips
Prøv fristende lokale retter; smak på oliven som alltid står på bordet; nyt hvit, rosé og populære rødviner fra lokale druer (mavrotragano og xinomavro); spis delikatesser fra havet som skjell; og gå ikke glipp av den velduftende lokale honningen av topp kvalitet.

Aristotelisk vandring på Athos-fjellet
I området på og rundt Athos-fjellet i Halkidiki, bare 500 meter fra den sjøvendte landsbyen Olympiada, møter besøkende en fantastisk naturlig, kulturell, historisk og kulinarisk miks av landskaper og fenomener. Sidene av den flotte Aristoteliske fjellet, vernet av European Convention Natura 2000, er dekket av tusenvis av trær i Fagaceae-familien og 404 arter planter og urter – de samme som i sin tid sørget for at Alexander den Store lærte seg å kjenne den asiatiske floraen. Fjellsidene er preget av hundretalls vandrestier, som i sin tur samles i den Aristoteliske vandringen, den viktigste vandrestien i Europa.

.

(Foto: GNTO/Archive, Aristotelian Walk)

Se mer her: Halkidiki, Mount Athos Area,  Golden sandy beaches

Destination Greece. Health First.

RELATERTE ARTIKLER

Endeløs gresk sommer

Athens og de Argosaroniske øyers skjulte skatter

Estepona – pris redusert fra € 2.050.000!

Til salgs: Nydelig penthouse med panoramautsikt i Esteponas mest eksklusive beachfront-bebyggelse!

Geilos best bevarte hemmelighet

I skyggen av gigantene Bardøla, Vestlia og Dr Holms Hotell ligger Geilo Mountain Lodge som en av Geilos...

Hellas: Naturlig skjønnhet og uvanlig dyreliv

Fra det pittoreske og vakre landskapet i Thrace til de dramatiske kløftene i Zakynthos – Hellas byr på...

REIS utgave 4/2020 gratis tilgjengelig nå!

Tips for fantastiske steder i Norge du kan besøke i høstferien – og inspirasjon for reiser ut av...

Pikk & pakk i Pompeii

Jeg har gledet meg til dette i en mannsalder, men må innrømme at opplevelsen tar en uventet retning:...

Kategori
FeaturedItaliaNyheterPå tur med Tom