Endeløs gresk sommer

Athens og de Argosaroniske øyers skjulte skatter...

Endeløse strekninger med krystallklart vann, konstant solskinn, eksplosive lokale smaker, fantastiske solnedganger.

 

Attica, Faliro, Athens riviera. (Foto: GNTO Y.Skoulas

 

Athen – en reise tilbake gjennom 6 000 års historie

 

Bebodd siden den neolittiske tidsalder er Athen ansett som Europas historiske hovedstad. Byen nådde sitt høydepunkt i sin lange og fascinerende historie i det 5- århundre før Kristus, da dens verdier og sivilisasjon oppnådde universell betydning og ære.

I dag tilbyr Athen besøkende en unik opplevelse – en reise tilbake gjennom 6 000 års historie.

Athen, Akropolis. (Foto: GNTO/Y. Skoulas)

I Athen slutter ikke sommeren når august er forbi; byen er spennende og full av overraskelser også i september. Solfylte strender med krystallklart vann og et fantastisk natteliv gjør Athens Riviera til en fantastisk setting, mye i likhet med en typisk kosmopolitisk gresk øy.

Attika, Vouliagnemi. (Foto: GNTO/S.Pavlidis)

Se mer her: Athens, Athens Riviera

Øyene i den Saroniske Gulf


Østkysten av Peloponnes og øyene i farvannet rundt i den Argoliske og Saroniske gulf er populære turistdestinasjoner i nærheten av Athen. Methana, Salamina, Aegina, Agistri, Poros, Hydra og Spetses tilbyr sine besøkende uforglemmelige opplevelser som vakker utsikt over sjø og landskap, imponerende arleologiske steder, muséer, statlige hjem, pittoreske landsbyer og fantastiske strender.

Aegina


Øya Aegina er en populær turistdestinasjon og ideell for et weekend-opphold – kun 16,5 nautiske mil fra havnen i Pireus. Den er et godt valg for familieferier, siden øyas sandstrender for det meste ligger i rolige farvann.

Aegina. (Foto: GNTO/M. Chatzi)

Se mer her: Aegina

Spetses – aroma-øya


Sett segl mot Spetses, og besøk et sted med en lang og ærefull maritim historie. Ved havna finner du ventende hestedrosjer. Ta en romantiske tur rundt øya med hest og vogn, og nyt synet av de store herskapshusene som omgir de trange brosteinsgatene på øya. Besøk gjerne Spetses i september når ‘Armata’, en imponerende gjenskaping av en sjøslag, arrangeres her hvert år siden 1931.

Spetses. (Foto: Municipality of Spetses)

Se mer her: Spetses og Walking Tour

Hydra

Din neste destinasjon på seilturen er Hydra, kjendisenes favorittsted og en av de mest romantiske destinasjonene i Hellas. Øya har vært favoritten til berømte kunstnere, forfattere og jet-settere som Leonard Cohen, Henry Miller og den kjente greske maleren N. Hadjikyriakos-Ghika. I tillegg til å tiltrekke seg seilere er Hydra også et interessant sted å besøke fra et arkitektonisk perspektiv, siden en rekke luksuriøse residenser er bygget her av italienske håndverkere

Den Argosaroniske gulf, Hydra. (Foto: GNTO/Y. Porfiropoulos)

Se mer her: Hydra

Poros


Din neste destinasjon er øya Poros. I Antikken besto Poros faktisk av to øyer, Sphería og Kalávria, men det siste utbruddet fra vulkanen Méthana i år 273 f.Kr. endret landskapet radikalt. Frodig vegetasjon av furutrær, krystallklare strender, et livlig havneområde med butikker, koselige kaféer og restauranter samt et bredt utvalg av underholdningstilbud er ingrediensene i denne rolige, men likevel kosmopolitiske destinasjonen som tiltrekker seg besøkende i alle aldersgrupper.

Poros. (Foto: Municipality of Poros)

Se mer her: Poros

Agkistri

Bare 19 nautiske mil fra Pireus utgjør Agkistri et lett tilgjengelig paradis i den Argosaroniske gulf. Azurblått hav, nåletrær og frodig vegetasjon (hvor mange fuglearter søker tilflukt) er de viktigste ingrediensene i denne lille, men sjarmerende øya med under 1 000 innbyggere.

Se mer her: Agkistri, Argosaronic Islands

Destination Greece. Health First.

RELATERTE ARTIKLER

Reis 2-2021 ute nå – helt gratis!

Vi ser lyset i tunnelen, og begynner å planlegge ferieturene ut av landet. Alt om dette og mer...

Til hjelp mot flyskrekk

Rundt 350 000 nordmenn har flyskrekk. I en bok har flykaptein Steve Allright fra British Airways og psykolog...

Verdens mest bærektaftige by

Nylig offentliggjorde Lonely Planet sin årlige liste ”Best in travel 2021”, der Gøtborg vant kategorien ”Best Sustainable City...

Truls Svendsen gir deg 13 000 grunner til å besøke Nord-Norge

I fire hele timer gjengir han hva utenlandske turister sier om vår nordligste landsdel i sosiale medier.

Spaniamagasinet 2021

Her er Spaniamagasinet, vårens nyhetsbrev Spanias Turistkontor. Så er det bare å starte planleggingen for reisen etter pandemien...

De lilla øyene: Islamorada og Long Key

Fiskerparadiset kjent som Islamorada ble innlemmet som en kommune i januar 1998. Nå kalt Islamorada, Village of Islands,...

Kategori
AnnonsørinnholdNyheterUSA