5 greske reisemål du bør oppleve minst én gang

Hvert år troner Hellas topplisten over sommerens mest populære ferieland, men favoritten byr på langt mer enn sine mest kjente øyer. Legg årets sommerferie til en av disse greske...

Det er lite som slår gresk sommer: Vakre strender, hvitkalkede hus, koselige tavernaer og lyden av båter som dupper i knallturkist hav – alt innsvøpt i etterlengtede solstråler, en tilbakelent atmosfære og varm gjestfrihet. Det er ikke vanskelig å forstå hvorfor over 300 000 nordmenn velger Hellas som sitt ferieland, eller hvorfor Kreta år etter år utmerker seg som storfavoritten. Den klassiske øya har erobret hjertene våre i flere generasjoner med sitt enorme mangfold av både feriebyer, opplevelser, strender og hotell.

 

– Kreta har klart noe ytterst få reisemål klarer: Å bevare sin genuine sjarm til tross for turismen, og å stå i sin klassiske prakt uten å gå av moten. Det finnes virkelig ett Kreta for alle, uansett hvem du er eller hva preferansene dine skulle være, sier Beatriz Rivera, Kommunikasjonsansvarlig i Apollo.

 

Samtidig påpeker hun at favorittlandet vårt byr på langt mer enn sitt største trekkplaster. For deg som vil oppdage helt nye sider ved landet finnes det bokstavelig talt hundrevis av andre øyer og reisemål å velge imellom – alle med sine spesielle særpreg. Med eksperthjelp fra Apollo guider vi deg her til 5 unike, greske reisemål – som alle burde oppleve minst en gang!

Autentiske Karpathos

Sammenliknet med storfavorittene er det relativt få som har oppdaget Karpathos, men når du først gjør det er det derimot ingen vei tilbake. Øyas kontrastfylte terreng, bortgjemte landsbyer og 150 kilometer lang kystlinje etterlater nemlig ingen uberørte.

– En reise til Karpathos garanterer deg to ting: opplevelser helt utenom det vanlige og de perfekte omgivelsene for å senke feriepulsen og komme hjem igjen godt uthvilt! Sier Rivera.

Her venter nemlig en genuin, gresk atmosfære – og tempoet er lavt. De aller fleste tilbringer dagene med en god bok under en stråparasoll på stranden, eller plaskende i det krystallklare badevannet. Naturen er smellvakker og ypperlig for deg som elsker fotturer, maten er utsøkt, historien fascinerende og severdighetene mange!

Lurer du på hvor du skal bo? Vel, ferieidyllen Amopi lokker med sine langgrunne stein- og sandstrender og hyggelige badebukter langs kysten. Midt på vestkysten ligger lille Lefkos med en vidunderlig strand og hyggelige tavernaer, mens Karpathos by, som også kalles Pigadia, er øyas største. Her er det en strandpromenade med flere hyggelige restauranter og tavernaer. Rett øst for byen brer den herlige, grovkornede sand- og steinstranden seg ut, og det er også her majoriteten av øyas hoteller ligger.

Sivota – grekernes ferieparadis

Vakkert, kontrastfylt og grønt – det er Sivota, kort oppsummert. Det som før var en liten kystby regnes i dag, først og fremst av grekerne selv, som et eksklusivt feriested, og byr på den ideelle kombinasjonen av alt som gjør Epirus-regionen så unik. Her er badevannet krystallklart og på landsiden venter søvnige fjellandsbyer, hvitmalte kirker og dramatisk natur.

– I Sivota venter både smaken og følelsen av det autentiske Hellas! Mitt beste tips for en uforglemmelig ferie her er derfor å utforske mest mulig. Siden Sivota ligger på det greske fastlandet er det nemlig like enkelt å ta seg ut til både Parga og Ioannina, som det er å utforske skjærgårdens pittoreske småøyer og strender – gjerne fra en liten motorbåt! For det lille ekstra sjekker du også inn på Mondo Boutique hotellet Isola verde – og unner deg et rom med privat basseng, tipser reiseentusiasten.

Strandparadiset Naxos

I flere tiår har øygruppen Kykladene vært definisjonen på alt vi elsker og forbinder med Hellas: Hvitkalkede hus med kongeblå tak, tavernaer i vannkanten, pittoreske smug innsvøpt i lyden av gjestfrihet og krystallklart badevann. Naxos skiller seg på sin side ut med sin usedvanlige frodige natur og langstrakte, gyllengule strender. Blottet for Mykonos’ jetsetter vibber og Santorinis glamourfaktor, er dette øya for deg som foretrekker genuin småbyidyll, flotte fotturer og spektakulære strender – innsvøpt i eldgammel prakt og arkeologiske skatter.

– På Naxos kryr det i tillegg av steder dere kan få helt for dere selv, enten det er en bortgjemt badebukt, en uberørt landsby eller en koselig taverna. Med andre ord er dette den perfekte øya for en avslappet kjærestetur, en ferie med vennegjengen – eller en tur på egenhånd! Sier reiseentusiasten.

Ta bena fatt, eller lei en firhjuling og utforsk øyas uberørte natur. Oppdag grafittikunsten på hotellruinene i Alyko, test balansekunsten på et SUP-brett, reis tilbake i tid gjennom den berømte Portara, eller unn deg total avkobling på en av de mange strendene. Når solnedgangen maler sin ankomst bærer det inn til Naxos by – hvor duften fra bakeriene brer seg gjennom de trange smugene og interiørbutikker, utekafeer, takterrasser og barer venter side om side.

Limnos – sommerens nyhet!

Til tross for pandemier og reiserestriksjoner har ikke Apollo sittet på latsiden i år. I sommer lanserer nemlig reisearrangøren et splitter nytt reisemål i Hellas: Limnos. Øya er den perfekte destinasjonen for deg som elsker det genuine greske og vil kombinere sol og bad med aktivitet i ferien. Her møter du nemlig ikke de store turiststrømmene, men kommer tett på grekernes hverdag i en miks av gammelt og nytt – blant koselige familiedrevne tavernaer, herskapshus, arkeologiske utgravningsfelt og historiske byer.

– Det beste med Limnos er det varierte øylandskapet som byr opp til alt fra fine fotturer over sletter og fjell, til geologiske fenomen og varme kilder. Det er med andre ord ikke tilfeldig at det er nettopp her vi har valgt å åpne vårt nyeste Apollo Sports hotell, sier Rivera.

I øyas hovedstad Myrina ligger lekre villaer og boutiques vegg i vegg med trange smågater og gir derfor en helt unik opplevelse av både eksklusivitet og småbysjarm. Langs havnen venter restaurantene og tavernaene som perler på en snor og veien er kort til sandstrendene. Det perfekte reisemålet for deg som vil bli kjent med en helt ny side av Hellas!

Samos – Pytagoras øy

Samos, også kjent som Pytagoras øy, er en av Egeerhavets skjønneste og frodigste øyer. Her møter du små og genuine fiskerlandsbyer, og en storslått natur med grønne dalfører. For badeløvene blant oss er det kjærlighet ved første blikk; Samos huser nemlig et hundretalls strender, som bukter seg kilometer etter kilometer. Her kan du velge og vrake – fra store og langstrakte, til små og bortgjemte som kun kan nås med båt.

Etter late dager på stranden kan en tur inn til Samos by gjøre susen, og hvis opplevelser står høyt på ønskelisten må du unne deg en ettermiddag i feriebyen Pythagorion, som ligger på UNESCOs verdensarvliste.

– Jeg forstår godt hvorfor så mange av oss drømmer om å følge hjertet til Hellas i sommer. Vi savner varmen, gjestfriheten og opplevelsene kanskje mer nå enn noen gang. Jeg har selv bestilt sommerens ferie og må si det er ekstra godt å ha noe å glede seg til i år! sier Rivera.

Lengter du også etter gresk sommer? Med Apollos trygghetspakke kan du sikre deg sommerferien helt risikofritt allerede nå. Les mer på apollo.no.

RELATERTE ARTIKLER

Fjord Line tilbyr hurtigtest ved ankomst Danmark

Fjord Line har nå lagt til rette for at reisende som mangler koronasertifikat, får anledning til å foreta...

Slik åpner Thailand igjen

Utvalgte stranddestinasjoner som Koh Samui, Krabi, Phang Nga (Khao Lak) og Pattaya deltok i arrangementet for å oppdatere...

Endeløs gresk sommer

Endeløse strekninger med krystallklart vann, evig solskinn, eksplosive lokale farger og vakre solnedganger...

Nytt REIS ute nå: Mot lysere tider!

Regjeringen åpner for reiser til utlandet fra 5. juli. Sommer i Norge eller Europa? Tipsene får du i...

Lei din egen øy på Maldivene

Hvis du drømmer om en familie- eller bryllupsfest utenom det vanlige, har du nå muligheten til å leie...

NCL lanserer ny skipsklasse

Norwegian Cruise Line (NCL) bryter grensene for konvensjonelle cruise- og ferieopplevelser med avdukingen av Norwegian Prima.

Kategori
FeaturedNyheterVerden