Stabilt på den Franske Riviera

Også Frankrike har fått merke følgene av finanskrisen. Likevel er den Franske Riviera det mest stabile av alle ferieboligmarkedene rundt Middelhavet....

Frankrike, eller nærmere bestemt kyststripen fra Spania til Italia med Den Franske Riviera i sentrum, har alltid vært det trygge og solide ferieboligmarkedet. Her bygges det lite nytt, og området har aldri vært plaget av overetablering eller -utbygging. Snarere tvert imot: Regelen har vært at de beste objektene omsettes raskt, og at de mindre gode objektene alltid finner sine kjøpere.

Etterspørselen etter gode ferieboliger i denne delen av Frankrike har gjennom mange år vært høyere enn antall boliger til salgs, og dermed har prisene steget jevnt og trutt siden årtusenskiftet. Som et av svært få markeder i verden har ikke boligprisene sunket nevneverdig under finanskrisen. De steg riktignok ikke heller, men har holdt seg mer eller mindre stabile fra 2008 og frem til i dag. Dette bare underbygger den grunnleggende stabiliteten i dette markedet. I dag er det imidlertid slik at etterspørselen har gått noe ned, og derfor tar det lengre tid å omsette hver enkelt bolig. Dette betyr imidlertid ikke at du kan forvente deg noe billigsalg, selv om mange selgere i dag (i motsetning til tidligere) vil kunne godta et prutningsmonn fra 5 til 10 prosent på utropspris.

Den Franske Riviera er et av de dyreste boligmarkedene rundt hele Middelhavet, og mange nordmenn har fått merke at de ikke kommer langt med halvannen million kroner til rådighet – i alle fall ikke om de forventer nærhet til sjø og/eller flyplass. For her er det en grei tommelfingeregel at prisene avtar med avstand til strand og flyplass, i alle fall i grove trekk. Derfor søker mange nordmenn seg litt opp fra kysten – enten inn i Provence, eller også inn til Valbonne og videre mot Grasse. Fremdeles er kvadratmeterprisene høye sammenlignet med de fleste andre ferieboligmarkedene i Europa, men tross alt mer overkommelige for vanlige lønnsmottakere.

Det finnes i bunn og grunn bare tre typer av ferieboligkjøpere i utlandet: Du som kjøper kun for å nyte Det Gode Liv, du som kjøper kun for investeringens skyld – og endelig den største gruppen: Du som kjøper for egen bruk og kos, men som også er opptatt av å gjøre en god investering. For de to siste kjøpsgruppene er Den Franske Riviera det sikreste valget av alle. Her vil prisene fortsette å stige når den europeiske økonomien på et tidspunkt bedrer seg, rett og slett fordi etterspørselen er større enn tilbudsmassen. På den annen side vil du neppe oppleve noen «boom-tilstander» som vi tidligere har sett i markeder som Bulgaria, Kroatia og Montenegro. Frankrike er det trygge valget, for deg som ikke liker risiko.

Frankrike er også trygt som boligmarked. Det franske byråkratiet er tungt og beryktet. Notar-systemet er innarbeidet og obligatorisk ved boligoverdragelser, og trygger kjøpet ditt. Vær imidlertid klar over en viktig forskjell fra det norske regelverket: Her er det du som kjøper som står ansvalig for feil og mangler ved boligen som ikke er oppgitt i prospektet. Kjøp derfor aldri uten å ha hatt med deg en fagmann på befaring i boligen

For Den Franske Riviera er det umulig å antyde kvadratmeterpriser. Disse vil være avhengig av såvel kvalitet som avstand til strand og flyplass.

Vår påstand: Den Franske Riviera for deg som har råd, og for deg som ikke spekulerer i store prissvingninger. Her kjøper du trygt!

For deg som søker feriebolig: AAA Riviera

RELATERTE ARTIKLER

Perlen I Middle Keys Marathon

Første gangs besøkende til Florida Keys kommenterer nesten umiddelbart øyekjedens unike avslappede atmosfære, som ser ut til å...

Ber nordmenn booke direkte i sommer

– Bestill overnattingen direkte hos overnattingsbedriften du skal besøke. Unngå å bruke eksterne internettsøkemotorer når ferieoppholdet bookes.

Tyskland avlyser oktoberfesten for andre år på rad

Tysklands berømte og godt besøkte oktoberfest blir avlyst for andre år på rad, også i år på grunn...

30. juni åpnes dørene inn til H.C. Andersens eventyrverden

I Danmark vekkes våre favoritteventyr til live når H.C. Andersens Hus åpner i Odense 30. juni. Opplevelseshuset er...

Blixen Tours med direktefly til Maldivene

Allerede i høstferien (uke 40) kan nordmenn som lengter etter sol, strand og luksus sette seg til rette...

Reis 2-2021 ute nå – helt gratis!

Vi ser lyset i tunnelen, og begynner å planlegge ferieturene ut av landet. Alt om dette og mer...

Kategori
FeaturedNorgeNyheterReportasjerVerden