Besøk Hellas for å oppleve historie, kultur og kunst

Det var i Hellas Europa fikk sin føste avanserte sivilisasjon
På Kos finner du Neratziaborgen, ett av mange historiske interessante byggverk.

Hellas sin geografiske plasering har gjort landet til et sted hvor mange sivilisasjoner har krysset hverandre og satt sine spor. I dag finner du disse i landets arkitektur, i museer, i dagliglivet, i kulinariske tradisjoner og i alle former for kunst i landets mange ulike regioner. Besøker du Hellas kan du oppleve mengder med imponerende kunst, skapt gjennom landets lange historie. Den gjenspeiles både kulturelt, artistisk og gjennom folkelige tradisjoner.

 

 


Dette sier UNESCO

Monumentene som er en del av den greske verdensarven er valgt og godkjent på grunnlag av deres verdi som imponerende eksempler på menneskets kreativitet. De viser den viktige utvekslingen av menneskelige verdier, og de knytter seg på en unik måte til kulturelle tradisjoner og til sivilisasjoner – enten de svunne eller lever videre i dag. De er direkte tilknyttet til viktige epoker i menneskets historie, og er av denne grunn av stor allmenn interesse og derfor en del av menneskehetens felles arv.

Her i Olympia på Peloponnes ble det olympiske lever arrangert første gang for cirka 2700 år siden. Foto GNTO/P. Matsouka

Historiske monumenter

I tillegg til viktige arkeologiske steder og monumenter fra antikken og de bysantiske rikene, vil du i Hellas se bygninger med praktiske og sosiale funksjoner som broer, vindmøller, vannmøller, fontener, krigsmonumenter, statuer, offentlige bygg og til og med gamle industrielle bygninger som i dag blir brukt til andre formål. De er alle interessante severdigheter for besøkende.

 

Her kan du lese om flere monumenter

 

 

Arkeologiske underverker

Hellas er bokstavelig talt en stor arkeologisk attraksjon. Siden det har vært bosatt mennesker i landet fra førhistorisk tid, er det spor etter menneskenes påvirkning og liv over alt, – i alle deler av landet. De mest kjente arkeologiske underverkene i Hellas trekker flere hundretusen besøkende hvert år. De kommer fra hele verden for å se opphavet til den vestlige sivilisasjonen, og for å føle hvor mektig historien fremstår her. I Hellas er arkeologiske severdigheter godt bevart, og det er lagt til rette for at du skal kunne tilegne deg kunnskap når du besøker dem.

Her på Kreta oppsto Europas første avanserte sivilisasjon. Dette er fra tempelet i Knossos. Foto GNTO Archive.

 

 

 

Her kan du lese om flere arkeologiske attraksjoner

 

Epidaurus var en liten by i antikkens Hellas med et imponerende teater. Foto GNTO/K. Vergas

Paradis for kulturelle opplevelser

Hellas er et ekte paradis for besøkende som ønsker kulturelle opplevelser. Her kan du dra på en reise bakover i historien og inn i kunstens verden. Du kan delta på visninger og turer med fokus på læring, teaterforestillinger, festivaler, pilegrimsturer, besøk til arkeologiske steder, monumenter og museumer. Du kan dra på utflukter til naturlige severdigheter, oppleve folkekunst og kultur – for å nevne noe av de mange opplevelsene Hellas har til kulturelt interesserte.

 

Les om spennende arrangementer

 

Besøk mange spennende museer

Gresk kultur er en av de viktigste, og opp gjennom historien en av de mest innflytelsesrike kulturene i verden. Gresk kultur er preget av landets lange historie, fra den klassiske greske kulturen, til den imponerende bysantinske perioden, og frem til landets moderne historie. En tidsreise som vil pirre fantasien til de fleste.

Hellas er i realiteten et eneste stort museum hvor historiensetter sitt klare preg på hverdagen. Besøker du Hellas, vil raskt legge merke til hvordan hverdagslivet og landets kultur er påvirket av det du kan lære om på landets museumer.

 

Dette er fra Museet i Akropolis og er statuer som viser gudene Zevs, Hera og Heracles. Mange av statuene som du får se her er flere tusen år gamle. Foto Zde/Wikimedia Commons

 

 

 

 

Museer du bør besøke

 

Les også: Hellas et perfekt reisemål 365 dager i året

 

Borger og festninger

Hellas er et land hvor myter, tradisjoner, historie og kultur spiller en viktig rolle. Det er viktig for et land å vise frem sin historie til verden, og få besøkende til å søke kunnskap om den. I likhet med nabolandene, er dagens Hellas gjennom historien blitt påvirket av en rekke sivilisasjoner. Sammen har disse formet det unike det Hellas og den unike greske kulturen som møter oss i dag.

Ved havnen i byen Kos på øya med samme navn finner du Neratziaborgen. Den ble bygget av riddere tilhørende ordenen St. Johannes på 1300-tallet. Foto GNTO/Y. Skoulas

 

 

Les om flere borger og festninger

 

Det Nasjonale Akademiet i Athen er landets fremste forskningsinstitusjon. Foto GNTO Archive/Y. Skoulas

Sted for møter, konferanser og incentivreiser

Hellas er et sted for kultur,  kunst og vitenskap. Landets har lange tradisjoner for å bidra til verdens kulturelle og vitenskapelige miljøer. Landets ekte skjønnhet og gode infrastruktur har gjort Hellas til et ideelt sted for å arrangere møter og konferanser. De siste årene har landet blitt et stadig mer populært sted for konferanser og messer. Athens internasjonale flyplass, Eleftherios Venizelos, som er en verdens mest moderne flyplasser, har gjort det lettere enn noen gang å arrangere møter og konferanser av internasjonal størrelse.

 

Hellas ligger i hjertet av Middelhavet, med nærhet til mange land. Viktige handelsmesser, slik som Thessaloniki International Fair, har blitt en viktig internasjonal arena for handel. Andre messer om arkitektur, bygg, hi-tech, produkter, bærekraftig økonomi og utvikling, er andre eksempler på temaer på messer som blir holdt I Hellas, og som tiltrekker seg folk fra hele verden.

Les mer om møter, konferanser og messer

 

 

RELATERTE ARTIKLER

Ber nordmenn booke direkte i sommer

– Bestill overnattingen direkte hos overnattingsbedriften du skal besøke. Unngå å bruke eksterne internettsøkemotorer når ferieoppholdet bookes.

Tyskland avlyser oktoberfesten for andre år på rad

Tysklands berømte og godt besøkte oktoberfest blir avlyst for andre år på rad, også i år på grunn...

30. juni åpnes dørene inn til H.C. Andersens eventyrverden

I Danmark vekkes våre favoritteventyr til live når H.C. Andersens Hus åpner i Odense 30. juni. Opplevelseshuset er...

Blixen Tours med direktefly til Maldivene

Allerede i høstferien (uke 40) kan nordmenn som lengter etter sol, strand og luksus sette seg til rette...

Reis 2-2021 ute nå – helt gratis!

Vi ser lyset i tunnelen, og begynner å planlegge ferieturene ut av landet. Alt om dette og mer...

Til hjelp mot flyskrekk

Rundt 350 000 nordmenn har flyskrekk. I en bok har flykaptein Steve Allright fra British Airways og psykolog...

Kategori
FlyreiserForbrukerstoffNyheterVerden