Khanom Beach

Nakhon Si Thammarat: Thailands hemmelighet

Folketomme strender, unikt dyreliv og smakfull mat

I Nakhon Si Thammarat kan du se kilometervis med folketomme vakre strender, ta turen opp i jungelkledde åssider og oppleve Thailand på sitt beste.

Tekst og foto: Emil Engø
Mail: emil@reis.no

 

Provinsen Nakhon Si Thammarat ligger på Thailands sørlige østkyst. Utenfor kysten ligger kjente reisemål som Koh Samui og Koh Phangan, men er du på utkikk etter folketomme paradisstrender, vakker kystnatur og mektige fjellområder er det fastlandet som er gjeldende.

Den største byen i provinsen, som går under samme navn, er provinsens kulturelle hovedsted. Her finner du en spennende kulturmiks hvor tradisjonell thaikultur møter malaykultur. I byen finner du det vakre tempelet Wat Phra Mahathat som er vel verdt et besøk.

Lengre nord finner finner du byen Khanom, kjent for sine rosa delfiner. Det er mye annet å ta seg til her. Besøk fossefallene Samet Chun, besøk Hua Thanom-stranden og besøk markedet i Khanoms havn.

Thai food Khanom

Thailandsk mat er sterk, smaksrik og variert.

Nakhon Si Thammarat og Khanom er steder som enda er uberørt av masseturismen, hvor en finner det autentiske Thailand, god mat, smilende mennesker og en kultur preget av det langsomme livet som fiskere og bønder lever. Et sted hvor du kan drikke kokosnøtt på stranden og ha solnedgangen som farger skyene over Siambukten rød for deg selv.

 

Les mer om Thailand:

Ta raskeste vei med båt i Bangkok
Øyhopping i Krabis paradisiske øyrike
Koh Lipe – Thailands ukjente perle
På cruise med Star Clipper i Andamansjøen

 

Attraksjoner og opplevelser

Suchart Subsin’s House of Shadow Puppetry

Dukketeater har en lang tradisjon i denne delen av Thailand. Besøker du Suchart Subsin’s House of Shadow Puppetry får du et unikt innblikk i denne kunsten. Muséet ligger i Nakhon Si Thammarat.

Nakhon Si Thammarat

Lær mer om Thailands lange tradisjon for dukketeatre.

Wat Phra Mahathat

Tempelet er et av Thailands eldste theravadatempler og er et viktig pilegrimsmål for thailandske buddhister. Det vakre tempelet – bygget i srilankisk stil – rager høyt over Nakhon Si Thammarat. Dette vakre tempelet er et must å besøke dersom du skulle være i nærheten.

 

Khao Luang National Park

Nasjonalparken ligger i høylandet vest for Nakhon Si Thammarat. Det frodige landskapet har store fossefall, dype skoger og er hjemmet til mer enn tre hundre orkidearter. Sør-Thailands høyeste fjelltopp – Khao Luang – rager 1 835 meter over bakken i nasjonalparken.

Pink Dolphins Khanom

De unike rosa delfinene er blitt et symbol på kystbyen Khanom.

Khanoms rosa delfiner

Utenfor kysten av byen Khanom lever det rosa delfiner. Denne unike delfinarten har tilpasset seg det grumsete mangrovevannet og fått rosa pigmentering i skinnet. Dra ut på delfinsafari med en longtailbåt for en enestående naturopplevelse.

 

Opplev folketomme paradisstrender

Rundt Khanom finner du omtrent en ny strand i hver bukt. Langt vekke fra støyende trafikk, natteliv og forstyrelser finner du finkornede strender med vaiende palmeblader. En av strendene som er å anbefale er den idylliske Thong Ching-stranden.

 

Markedet i Khanom

Dra til havnen i Khanom for å oppleve byens eget marked. Her kommer fiskere med dagens fangst og bønder med overskuddet fra høstingen og selger sine varer. Fra morgen til kveld er det livlig i havnen.

 

Samet Chung-fossefallene

I et skogholt litt inn i landet fra Khanom finner du det vakre fossefallet Samet Chung. Fossen er en perfekt get-a-way i rolige og flotte omgivelser. Det er sjeldent mange folk her, så det er en stor sjanse for at du får lov å nyte tiden her i ro og mak.

 

Kajakktur i mangroven

Den dype mangroven rundt Khanom byr på mer enn bare rosa delfiner. Det organiseres kajakkturer inn i mangroven hvor du kan nyte den spesielle naturen og det rike dyrelivet du vil finne her.

 

Hoteller

Les Pes Villa

Avaa Resort

Baan Thong Ching

Khanom Hill Resort

 

Fly

Norwegian flyr til naboprovinsen Krabi i vinterhalvåret. Herfra er det mulig å ta lokalfly eller buss videre til Nakhon Si Thammarat. En rekke selskaper som Norwegian og Thai Airways flyr til Bangkok hvor du også kan ta lokalfly videre.

I neste utgave av REIS kan du lese mer om de rosa delfinene i Khanom. Benytter du deg av tilbudet under får du to gratis utgaver av magasinet i posten, samt tilgang til vårt digitale arkiv med artikler og reportasjer fra Thailand og verden ellers.

RELATERTE ARTIKLER

Fjord Line tilbyr hurtigtest ved ankomst Danmark

Fjord Line har nå lagt til rette for at reisende som mangler koronasertifikat, får anledning til å foreta...

Slik åpner Thailand igjen

Utvalgte stranddestinasjoner som Koh Samui, Krabi, Phang Nga (Khao Lak) og Pattaya deltok i arrangementet for å oppdatere...

Endeløs gresk sommer

Endeløse strekninger med krystallklart vann, evig solskinn, eksplosive lokale farger og vakre solnedganger...

Nytt REIS ute nå: Mot lysere tider!

Regjeringen åpner for reiser til utlandet fra 5. juli. Sommer i Norge eller Europa? Tipsene får du i...

Lei din egen øy på Maldivene

Hvis du drømmer om en familie- eller bryllupsfest utenom det vanlige, har du nå muligheten til å leie...

NCL lanserer ny skipsklasse

Norwegian Cruise Line (NCL) bryter grensene for konvensjonelle cruise- og ferieopplevelser med avdukingen av Norwegian Prima.

Kategori
FeaturedNyheterVerden