Støtte til Norwegian sine strenge regler for håndbagasje

Det kan koste dyrt å ha med for mye håndbagasje. Ett par som skulle reise med Norwegian ble så forbannet at de kansellerte reisen. Men folk flest er for...
Norwegian strammer inn på reglene. Ikke alle setter pris på det. Pressefoto Norwegian

VG har i dag en nyhetssak om paret Roger Husvik og kona Katty Vargas som ble forbannet på Norwegian på grunn av strenge regler for håndbagasje. De hadde for mye håndbagasje og ble bedt om å sende et kolli som innsjekket bagasje til en kostnad av 750 kroner. I avisens kommentarfelter høster Norwegian enorm støtte for at de håndhever reglene for håndbagasje.

 

Tekst og foto Terje Engø

Epost: terje@atlanticforlag.no

 

Paret ble ifølge VG så forbannet på Norwegian at de snudde i protest, forlot flyplassen og kjøpte ny billett med SAS til den nette pris av 9500 kroner. De hadde allerede betalt 7500 kroner for tur/retur Oslo – Nice med Norwegian.

 

Taxfree inngår i vekt på håndbagasje

Ved gaten var det bagasjekontroll. Norwegian ønsker å innskjerpe reglene som sier at du har lov til å ta med deg inntil 10 kilo håndbagasje. Husvik hadde ikke forstått at taxfree inngikk i de ti kiloene. og hadde ikke lest at han bare kunne ha med seg ti kilo. Selv om han hadde reist så mye og ofte med Norwegian var dette nytt for ham. Derfor kjøpte han en liter konjakk og to kartonger med sigaretter i tillegg. I gaten ble bagasjen veid, og han fikk beskjed om å sende ett kolli som bagasje. Å sjekke inn ett ekstra kolli til Nice kostet den nette sum av 750 kroner.

Det hører med til at paret kunne betalt 400 kroner mer for billetten og fått med seg 20 kilo sendt bagasje om de hadde valgt dette når de kjøpte billetten. Men de hadde tydeligvis utnyttet sine ti kilo maksimalt, og fikk derfor for mye håndbagasje.

 

Les også:
Norwegian med nye ruter til Tenerife, Klaipeda, Manchester og Gdansk
Norwegian absolutt størst på Spania
Norwegian tar deg til karneval i Rio de Janeiro

Det kan bli dyrt om en ikke respekterer vekt og mål som gjelder for håndbagasje.

Alle som reiser en del opplever dilemmaet at noen ganger er en glad for å kunne gå om bord uoppdaget med en kilo eller to for mye. Men det veldig irriterende når noen kommer med hele flyttelass og alle bagasjehyller er fulle når en kommer om bord med lovlig størrelse og vekt på håndbagasje.

 

Impulsiv handling kostet 10.000

Når paret valgte å kansellere reisen og tape det de betalte for billettene, minus avgifter og skatter som de kan kreve tilbakebetalt, kjøpte de i stedet en SAS-billett til 9500 kroner. Det opplyses ikke hvilke billett dette var. Men enten har de kjøpt en bagasje (23 kg) som da kan sendes, eller så har de satset på at SAS ikke kontrollerer vekt på håndbagasje. For der er vekten åtte kilo, ikke ti kilo som hos Norwegian. Det som kan virke som en impulsiv handling i sinne gjorde at turen til Nice ble rundt 10.000 kroner dyrere. SAS opplyser til VG at også hos de inngår taxfree i lovlig vekt på håndbagasjen, og de har også stikkprøver på hvor mye passasjerer tar med seg.

 

Vinn dette flotte (og lette) reisesettet verdt over 1800 kroner!!!

Enorm støtte til Norwegian sine regler for håndbagasje

Bjørn Kjos og hans selskap kan glede seg over enorm støtte i kommentarfeltene. Pressefoto Norwegian.

Det er fascinerende er å lese kommentarfeltet i VG. Da Reis sjekket var det kommet inn 298 kommentarer, inklusiv en del kommentarer til innlegg. Av disse var det 13 som må sies å være nøytrale. 20 syntes Norwegian var vriene og vanskelige som krevde 750 kroner for å sende overvektig håndbagasje. Hele 265 gir sin støtte til at Norwegian håndhever sin regler for håndbagasje. Mange oppfordrer også Norwegian og andre flyselskaper til å være strengere på hva de slipper inn i kabinen av bagasje.

Stor støtte til Norwegian

Norwegian har fått mye hard medfart i avisenes kommentarfelter i forbindelse med forsinkelser, kanselleringer og noen ganger mangelfull kundeservice. Denne gang gir faktisk hele 93 prosent av de som kommenterer sin støtte til Norwegian. For Norwegian og andre flyselskaper må det faktisk være et klart signal om at passasjerer flest ønsker mindre bagasje i kabinen, eller i det minste at reglene følges.

RELATERTE ARTIKLER

Fjord Line tilbyr hurtigtest ved ankomst Danmark

Fjord Line har nå lagt til rette for at reisende som mangler koronasertifikat, får anledning til å foreta...

Slik åpner Thailand igjen

Utvalgte stranddestinasjoner som Koh Samui, Krabi, Phang Nga (Khao Lak) og Pattaya deltok i arrangementet for å oppdatere...

Endeløs gresk sommer

Endeløse strekninger med krystallklart vann, evig solskinn, eksplosive lokale farger og vakre solnedganger...

Nytt REIS ute nå: Mot lysere tider!

Regjeringen åpner for reiser til utlandet fra 5. juli. Sommer i Norge eller Europa? Tipsene får du i...

Lei din egen øy på Maldivene

Hvis du drømmer om en familie- eller bryllupsfest utenom det vanlige, har du nå muligheten til å leie...

NCL lanserer ny skipsklasse

Norwegian Cruise Line (NCL) bryter grensene for konvensjonelle cruise- og ferieopplevelser med avdukingen av Norwegian Prima.

Kategori
FeaturedNyheterVerden