Korsholmen – hjemme hos Hagen

I februar 2020 solgte Stein Erik Hagen sitt feriested Korsholmen til Classic Norway Hotels, hotellkjeden han eier sammen med partneren Erik Berg....

Nå har du muligheten til å bli blant de første gjestene som overnatter i de eksklusive omgivelsene på den lille holmen i havgapet.

Korsholmen ligger kun et vellykket fiskesprett fra Håholmen, og bestyres da også derfra. Men til forskjell fra Håholmen frembringes den lille holmens berømmelse slett ikke av tidligere tiders kysthistorie, men snarere av den forrige eierens historie. Korsholmen var nemlig inntil nylig eiet av Stein Erik Hagen og hans Canica, og stedet bærer da også tydelig preg av den uslåelige kombinasjonen god smak og god råd.

SAMLINGSPLASS: Det er plass til 10 personer rundt bordet i spisestuen. Du velger selv om du vil ha mat og drikke servert, eller ordne dette selv. (Foto: Tom Andersson)

Det er ikke slik at det ekstravagante kastes på deg – fra utsiden ser stedet nesten unnselig ut. Her er ingen flashy brygger eller infinity-basseng, men derimot en utendørs jacuzzi og trappetrinn som leder derfra ned til en kulp naturlig formet i terrenget. Kulpen renses ikke av klor, men av vann som med jevne mellomrom slår opp fra sjøen i ruskevær og tar med seg det gamle tilbake.

Med øye for detaljer
Du må snarere innendørs for å skjønne at et opphold her koster mer enn en vanlig hotellovernatting. (Eller ta en titt i hjemmesidene, som forteller at letteste adkomst hit er med helikopter – eller også med båt, om helikopteret skulle være opptatt.) Anlegget består av to bygg: Brygga og Gamlehuset. Brygga er av nyere dato, og har tre doble soverom. Her finner du også tre bad (hovedsoverommet har et eget tilstøtende), kjøkken og spisestue med plass til 10 rundt bordet, stue med peis og stor badstue med panoramautsikt mot sjøen.

DETALJER: Innredningen i Gamlehuset forteller om noen med sans for detaljer. Her fra entreen inn mot stuen. (Foto: Tom Andersson)

Gamlehuset har en langt mer rustikk stil med tømmervegger, bjelker og detaljer fra en annen tid. Her finner du et dobbelt soverom med himmelseng, og to enkeltværelser.

PATINA: Stuen i Gamlehuset er stilsikkert innredet i en blanding av gammelt og nytt. Resultatet er rålekker hygge. (Foto: Tom Andersson)

Felles for begge byggene er en utsøkt sans for detaljer i et gjennomført interiør. Stein Erik Hagen selv ryktes å ha øye for nettopp slike detaljer, og det skulle ikke forundre oss om han har hatt en solid finger med i spillet her.

SENGEKOS: Har du lakenskrekk, kan kuren ligge nettopp her – i hovedsoverommet i Gamlehuset på Korsholmen. (Foto: Tom Andersson)

Som gjest på Korsholmen velger du selv om du vil tilberede dine egne måltider på kjøkkenet, eller hente inn kokk og serveringspersonale fra Håholmen.

Som sagt, et opphold her ligger i den øvre prisklassen og er nok ikke egnet for en gjennomsnittsfamilie på tur. Men går man flere sammen blir prisen tross alt mer overkommelig. Kanskje noe å tenke på for en vennegjeng på 10 personer i sommer? For det går jo an å komme seg hit uten helikopter også…

GAMLEHUSET: I den gamle bygningen er inventaret mer rustikt, og prisen for overnatting hakket rimeligere. Følelsen av luksus er imidlertid den samme. (Foto: Tom Andersson)

Fakta

Slik kommer du hit
Noen velger helikopter – det er egen landingsplass på holmen, andre kommer hit med båt. Er du blant de sistnevnte, er veien hit som til Håholmen: 50 min. fra Molde Lufthavn: Fv62 mot Averøy, og følg Atlanterhavsveien. Parkeringsplass for biler. Her hentes du med båt.

Åpningstider
Åpent hele året for alle typer gruppearrangementer. Booking skjer gjennom Håholmen Havstuer.

Om Korsholmen:
Stein Erik Hagens tidligere feriested eies og drives nå av Classic Norway Hotels, og er åpent for betalende gjester. Egner seg for grupper opp til 10 personer, og ligger i øvre prisklasse.
classicnorway.no/hotell/korsholmen

RELATERTE ARTIKLER

Truls Svendsen gir deg 13 000 grunner til å besøke Nord-Norge

I fire hele timer gjengir han hva utenlandske turister sier om vår nordligste landsdel i sosiale medier.

Spaniamagasinet 2021

Her er Spaniamagasinet, vårens nyhetsbrev Spanias Turistkontor. Så er det bare å starte planleggingen for reisen etter pandemien...

Ny utgave av REIS ute nå – helt gratis!

Den digitale utgaven av REIS 1-2021 er ute nå, med spennende og inspirerende artikler fra Norge og den...

De lilla øyene: Islamorada og Long Key

Fiskerparadiset kjent som Islamorada ble innlemmet som en kommune i januar 1998. Nå kalt Islamorada, Village of Islands,...

5 greske reisemål du bør oppleve minst én gang

Hvert år troner Hellas topplisten over sommerens mest populære ferieland, men favoritten byr på langt mer enn sine...

Trugeturer – et alternativ til ski

Norge er et fantastisk land for vinteropplevelser som langrenn og alpinsport, og til og med i disse tider...

Kategori
FeaturedNorgeNyheterVerden