Her finner du noen av Europas beste strender

Kilometer på kilometer med langgrunne barnevennlige strender
Badeliv på den polske "rivieraen".

Du trenger ikke å reise til «syden» om du ønsker å finne noen av Europas beste strender. Langs den polske Østersjøkysten er vannet varmt, og de milevis lange strendene langgrunne.

 

Tekst og foto Terje Engø

Epost: terje@atlanticforlag.no

 

Reis har nettopp avsluttet en fantastisk dag tilbragt i badebyen Sopot. Denne byen ligger midt i mellom Gdansk og Gdynia. Populært kalles de tre byene for «Tri-city». Det er så kort avstand mellom de tre byene, at deres bygrenser grenser mot hverandre.

 

Vinn dette reisesettet verdt over 1800 kroner!!!

 

Lengst i øst ligger middelalderbyen Gdansk. Her kan du tilbringe dager med å utforske gamlebyen, besøke museer og nye god mat og drikke på de utallige flotte restaurantene.

Sopot byr på natteliv

Sopot er natteliv og badeliv!

Til Sopot drar mange på grunn av nattelivet. Deretter kan de sove litt ut på dagen og tilbringe ettermiddagen på flott sandstrand.

Færre drar til Gdynia. Denne skipsbyggingsbyen er en moderne, litt søvnig by. Ett sted du drar om du vil bort fra turiststrømmen. Flere ganger har Gdynia havnet på topp i kåringen av den by befolkningen trives best i.

Les også:
Ekte Jopenøl får du bare i Gdansk

Men enten du bor Gdansk, Sopot eller Gdynia, er det flotte lange sandstrender hvor du kan la kroppen lade opp med D-vitaminer, samtidig som du får en like flott brunfarge som på noen by lengre sør i Europa.

De to siste dagene, har det vært rundt 28 grader på ettermiddagen. Siden vannet er grunt, varmes det også hurtig opp. Mange synes også det er behagelig at vannet i Østersjøen har lite salt.

15 kilometer sammenhengende strand

Moloen i bakgrunnen er en halv kilometer lang. På begge sider strekker stranden seg kilometer på kilometer.

I Sopot er det langgrunt og svært barnevennlig.

Strendene som begynner på vestsiden av Gdansk sentrum, og som strekker seg forbi Sopot og ender ved Gdynia er egentlig en strand som er cirka 15 kilometer lang. Her er det blant annet utleie av vannscootere, seilbåter og padlebrett. Langs stranden er det restauranter, noen steder utleie av solsenger og parasoller, hoteller, gjestehus, utleieleiligheter og campingplasser som tilbyr både campinghytter og oppstillingsplass for campingvogner og bobiler.

Mange av disse er spesielt tilrettelagt for barnefamilier. Ikke bare er strendene veldig sikre og passet på av badevakter, men her er også egne aktivitetstilbud/klubber hvor barna kan være om foreldrene ønsker tid for seg selv.

Gode flyforbindelser

Med hyppige avganger med Norwegian og Wizz Air fra en rekke norske byer, samt noe avganger med SAS fra Oslo, tar det ikke mer enn halvannen time å reise hit. Det er heller ikke vanskelig å komme hit med egen bil enten en tar ferje over til Danmark eller over fra Sverige til Polen.

At prisnivået i Polen er behagelig lavt, er også greit. Spesielt merker en det på restauranter og barer hvor et godt måltid neppe koster mer enn en tredjedel av i Norge.

RELATERTE ARTIKLER

Ber nordmenn booke direkte i sommer

– Bestill overnattingen direkte hos overnattingsbedriften du skal besøke. Unngå å bruke eksterne internettsøkemotorer når ferieoppholdet bookes.

Tyskland avlyser oktoberfesten for andre år på rad

Tysklands berømte og godt besøkte oktoberfest blir avlyst for andre år på rad, også i år på grunn...

30. juni åpnes dørene inn til H.C. Andersens eventyrverden

I Danmark vekkes våre favoritteventyr til live når H.C. Andersens Hus åpner i Odense 30. juni. Opplevelseshuset er...

Blixen Tours med direktefly til Maldivene

Allerede i høstferien (uke 40) kan nordmenn som lengter etter sol, strand og luksus sette seg til rette...

Reis 2-2021 ute nå – helt gratis!

Vi ser lyset i tunnelen, og begynner å planlegge ferieturene ut av landet. Alt om dette og mer...

Til hjelp mot flyskrekk

Rundt 350 000 nordmenn har flyskrekk. I en bok har flykaptein Steve Allright fra British Airways og psykolog...

Kategori
FlyreiserForbrukerstoffNyheterVerden