Her finner du noen av Europas beste strender

Kilometer på kilometer med langgrunne barnevennlige strender
Badeliv på den polske "rivieraen".

Du trenger ikke å reise til «syden» om du ønsker å finne noen av Europas beste strender. Langs den polske Østersjøkysten er vannet varmt, og de milevis lange strendene langgrunne.

 

Tekst og foto Terje Engø

Epost: terje@atlanticforlag.no

 

Reis har nettopp avsluttet en fantastisk dag tilbragt i badebyen Sopot. Denne byen ligger midt i mellom Gdansk og Gdynia. Populært kalles de tre byene for «Tri-city». Det er så kort avstand mellom de tre byene, at deres bygrenser grenser mot hverandre.

 

Vinn dette reisesettet verdt over 1800 kroner!!!

 

Lengst i øst ligger middelalderbyen Gdansk. Her kan du tilbringe dager med å utforske gamlebyen, besøke museer og nye god mat og drikke på de utallige flotte restaurantene.

Sopot byr på natteliv

Sopot er natteliv og badeliv!

Til Sopot drar mange på grunn av nattelivet. Deretter kan de sove litt ut på dagen og tilbringe ettermiddagen på flott sandstrand.

Færre drar til Gdynia. Denne skipsbyggingsbyen er en moderne, litt søvnig by. Ett sted du drar om du vil bort fra turiststrømmen. Flere ganger har Gdynia havnet på topp i kåringen av den by befolkningen trives best i.

Les også:
Ekte Jopenøl får du bare i Gdansk

Men enten du bor Gdansk, Sopot eller Gdynia, er det flotte lange sandstrender hvor du kan la kroppen lade opp med D-vitaminer, samtidig som du får en like flott brunfarge som på noen by lengre sør i Europa.

De to siste dagene, har det vært rundt 28 grader på ettermiddagen. Siden vannet er grunt, varmes det også hurtig opp. Mange synes også det er behagelig at vannet i Østersjøen har lite salt.

15 kilometer sammenhengende strand

Moloen i bakgrunnen er en halv kilometer lang. På begge sider strekker stranden seg kilometer på kilometer.

I Sopot er det langgrunt og svært barnevennlig.

Strendene som begynner på vestsiden av Gdansk sentrum, og som strekker seg forbi Sopot og ender ved Gdynia er egentlig en strand som er cirka 15 kilometer lang. Her er det blant annet utleie av vannscootere, seilbåter og padlebrett. Langs stranden er det restauranter, noen steder utleie av solsenger og parasoller, hoteller, gjestehus, utleieleiligheter og campingplasser som tilbyr både campinghytter og oppstillingsplass for campingvogner og bobiler.

Mange av disse er spesielt tilrettelagt for barnefamilier. Ikke bare er strendene veldig sikre og passet på av badevakter, men her er også egne aktivitetstilbud/klubber hvor barna kan være om foreldrene ønsker tid for seg selv.

Gode flyforbindelser

Med hyppige avganger med Norwegian og Wizz Air fra en rekke norske byer, samt noe avganger med SAS fra Oslo, tar det ikke mer enn halvannen time å reise hit. Det er heller ikke vanskelig å komme hit med egen bil enten en tar ferje over til Danmark eller over fra Sverige til Polen.

At prisnivået i Polen er behagelig lavt, er også greit. Spesielt merker en det på restauranter og barer hvor et godt måltid neppe koster mer enn en tredjedel av i Norge.

RELATERTE ARTIKLER

Endeløs gresk sommer

Athens og de Argosaroniske øyers skjulte skatter

Estepona – pris redusert fra € 2.050.000!

Til salgs: Nydelig penthouse med panoramautsikt i Esteponas mest eksklusive beachfront-bebyggelse!

Geilos best bevarte hemmelighet

I skyggen av gigantene Bardøla, Vestlia og Dr Holms Hotell ligger Geilo Mountain Lodge som en av Geilos...

Hellas: Naturlig skjønnhet og uvanlig dyreliv

Fra det pittoreske og vakre landskapet i Thrace til de dramatiske kløftene i Zakynthos – Hellas byr på...

REIS utgave 4/2020 gratis tilgjengelig nå!

Tips for fantastiske steder i Norge du kan besøke i høstferien – og inspirasjon for reiser ut av...

Pikk & pakk i Pompeii

Jeg har gledet meg til dette i en mannsalder, men må innrømme at opplevelsen tar en uventet retning:...

Kategori
FeaturedItaliaNyheterPå tur med Tom