ELVECRUISE –EN REISE GJENNOM LAND

Et elvecruise er noe helt for seg selv. Du reiser ikke til en by eller ett land. Du reiser gjennom landskap, gjennom byer og land. Du opplever åpne og...

Alt sammen uten å skifte transportmiddel. Det er enkelt, ingen stressende situasjoner ved flyplasser og togstasjoner. Du slipper og pakke kofferten opp og ned. Du er om bord. Nyter livet. Nyter komforten og maten – som selvsagt er inkludert i prisen. Og du kan velge om du vil gå i land i havnene underveis. Bli med på en spennende utflukt, eller kanskje ta sykkelen fatt på egen hånd.

Spektakulære opplevelser
Det er deilig å være om bord, men det er utfluktene fra havnene som åpner øynene dine for mangfoldet i verden. På utfluktene møter du kunnskapsrike reiseledere og foredragsholdere, flere bor eller har bodd på stedene du kommer til – og er lokalkjente. Det gjelder historie, tradisjoner, kunnskap om mat og vin og det særegne destinasjonene byr på.

Elvecruise tilbys i hovedsak på de store vannveiene i Europa og Asia. Mangfoldet er stort.
Norges fremste ekspert på elvecruise er Tove Voss, som i dag leder Vista Travel. Hun introduserte reiseformen i Norge og har 30 år i bagasjen med å arrangere elvecruise. Hun forteller at «utviklingen har vært formidabel og mye har endret seg på disse årene. Skipene, komforten om bord og ikke minst destinasjonene. Det er mye å velge blant, både når det gjelder skip, destinasjoner og fasiliteter om bord. Vi kjenner de aller fleste rederier og skip, fra de enkleste til de luksuriøse. Ikke bare finner vi det beste cruiset for deg. Vi ordner med flyreise, transport til skipet og utflukter», sier Voss.

Se bilder og videoer her, og finn mange tilbud på elvecruise!

DE MEST POPULÆRE ELVENE

Donau
Donau omtales ofte som elvenes dronning, og det med rette. Opplevelsene veksler fra vakre kulturlandskap til elegante hovedsteder. Cruisene på Donau kan omfatte mange land, sånn som Serbia, Kroatia, Ungarn, Slovakia, Tyskland og Østerrike og hovedstedene Beograd, Budapest, Bratislava og Wien. Det finnes mange ulike cruise som omfatter deler eller større strekninger av elven – uansett er opplevelsene keiserlige.

Nysgjerrig på elevenes dronning? Klikk her!

 

Rhinen og Mosel
Elvene i Tyskland er en opplevelse nesten året rundt. Her kan du reise på elvecruise fra april til oktober, pluss julemarkeds- og nyttårscruise i desember. Det mest populære cruiset er mellom Amsterdam og Strasbourg, da får du oppleve mangfoldet et rhincruise byr på. Rhinen har mange sideelver og ofte inkluderes en eller flere av dem på et og samme cruise. Den mest populære er Mosel. De pittoreske landsbyene med bindingsverkshus omslynget av vinmarker gir en storslått ramme rundt opplevelsene. Søker du å oppleve mange elver på ett cruise, gir reisen fra Amsterdam på Rhinen via Main-Donau kanalen til Donau ultimate opplevelser. Det er mange muligheter for den reiselystne.

Les mer om Rhinen!

 

Eksotiske Mekong
En reise på Mekong byr på vakker natur, frodig fauna, fascinerende folkeliv og gamle kultursteder. Reisen starter ofte i Vietnams største by, Ho Chi Minh City, og ender i Siem Reap med utflukt til de fantastiske tempelruinene i Angkor. En annen populær reise på Mekong er fra Luang Prabang til Vientiane i Laos.

Les mer om Mekong her

 

Elvecruise i Russland
Russland byr på mektige elver. Tenk deg en reise på Volga, Europas lengste elv på 3692 km. Elvecruise i Russland kalles ofte en reise på tsarens vannveier. Det mest populære cruiset går mellom St. Petersburg og Moskva. Her går seilasen over Ladoga og Onega, Europas to største innsjøer, gjennom sluser og på kanaler og på elvene Neva, Svir og Volga.

Skal man virkelig ta Europas lengste elv fatt, byr cruiset mellom Moskva og Astrakhan ved Svartehavet på fantastiske opplevelser. I tillegg til Moskva får du oppleve storslått natur, byer tidligere stengt for utlendinger, Den gylne ring-byene Uglitsj og Jaroslavl, Kazan i tatarenes land, Lenins fødeby Uljanovsk, og Volgograd – kjent fra slaget under andre verdenskrig.

Les mer om elven Volga i Russland

 

Elvecruise i Frankrike
I Frankrike er det i hovedsak fem elver du kan oppleve elvecruise. I nord tar Seinen deg fra Paris gjennom det historiske landskapet i Normandie helt ut til den pittoreske byen Honfleur – en av impresjonistenes favorittbyer. I vest danner vinen og det bølgende landskapet i Bordeaux rammen rundt seilingen på elven La Garonne. Kjente byer som Bordeaux, Pauillac, Blaye, Libourne, Cadillac og Middelalderbyen Saint-Émilion er et andre høydepunkter.
Sør i Frankrike er utgangspunktet Lyon med seilas på elvene Rhône og Saône. Du seiler forbi vinmarkene i Bourgogne og Rhônedalen til tidligere romerske byer i Provence. Underveis kan du oppleve benediktinerklosteret i Cluny, pavens opprinnelige hovedsete i Avignon, byvandring i Vienne og i Arle, rosa flamingoer i Camargue – blant mye annet.
Omtrent midt i Frankrike ligger Loiredalen med Frankrikes lengste elv, oppkalt etter dalen. Loire-elven løper helt fra Massif central-området mot sør, så nordover og til slutt mot vest gjennom Vest-Frankrike. Loiredalen ble listet av UNESCO i år 2000. Det frodige landskapet langs Loiredalen, også kalt Frankrikes hage, er kjent for vinproduksjon, historiske byer og et tresifret antall vakre slott. Et elvecruise på Loire starter i Nantes, det tidligere hovedsetet til hertugene av Bretagne. På programmet kan man regne med vinsmaking i Muscadet-distriktet, Angers – hovedstaden i den historiske Anjouregionen og noen av de vakreste slott og hager i Frankrike. I Frankrike er selvfølgelig vinen inkludert i reisen.

Les mer om elvecruisene i Frankrike

RELATERTE ARTIKLER

Fjord Line tilbyr hurtigtest ved ankomst Danmark

Fjord Line har nå lagt til rette for at reisende som mangler koronasertifikat, får anledning til å foreta...

Slik åpner Thailand igjen

Utvalgte stranddestinasjoner som Koh Samui, Krabi, Phang Nga (Khao Lak) og Pattaya deltok i arrangementet for å oppdatere...

Endeløs gresk sommer

Endeløse strekninger med krystallklart vann, evig solskinn, eksplosive lokale farger og vakre solnedganger...

Nytt REIS ute nå: Mot lysere tider!

Regjeringen åpner for reiser til utlandet fra 5. juli. Sommer i Norge eller Europa? Tipsene får du i...

Lei din egen øy på Maldivene

Hvis du drømmer om en familie- eller bryllupsfest utenom det vanlige, har du nå muligheten til å leie...

NCL lanserer ny skipsklasse

Norwegian Cruise Line (NCL) bryter grensene for konvensjonelle cruise- og ferieopplevelser med avdukingen av Norwegian Prima.

Kategori
FeaturedNyheterVerden