Elsker du shopping drar du til Pommern

Pomerania hvor du finner de tre byene Gdansk, Sopot og Gdynia har blitt et sted mange nordmenn drar på shoppingtur.
Dra til Polen og Pomeraqnia om du vil shoppe.
Shoppingmulighetene i fantastiske i "Tricity" - Gdansk, Sopot og Gdynia.

Skal du du først på shopping, så dra til Pommern. Først var det gamlebyen i Gdansk med gode restauranter og historisk sus, som kom på kartet til reiseglade nordmenn. Siden har både nabobyen Sopot og de neste byen noen kilometer mot vest blitt populære reisemål, ikke minst for de som ønsker å shoppe.

Tekst og foto Terje Engø
Epost: terje@atlanticforlag.no

________

For de fleste som har vært i Gdansk er butikksenteret Galeria Baltycka, seks kilometer fra gamlebyen kjent. Her er over 200 butikker og spisesteder. Timene kan fort bli mange om du vil sjekke utvalg og priser i butikkene, og gjerne slappe av med en kopp kaffe med en kake. Eller kanskje spise en spennende rett i toppetasjen hvor det er et stort utvalg spisesteder.

Blant butikkene finner du mange av de kjente internasjonale kjedene som Tommy Hilfiger, Zara, H&M, Jack & Jones, Peek & Cloppenburg, Swatch, Gino Rossi og utallige andre. Her er også et stort Carrefour supermarked hvor du kan handle matvarer om du vil ha med noe «polsk» hjem.

Skal det være sko .. og kjente merker. Du finner det meste i de mange shoppingsentrene.

Skal det være sko .. og kjente merker. Du finner det meste i de mange shoppingsentrene.

 

Madison midt i sentrum

Galeria Handlowa Madison er med noe over hundre butikker og spisesteder kanskje på regne som lillebror blant butikksentrene. Men for de fleste holder dette rikelig. Det ligger i nærheten av jernbanestasjonen i Gdansk. Bor en i sentrum av byen eller i gamlebyen kan en med andre ord spasere til Handlowa Madison. Istedenfor at vi ramser opp alle butikkene, er ett besøk til nettsiden en enkel måte å skaffe seg inntrykk av hva som finnes.

 

Det helt nye Forum Gdansk

Forum Gdansk er det nyeste senteret, åpnet for mindre enn to år siden. Det ligger i gåavstand fra Gdansk Sentrum og gamlebyen. Dette senteret har også over 200 butikker og spisesteder. Med andre ord nok for selv de mest shoppingglade. Utvalget av butikker er ganske likt Galeria Baltycka, så det holder for de fleste å besøke ett av disse to. Mange av butikkene finnes begge steder.

Forum Gdansk har 21 kafeer, gatekjøkkener og restauranter å by på. Det skal godt gjøres at du ikke klarer å få i deg nok kalorier for et skikkelig tokt blant rimelige polske priser.

https://forumgdansk.pl/

Forum ligger nesten midt i Gdansk.

 

 

Det litt ukjente Manhattan

Bare en kilometer fra Galeria Baltycka, eller ti minutters gåtur om en ikke er nedlesset etter handel på Galeria Baltycka, finner du Manhattan. Litt mindre i antall butikker og spisesteder, men verdt et besøk om en mener at shoppe er en viktig del av en ferie eller weekendtur.

 

I Sopot er det gågaten som gjelder

Mot vest passerer vi byen Sopot. Dette er et sted mange velger å bo om de vil oppleve alle de tre byene som ofte kalles for «Tricity». Byene glir inn i hverandre, og det er bare på kartet Gdansk, Sopot og Gdynia fremstår som tre byer.

Bor du i Sopot, er det kort vei til butikksentrene i Gdansk og i Gdynia. Om ikke Sopot har de store butikksentrene, så har de en ny jernbanestasjon og gågaten Bohaterow Monte Cassino hvor det finnes en rekke kjente butikkjeder som H&M, Flying Tiger Copenhagen, og et stort antall gode restauranter.

 

Riviera er Gdynias kjempesenter

Det største senteret i Gdynia er Riviera. Det er det største senteret i hele Pomerania som byene Tricity hører til. Her er det fantastiske 250 butikker, 30 spisesteder og sju lekeområder for barn. Her kan de mest shoppeglade drive med shopping i flere dager. Blir du sliten kan du kanskje være heldig å få sett en film du har ønsket å se på senterets kino. De fleste viktigste internasjonale kjeder finnes her. Blant annet finner du Boss, Mango, Zara, Converse, Ecco, Gino Rossi og svært mange andre kjente merkevarebutikker her.

 

Les også:
Kafeen Harry`s Art & Cafe er Sopot sin lille oase
Her finner du noe av Europas beste strender
Ekte Jopenøl får du bare i Gdansk
 

 

Klif for de kjente merkene

Galeria Handlowa Klif som også ligger ved Gdynia har et stort antall kjente merkevarebutikker som Michael Lors, Calvin Klein, United Colors of Benetton, Tommy Hilfiger, Versace og hva annet som bør finnes der en drar på shopping.

Vil du handle polske matvarer har den polske supermarkedkjeden Piotr i Paweł en butikk i underetasjen.

På samtlige handlesentre vil du finne frisører, hudpleiesalonger, spesialbutikker for kosmetikk, elektronikk og telefoner, briller og linser, apoteker og det meste en kan tenke seg.

Er du på shopping er det bra å kunne fylle magen med god mat. Det kan du i polske shoppingsentre.

Er du på shopping er det bra å kunne fylle magen med god mat. Det kan du i polske shoppingsentre.

 

 

Kort vei til paradiset for shopping

I løpet av få år har Tricity utviklet seg til å bli ett av de mest populære reisemålene for nordmenn, – ikke bare de som skal på shopping. Men også de som vil oppleve en historisk by, på badeferie eller nyte polsk mat og drikke. Ikke minst takket være lavprisselskapene Norwegian og Wizzair som har et stort antall avganger fra norske flyplasser til Gdansk. Flytiden fra Sør-Norge er rundt halvannen time. Med andre ord perfekt selv om en bare har en weekend til rådighet når en vil på shoppingtur.

 

Les også:
Norwegian med nye ruter til Tenerife, Klaipeda, Manchester og Gdansk
RELATERTE ARTIKLER

Fjord Line tilbyr hurtigtest ved ankomst Danmark

Fjord Line har nå lagt til rette for at reisende som mangler koronasertifikat, får anledning til å foreta...

Slik åpner Thailand igjen

Utvalgte stranddestinasjoner som Koh Samui, Krabi, Phang Nga (Khao Lak) og Pattaya deltok i arrangementet for å oppdatere...

Endeløs gresk sommer

Endeløse strekninger med krystallklart vann, evig solskinn, eksplosive lokale farger og vakre solnedganger...

Nytt REIS ute nå: Mot lysere tider!

Regjeringen åpner for reiser til utlandet fra 5. juli. Sommer i Norge eller Europa? Tipsene får du i...

Lei din egen øy på Maldivene

Hvis du drømmer om en familie- eller bryllupsfest utenom det vanlige, har du nå muligheten til å leie...

NCL lanserer ny skipsklasse

Norwegian Cruise Line (NCL) bryter grensene for konvensjonelle cruise- og ferieopplevelser med avdukingen av Norwegian Prima.

Kategori
FeaturedNyheterVerden