Dronning Sonja stiller ut på Røisheim

H.M. Dronning Sonja stiller ut egne kunstverk på Røisheim i sommer. Utstillingen som omfatter grafikk og keramiske arbeider varer fra 13. mai til 1. september....

Et av stabburene på Røisheim ble i 2016 restaurert og har siden 2017 fungert som galleri. Eiere og drivere av Røisheim er stolte over at H.M. Dronning Sonja har takket ja til å stille ut sin kunst på Røisheim i sommer. Dette har blitt en spennende utstilling hvor både stabbursgalleriet og tunet tas i bruk.

Bakgrunn
Eiere og drivere av Røisheim forvalter et stort ansvar. Ansvaret omfatter forvaltning av en viktig kunst og kulturarv kombinert med den tradisjonsrike driften av et fjellhotell.

Røisheim har vært skysstasjon siden 1858. Mange av hotellrommene er i fredede bygg – i alt er det 14 fredede bygninger på Røisheim, mange er fra 1700 tallet. De siste årene har eierne investert mye for å sikre denne kulturarven også for fremtiden.

I dette spesielle miljøet er de opptatt av å skape gode opplevelser for sine gjester. Målet er å formidle atmosfæren og roen fra en gammel skysstasjon og samtidig møte dagens forventninger til komfort og opplevelser.

Dronning Sonja på Røisheim med driverne Lise Rolland og Kjetil Magnusson. (Foto: Ove Nestvold)

Røisheim har Jotunheimen og Galdhøpiggen som nærmeste nabo. Den historiske stien til Galdhøpiggen starter midt i tunet.

Her ønsker man å tilby sine gjester et bredt kulturtilbud. Sommerutstillinger er en del av dette tilbudet. De har også samlet verker fra kunstnere som gjennom historien har latt seg inspirere av den flotte naturen og den helt spesielle stemningen på Røisheim. I spisesalen og andre oppholdsrom er det utstilt noen av Gerhard Munthes bilder malt på Røisheim.

Utstillingen er åpen for hotellets gjester. Av hensyn til corona-situasjonenen og smittevern tas det forbehold om mulig begrenset tilgang for andre enn hotellets gjester.

RELATERTE ARTIKLER

Lei din egen øy på Maldivene

Hvis du drømmer om en familie- eller bryllupsfest utenom det vanlige, har du nå muligheten til å leie...

6 sportslige tidsfordriv å drive på med hjemmefra

Når skjønnheten til en fantastisk sommer begynner å nærme seg,

NCL lanserer ny skipsklasse

Norwegian Cruise Line (NCL) bryter grensene for konvensjonelle cruise- og ferieopplevelser med avdukingen av Norwegian Prima.

Dronning Sonja stiller ut på Røisheim

H.M. Dronning Sonja stiller ut egne kunstverk på Røisheim i sommer. Utstillingen som omfatter grafikk og keramiske arbeider...

Perlen I Middle Keys Marathon

Første gangs besøkende til Florida Keys kommenterer nesten umiddelbart øyekjedens unike avslappede atmosfære, som ser ut til å...

Ber nordmenn booke direkte i sommer

– Bestill overnattingen direkte hos overnattingsbedriften du skal besøke. Unngå å bruke eksterne internettsøkemotorer når ferieoppholdet bookes.

Kategori
EuropaFeaturedNorgeNyheterReportasjerVerden