Det “andre” Mall of America

De fleste vet at Mall of America er USAs største shoppingsenter. Men ikke alle vet at man kan ha like mye moro der uten å shoppe – Mall of...

Mall of America rundet 20 år i 2012. Komplekset som ligger i Bloomington, Minnesota, vegg i vegg med Minneapolis og St. Paul, er det største shopping og underholdningssenteret i USA under ett og samme tak.

mallofamerica-e1267507345183

Mall of America er stort: Over 520 butikker, 60 restauranter, 14 kinoer, den innendørs fornøyelsesparken Nickelodeon Universe, verdens største undergrunns akvarium, Minnesota Sea Life Aquarium med fisk og sjøpattedyr bade fra havene og fra Mississippi som flyter forbi like utenfor, innendørs mini-golf og en rekke andre attraksjoner.

Mange kaller Mall of America for en by i en by. Og man får så definitivt følelsen av å befinne seg i en by når man spaserer gatelangs, slenger seg ned på en fortausbenk, kjører racerbilsimulator eller klatrer inn i en flysimulator inne hos A.C.E.S. og leker jagerflyger. Da skyter man vilt mot andre piloter i andre simulatorer, bommer og treffer om en annen og får resultatet på et stykke papir når det er “game over”.

mall 2

Ute i Mall of Americas åpne landskap finnes også flere større og mindre scener. Man kan brått og uventet lande midt oppe i et plateslipp eller en gratiskonsert med en verdensberømt countryartist eller popstjerne.

Mall of America byr på så mange fantastiske atspredelser i tillegg til selve shoppingen at man rent ut glemmer at man er i et “varemagasin”. Man trenger ikke engang like shopping for å more seg innenfor disse enorme veggene fra morgen til kveld.

Parallelt med det store antallet butikker, restauranter og underholdning finner man de samme tilbudene og mulighetene her som i en by. Det hører også med til historien at delstaten Minnesota hvor Mall of America ligger, er et shoppingparadis i seg selv. Delstaten tar nemlig ikke moms på klær, sko, mat eller medisin. www.mallofamerica.com

mall-of-america-park

RELATERTE ARTIKLER

KEY LARGO, Florida Keys

Når du kjører fra Floridas fastland, kommer du inn til Florida Keys og den 125 kilometer lange subtropiske...

Årets høydepunkter i Danmark

2021 byr på flere nye attraksjoner, jubileer og opplevelser. Her en oversikt over de 10 største.

Reiserådet forlenges – dette må du vite om forsikring

Tirsdag forlenget norske myndigheter det globale reiserådet til 1. mars. Her er noen råd til deg som klør...

Etter pandemien: Tid for charter!

Men hvilke destinasjoner vil bli mest etterspurt, og hva gjør turoperatørene for at kundene skal føle seg trygge?

Slik gjør du din Las Vegas-ferie magisk

Las Vegas er en populær feriedestinasjon blant norske turister. Det er det mange gode grunner til. For det...

REIS 6-2020 ute nå – helt gratis!

Så lenge pandemien varen vil REIS åpne sine spalter for alle reiseinteresserte. Her finner du derfor den nyeste...

Kategori
FeaturedNyheterReportasjerVerden