Det “andre” Mall of America

De fleste vet at Mall of America er USAs største shoppingsenter. Men ikke alle vet at man kan ha like mye moro der uten å shoppe – Mall of...

Mall of America rundet 20 år i 2012. Komplekset som ligger i Bloomington, Minnesota, vegg i vegg med Minneapolis og St. Paul, er det største shopping og underholdningssenteret i USA under ett og samme tak.

mallofamerica-e1267507345183

Mall of America er stort: Over 520 butikker, 60 restauranter, 14 kinoer, den innendørs fornøyelsesparken Nickelodeon Universe, verdens største undergrunns akvarium, Minnesota Sea Life Aquarium med fisk og sjøpattedyr bade fra havene og fra Mississippi som flyter forbi like utenfor, innendørs mini-golf og en rekke andre attraksjoner.

Mange kaller Mall of America for en by i en by. Og man får så definitivt følelsen av å befinne seg i en by når man spaserer gatelangs, slenger seg ned på en fortausbenk, kjører racerbilsimulator eller klatrer inn i en flysimulator inne hos A.C.E.S. og leker jagerflyger. Da skyter man vilt mot andre piloter i andre simulatorer, bommer og treffer om en annen og får resultatet på et stykke papir når det er “game over”.

mall 2

Ute i Mall of Americas åpne landskap finnes også flere større og mindre scener. Man kan brått og uventet lande midt oppe i et plateslipp eller en gratiskonsert med en verdensberømt countryartist eller popstjerne.

Mall of America byr på så mange fantastiske atspredelser i tillegg til selve shoppingen at man rent ut glemmer at man er i et “varemagasin”. Man trenger ikke engang like shopping for å more seg innenfor disse enorme veggene fra morgen til kveld.

Parallelt med det store antallet butikker, restauranter og underholdning finner man de samme tilbudene og mulighetene her som i en by. Det hører også med til historien at delstaten Minnesota hvor Mall of America ligger, er et shoppingparadis i seg selv. Delstaten tar nemlig ikke moms på klær, sko, mat eller medisin. www.mallofamerica.com

mall-of-america-park

RELATERTE ARTIKLER

Endeløs gresk sommer

Athens og de Argosaroniske øyers skjulte skatter

Estepona – pris redusert fra € 2.050.000!

Til salgs: Nydelig penthouse med panoramautsikt i Esteponas mest eksklusive beachfront-bebyggelse!

Geilos best bevarte hemmelighet

I skyggen av gigantene Bardøla, Vestlia og Dr Holms Hotell ligger Geilo Mountain Lodge som en av Geilos...

Hellas: Naturlig skjønnhet og uvanlig dyreliv

Fra det pittoreske og vakre landskapet i Thrace til de dramatiske kløftene i Zakynthos – Hellas byr på...

REIS utgave 4/2020 gratis tilgjengelig nå!

Tips for fantastiske steder i Norge du kan besøke i høstferien – og inspirasjon for reiser ut av...

Pikk & pakk i Pompeii

Jeg har gledet meg til dette i en mannsalder, men må innrømme at opplevelsen tar en uventet retning:...

Kategori
FeaturedItaliaNyheterPå tur med Tom