Del 4: Fra det thailandske øyriket til Penang i Malaysia

Penang er farger, smil, templer, moskeer, kirker og et fantastisk kjøkken
Vi har forlatt thailandsk farvann, passert øygruppen Langkawi og fortøyd ved kai i den malaysiske byen Georgetown.

I løpet av natten har seilasen fortsatt til byen Georgetown staten Penang i Malaysia. Deler av natten brukt seil, deler av tiden motor. Været har skiftet mellom skyet himmel til perioder hvor skuten har blitt badet av lyset fra millioner av stjerner.

Tekst og foto Terje Engø

 

Ute i havet lå båter med sterke grønne lykter og lokket opp blekksprut fra dypet. Noen steder så de nesten ut som grønne lysende perler i horisonten. Rundt midnatt tok vinden seg litt opp og fylte seilene.

 

Georgetown er en multikulturell by, hvor innvandrerne har gjort stedet til en kulunarisk paradis. Her er to besøkende på vei inn i museet Wonderfood.

Georgetown er en del av verdensarven. Her er en gate i bydelen Little  India.

Deretter var det tid for søvn. Klokken 08:15 hørte jeg støy fra motoren da skipet gikk akterover når første trosse var festet i land. Mange av passasjerene var allerede på dekk etter å ha inntatt en deilig frokost. Noen var tidlig oppe for å rekke ulike opplevelsesturer. Deriblant en tur til en park med orangutanger på øya Penang.

Penang, – en del av verdensarven

Ikke alle er morgenfugler. Frokost ble inntatt i en nesten tom restaurant. Deretter fant jeg det best å benytte dagen til en rusletur i Georgetown. Denne byen utgjør en stor del av øya Penang og er beskyttet av UNESCO som en del av verdensarven. En opplevelse for de som lar seg fascinere av en multikulturell by hvor ulike religioner og etniske grupper nærmest konkurrerer om å ha de flotteste bygninger. Indiske templer viet ulike hinduguder og guddommer, kirker tilhørende ulike kristne trosretninger, moskeer inspirert av ulike muslimske lands stil, og ikke minst mange kinesiske templer. De fleste av disse bygget av ulike kinesiske klaner, ikke bare for tilbedelse av guder og andre  åndelige makter, men også for å ære og ta vare sine forfedre. For kineserne er de døde ikke helt borte. De er bare i en ny tilværelse.

En av de som er om bord er reiserådgiver Svein Blikås fra Orkideekspressen. Han er her for å se om dette er et cruiseprodukt som passer for noen av deres mange faste kunder. Orkideekspressen ble etablert i 1982 ogdet er neppe noe annet byrå som har solgt flere reiser til Sørøst-Asia enn dem. I motsetning til reisebyråene som selger billetter på internett og krever betalt ekstra for at du skal kunne få service i etterkant av et kjøp, så tilbyr Orkideekspressen full service fra du bestiller til du er trygt hjemme. Det er en stor fordel straks det oppstår et problem. Da har du erfarne reiserådgivere som kan hjelpe deg og finne løsninger.

Fra flybilletter til komplette pakkereiser

Svein Blikås mener Star Clipper er et svært bra tilbud til vennegjenger som vil oppleve noe spesielt og annerledes.

– I begynnelsen solgte vi i hovedsak bare flybilletter. Men slik markedet har utviklet seg, selger vi mer og mer pakkereiser hvor vi hjelper kundene med både billetter, transfer, hotell og opplevelser. Vi ordner også med visum der det er mulig, og vi forteller hva som er gode guidede turer i ulike byer. Mange begynner gjerne ferien med storbyferie. De besøker gjerne tre-fire byer, før de avslutter med badeferie, forteller Svein til Reis. Han har brukt dagen til å se litt av Penangs vakre fargerike historiske sentrum.

– Ett cruise med Star Clipper lar seg kombinere med flere opplevelser. Jeg kom om bord på Phuket i Thailand, og går i land i Singapore. Siden jeg reiser med Thai Airways, er kunne jeg lagt til et opphold i Thailand. Men nå har jeg oppgaver for reisebyrået i Singapore, og blir der noen dager. Men for våre kunder kan vi godt lette til storbyferie eller strandferie før eller etter et cruise. Dette er et cruise hvor alle aldersgrupper vil trives. Du får oppleve som du aldri vil få oppleve som en vanlig turist på land.

Kombiner cruise med andre opplevelser

Georgetown i Penang er ikke bare historie og spennende mat. Her er også maye annet å oppleve, og flere store shoppingsentere.

Cruisene til Star Clipper starter og slutter på større steder med gode flyforbindelser. I tillegg bytter de område for cruisene etter som været endrer seg med årstiden. Det gjør at gjestene alltid får en perfekt cruiseopplevelse. Nå er det helt på tampen her, før monsunen setter inn med sterk vind og kraftige regnbyger. Da vil skuten Star Clipper som jeg er på nå, endre område for cruisene til områder rundt Bali og andre steder i Indonesia.

Star Clipper ser jeg som et godt produkt til par og vennegjenger som vil oppleve noe som er både spesielt og perfekt for små grupper. Vi har en rekke vennegjenger vi arrangerer turer for. Disse er alt fra to par til seks par som liker å reise sammen, og som dette vil passe perfekt, forteller

Les også:
På cruise med Star Clipper i Andamansjøen
DEL 2: På cruise med Star Clipper i Andamansjøen
Del 3: Koh Adang og farvel til Thailand
RELATERTE ARTIKLER

Perlen I Middle Keys Marathon

Første gangs besøkende til Florida Keys kommenterer nesten umiddelbart øyekjedens unike avslappede atmosfære, som ser ut til å...

Ber nordmenn booke direkte i sommer

– Bestill overnattingen direkte hos overnattingsbedriften du skal besøke. Unngå å bruke eksterne internettsøkemotorer når ferieoppholdet bookes.

Tyskland avlyser oktoberfesten for andre år på rad

Tysklands berømte og godt besøkte oktoberfest blir avlyst for andre år på rad, også i år på grunn...

30. juni åpnes dørene inn til H.C. Andersens eventyrverden

I Danmark vekkes våre favoritteventyr til live når H.C. Andersens Hus åpner i Odense 30. juni. Opplevelseshuset er...

Blixen Tours med direktefly til Maldivene

Allerede i høstferien (uke 40) kan nordmenn som lengter etter sol, strand og luksus sette seg til rette...

Reis 2-2021 ute nå – helt gratis!

Vi ser lyset i tunnelen, og begynner å planlegge ferieturene ut av landet. Alt om dette og mer...

Kategori
FeaturedNorgeNyheterReportasjerVerden