Del 3: Koh Adang og farvel til Thailand

"eremittkrepser som kryper rundt på stranden, og en fantastisk BBQ"
En flott dag på Koh Adang, en øy de færreste får gleden av å besøke. Star Clipper tok oss dit.

Vi har lettet anker fra Koh Adang. Vår siste thailandske øy på denne seilasen. En dag fylt av bading, en regnbyge som varslet at monsuntiden nærmer seg, eremittkrepser som kryper rundt på stranden, og en fantastisk BBQ. Alt på en smal strand med tett tropisk vegetasjon som bakgrunn, og med utsikt mot Andamansjøen.

Av Terje Engø

Nå har vi lettet anker og har satt kursen mot malaysisk farvann. Om noen timer vil vi seile forbi øygruppen Langkawi, en seks timers seilas fra Koh Adang.. Deretter er det en del timer i åpent av før en i morgen ankommer byen Georgetown i den malaysiske staten Penang.

Ombord for å lære om Star Clipper

En av de som er om bord på dette cruiset for å lære om Star Clipper, er Marte Celine Madsen. Hun er traveldesigner i Paradisreiser i Drammen, en tur arrangert av Star Clippers og Thai Airways i samarbeid med PR-byrået Nordic United Spirit. Der designer hun reiseopplevelser for de som ønsker en spesiell opplevelse. Hun har ikke noen omfattende

Marte mener Star Clipper er et fantastisk tilbud til de som ønsker et helt annerledes og utradisjonelt, men samtidig luksuriøst cruise.

BBQ med god mat og drikke på stranden. Alt gjøres for å gi passasjerene en god opplevelse.

bakgrunn fra cruiseskip, men har vært på et par dagers cruise i Halong Bay i Vietnam. Uansett, å sammenligne et cruiseskip med 4000 passasjerer og ett med kapasitet på under 200 blir feil. Det er to verdener med hver sine fantastiske opplevelser. Her får vi se steder som Koh Adang, på større skip blir det større havner.

 

Nært og intimt

Star Clipper for anker utenfor Koh Adang.

– Dette er veldig spesielt. Star Clipper har bare plass til 170 passasjerer. I praksis blir det færre siden en del kjøper enkeltlugarer. Da får de en dobbel lugar for dem selv. På denne seilasen er vi 95 passasjerer. Det sier seg selv at når en er sammen med 95 mennesker i en uke, så blir en mer eller mindre kjent med mange. En lærer alle ansikter å kjenne. Også mannskapet får en et veldig nært forhold til. Dette er med andre ord et ganske intimt cruise, sier Marte som ikke umiddelbart vil anbefale det for unge mennesker på bryllupsreise. De vil gjerne ha mer tid for seg selv enn hva de vil få her.

Noe veldig spesielt og flott

– Jeg tror et cruise om bord på Star Clipper er perfekt for godt voksne som vil forsøke noe veldig spesielt og flott. For her får de seile i luksuriøse omgivelser, oppleve små øyer de ikke vil kunne oppleve på andre cruise. I tillegg må det være en drøm for de som er interessert i seilskuter og maritim historie. Er en ikke ekspert på seilskuter så får en lære mye om bord, både om denne skuten og historien til seilskutene og ulike seilskutetyper, forteller Marte. Ute har mørket senket seg. Koh Adang er ikke lenger å se. I morgen venter nye eventyr.

Les også:

På cruise med Star Clipper i Andamansjøen

DEL 2: På cruise med Star Clipper i Andamansjøen

RELATERTE ARTIKLER

Trugeturer – et alternativ til ski

Norge er et fantastisk land for vinteropplevelser som langrenn og alpinsport, og til og med i disse tider...

KEY LARGO, Florida Keys

Når du kjører fra Floridas fastland, kommer du inn til Florida Keys og den 125 kilometer lange subtropiske...

Årets høydepunkter i Danmark

2021 byr på flere nye attraksjoner, jubileer og opplevelser. Her en oversikt over de 10 største.

Reiserådet forlenges – dette må du vite om forsikring

Tirsdag forlenget norske myndigheter det globale reiserådet til 1. mars. Her er noen råd til deg som klør...

Etter pandemien: Tid for charter!

Men hvilke destinasjoner vil bli mest etterspurt, og hva gjør turoperatørene for at kundene skal føle seg trygge?

Slik gjør du din Las Vegas-ferie magisk

Las Vegas er en populær feriedestinasjon blant norske turister. Det er det mange gode grunner til. For det...

Kategori
FOR SANSENE