Chicagos «Magnificent Mile»

Bli med på en fottur langs Chicagos berømte gatestrekning The Magnificent Mile....

Langs den delen av brede Michigan Avenue mellom Chicago River og Oak Street Park ved Lake Michigan ligger varemagasiner, merkevarebutikker, spennende hoteller og restauranter og flere bygninger som regnes som viktige landemerker i Chicago.

Denne gatestrekningen regnes i dag som Chicagos største shoppingområde og er blitt mer og mer kjent og omtalt som The Magnificent Mile. Et kjælenavn som festet seg allerede på 1940-tallet. Og det med rette. Den 1609 meter lange shoppinggaten er en av USAs absolutt mest storslåtte.

The Magnificent Mile egner seg også meget godt som gågate. Man begynner for eksempel spaserturen med å krysse Chicago River via Michigan Avenue Bridge. Like ved broen, på hver sin side av Michigan Avenue, troner to av Chicagos viktigste bygninger,

Den ene er den lett gjenkjennelige Wrigley Building takket være sine vegger dekket med terracotta-fliser med rødlig skjær og den andre er Tribune Tower, som med sine luftige basaltstøtter minner om katedralen Rouen i Frankrike.

Fasaden på Tribune Tower er verdt å kikke litt nærmere på før man vandrer videre. Den teller nemlig 120 steiner fra rundt om i verden, deriblant steiner fra Kinas Great Wall og minst en stein fra hver av USAs 50 delstater.

Chicagos Magnificent Mile med utsikt sørover

 

 John Belushis stampub

På motsatt side av gaten for Tribune Tower fører en trapp ned til Lower Michigan Avenue hvor den berømte, ja nær sagt sagnomsuste, puben Billy Goat Tavern venter. Den er nærmest som et underjordisk hull i bakken hvor stamgjestene alltid har vært journalister og andre fra Chicagos mediebransje.

Æren for den brune pubens nasjonale berømmelse går likevel til Chicagos egen “bluesbrother” John Belushi.  Da han herjet på TV-showet Saturday NIght Live baserte han en sketsj på Billy Goat Tavern. Historier om John Belushis ville dager på stampuben blir gjerne fortalt og gjenfortalt når man slår seg ned ved baren eller ved ett av bordene.

Etter en stopp i Belushis underjordiske drikkehull tar man trappen opp igjen og fortsetter spaserturen nordover Michigan Avenue til man kommer til InterContinental Chicago Hotel. Bygningen fra 1929 huset opprinnelig trenings- og helsesenteret Medinah Athletic Club. Et godt tips er å stikke hodet innenfor og se velkomstskriften skåret inn i marmorveggen: “Es Salumu Aleikum”. Det betyr sånn cirka “Fred i Guds navn”.

tulipandager langs magnificent mile

Fra luksusshopping til historie

De neste kvartalene nordover lang Michigan Avenue er dominert av luksus designbutikker av typen Polo/Ralp Lauren, Neiman Marcus og flere vertikale varemagasiner. På krysset av Chicago Avneue ligger Water Tower – historisk som den eneste offentlige bygningen som overlevde Chicagos store brann i 1871. Rundt vanntårnet er det anlagt en liten, men koselig park.

Man går ikke lenge fra vanntårnet videre nordover mot Oak Street og Lake Michigan før en skyskraper kaster en lang skygge over avenyen. Da er man kommet til John Hancock Center. Skyskraperen sto ferdig i 1970 og rager 100 etasjer over gateplan. Det anbefales å ta heisen opp til 94. etasje.

Da kommer man nemlig til en utkikksplattform hvor man virkelig får den panoramautsikten over “the windy city” som alle med kamera ønsker seg. Et annet godt tips er at to etasjer høyere opp, i 96. etasje, ligger cocktailbaren Signature Lounge. Til prisen for en øl eller en drink får man den samme utsikten som under, bare i en enda mer avslappende setting.

Fotturen Millennium Mile på langs avsluttes i parken Oak Street Beach ved bredden av Lake Michigan. Dit kommer man via en undergrunns gangvei som markerer slutten på The Magnificent Mile. Her venter benker hvor man kan hvile slitne føtter mens man nyter utsikten over USAs største og verdens femte største innsjø.

GPS-MORD

RELATERTE ARTIKLER

Fjord Line tilbyr hurtigtest ved ankomst Danmark

Fjord Line har nå lagt til rette for at reisende som mangler koronasertifikat, får anledning til å foreta...

Slik åpner Thailand igjen

Utvalgte stranddestinasjoner som Koh Samui, Krabi, Phang Nga (Khao Lak) og Pattaya deltok i arrangementet for å oppdatere...

Endeløs gresk sommer

Endeløse strekninger med krystallklart vann, evig solskinn, eksplosive lokale farger og vakre solnedganger...

Nytt REIS ute nå: Mot lysere tider!

Regjeringen åpner for reiser til utlandet fra 5. juli. Sommer i Norge eller Europa? Tipsene får du i...

Lei din egen øy på Maldivene

Hvis du drømmer om en familie- eller bryllupsfest utenom det vanlige, har du nå muligheten til å leie...

NCL lanserer ny skipsklasse

Norwegian Cruise Line (NCL) bryter grensene for konvensjonelle cruise- og ferieopplevelser med avdukingen av Norwegian Prima.

Kategori
FeaturedNyheterVerden