Caminito del Rey

I de andalusiske fjellene ligger Caminito del Rey – en fantastisk tur langs fjellveggene høyt over et vakkert juv. Eller det rene mareritt......

Vi har bestilt tid for passasjen; en tur langs Caminito del Rey en snau times kjøretur fra Malaga er så populær at det er lange køer for å få plass, spesielt i sommersesongen. Vi er altså blant de heldige – forutsatt at vi ikke lider av høydeskrekk.

For en spasertur gjennom Caminito del Rey foregår nemlig for det meste langs smale, fritthengende gangveier i tre, høyt oppe i fjellsiden. Enkelte takler det ikke, og snur etter noen hundre meter. For andre er det barnemat – en mulighet til å oppleve det fantastisk vakre landskapet i juvet fra et perspektiv som ellers ikke ville vært oppnåelig.

SMALE GANGVEIER: Det meste av turen foregår langs smale gangveier høyt oppe i fjellsiden. (Foto: Tom Andersson)

For de fleste av oss er turen en lek, og selv den smale hengebroen som danner en dramatisk ende på turen blir aldri noe mer enn et vakkert utsiktspunkt over dalen der den vider seg ut i en mektig elv et par hundre meter under oss.

HENGEBROEN: Noen får panikk før den smale hengebroen over juvet langt der nede. Andre nyter den fantastiske utsikten. (Foto: Tom Andersson)

Caminito del Rey omtales gjerne som en av verdens mest skremmende fotturer. Og det er den kanskje også, om du virkelig har høydeskrekk. Men for alle oss andre er det en opplevelse vi ikke bør gå glipp av.

www.caminitodelrey.info

RELATERTE ARTIKLER

Perlen I Middle Keys Marathon

Første gangs besøkende til Florida Keys kommenterer nesten umiddelbart øyekjedens unike avslappede atmosfære, som ser ut til å...

Ber nordmenn booke direkte i sommer

– Bestill overnattingen direkte hos overnattingsbedriften du skal besøke. Unngå å bruke eksterne internettsøkemotorer når ferieoppholdet bookes.

Tyskland avlyser oktoberfesten for andre år på rad

Tysklands berømte og godt besøkte oktoberfest blir avlyst for andre år på rad, også i år på grunn...

30. juni åpnes dørene inn til H.C. Andersens eventyrverden

I Danmark vekkes våre favoritteventyr til live når H.C. Andersens Hus åpner i Odense 30. juni. Opplevelseshuset er...

Blixen Tours med direktefly til Maldivene

Allerede i høstferien (uke 40) kan nordmenn som lengter etter sol, strand og luksus sette seg til rette...

Reis 2-2021 ute nå – helt gratis!

Vi ser lyset i tunnelen, og begynner å planlegge ferieturene ut av landet. Alt om dette og mer...

Kategori
FeaturedNorgeNyheterReportasjerVerden