Caminito del Rey

I de andalusiske fjellene ligger Caminito del Rey – en fantastisk tur langs fjellveggene høyt over et vakkert juv. Eller det rene mareritt......

Vi har bestilt tid for passasjen; en tur langs Caminito del Rey en snau times kjøretur fra Malaga er så populær at det er lange køer for å få plass, spesielt i sommersesongen. Vi er altså blant de heldige – forutsatt at vi ikke lider av høydeskrekk.

For en spasertur gjennom Caminito del Rey foregår nemlig for det meste langs smale, fritthengende gangveier i tre, høyt oppe i fjellsiden. Enkelte takler det ikke, og snur etter noen hundre meter. For andre er det barnemat – en mulighet til å oppleve det fantastisk vakre landskapet i juvet fra et perspektiv som ellers ikke ville vært oppnåelig.

SMALE GANGVEIER: Det meste av turen foregår langs smale gangveier høyt oppe i fjellsiden. (Foto: Tom Andersson)

For de fleste av oss er turen en lek, og selv den smale hengebroen som danner en dramatisk ende på turen blir aldri noe mer enn et vakkert utsiktspunkt over dalen der den vider seg ut i en mektig elv et par hundre meter under oss.

HENGEBROEN: Noen får panikk før den smale hengebroen over juvet langt der nede. Andre nyter den fantastiske utsikten. (Foto: Tom Andersson)

Caminito del Rey omtales gjerne som en av verdens mest skremmende fotturer. Og det er den kanskje også, om du virkelig har høydeskrekk. Men for alle oss andre er det en opplevelse vi ikke bør gå glipp av.

www.caminitodelrey.info

RELATERTE ARTIKLER

Fjord Line tilbyr hurtigtest ved ankomst Danmark

Fjord Line har nå lagt til rette for at reisende som mangler koronasertifikat, får anledning til å foreta...

Slik åpner Thailand igjen

Utvalgte stranddestinasjoner som Koh Samui, Krabi, Phang Nga (Khao Lak) og Pattaya deltok i arrangementet for å oppdatere...

Endeløs gresk sommer

Endeløse strekninger med krystallklart vann, evig solskinn, eksplosive lokale farger og vakre solnedganger...

Nytt REIS ute nå: Mot lysere tider!

Regjeringen åpner for reiser til utlandet fra 5. juli. Sommer i Norge eller Europa? Tipsene får du i...

Lei din egen øy på Maldivene

Hvis du drømmer om en familie- eller bryllupsfest utenom det vanlige, har du nå muligheten til å leie...

NCL lanserer ny skipsklasse

Norwegian Cruise Line (NCL) bryter grensene for konvensjonelle cruise- og ferieopplevelser med avdukingen av Norwegian Prima.

Kategori
FeaturedNyheterVerden