Årets høydepunkter i Danmark

2021 byr på flere nye attraksjoner, jubileer og opplevelser. Her en oversikt over de 10 største....

Mange prosjekter har naturlig nok stoppet litt opp i år, derfor har vi desto mer å se frem til i 2021.

Den danske pølsevognen fyller 100 år
18. januar 1921 ble seks pølsevogner med deilige røde pølser rullet ut i København, og suksessen var ett faktum. Siden har dette blitt en dansk klassiker, nesten å regne som en nasjonalrett, som mange etterspør når de er på ferie til Danmark. I dag kan du også nyte den danske pølsen i forskjellige økologiske gourmetvarianter som Den økologiske Pølsemand (DØP) eller Nordic Hotdog i København.

World Pride arrangeres i København i august 2021
I år skal København og den nærliggende svenske byen Malmø invitere til verdens største fest, nemlig LGBTQIA World Pride 2021. Begivenheten arrangeres sammen med sportsbegivenheten EuroGames som går av stabelen 12-22. august. Her settes søkelys på blant annet likestilling og menneskerettigheter med sceneshow og det fantastiske pride toget.

FEIRING:LGBTQIA WORLD PRIDE 2021 arrangeres i København og Malmø i 2021. (Foto: Rikke Høyen)

H.C. Andersens hus åpner dørene i Odense
I fødebyen til den berømte eventyrforfatteren skal det i juni 2021 åpne ett nytt museum – H.C. Andersens hus. Det er den japanske arkitekten Kengu Kuma som står bak bygget, som vil bli like trollbindende som H.C. Andersens eventyr.

USEUMS ÅPNING: H.C. Andersen hus 2021. (Foto: Kuma H.C. Andersen Museum)

LEGO® MOVIE™ World åpner 2021
Et nytt univers åpner i «LEGOLAND® Billund» på Jylland. Her kan du oppleve Skandinavias første flyvende kino, hvor du kan fly rundt med Emmet, Lucy og alle de andre hjelperne fra THE LEGO® MOVIE™.

NY ATTRAKSJON: LEGOLAND MOVIE WORLD åpner 2021. (Foto: Jesper Grønnemark)

Marsktårnet – sensasjonen ved vadehavet
Det spiralformede Marsktårnet gjør ett besøk til den UNESCO-sertifiserte nasjonalparken ved Vadehavet enda mer unik. Tårnet er 25 meter høyt og åpner våren 2021. Det er den internasjonalt anerkjente Bjarke Ingels Group (BIG) som har tegnet tårnet, inspirert av formen på DNA. Danmark har tidligere hatt stor suksess med Skovtårnet Camp Adventure som med spesielle arkitektoniske grep byr på en sjelden naturopplevelse og nye perspektiver. Nå er vi klar for Marsktårnet.

NY ATTRAKSJON: Marsk Tårnet. (Foto: Bjarke Ingels Group)

Nå kan du glampe med Elefantene
Den nye elefantleiren i Knuthenborg – er Skandinavias største safaripark. Nå kan du oppleve dyreparken om natten og bestille telt i ett helt nytt campingområde som åpner sommeren 2021. De som bor på elefant-savannen vil få en helt spesiell kvelds-opplevelse med guide, og om morgenen vil du kunne våkne til at de milde gigantene trasker forbi for å ta seg ett morgenbad i elefantbassenget.

Københavns flytende øyer
I 2018 ble den første prototypen på en arkitektonisk øy kalt CPH-Ø1 lansert. Dette var bare starten på ett større prosjekt kalt Copenhagen Islands. Ett nytt byrom ble introdusert; kalt en parkipelago av flytende øyer. Våren 2021 introduseres flere nye øyer til dette prosjektet. Øyene tilbyr trygge svømmesoner, foto-utstillinger, flytende saunaer, cafeer og marine gårder for østers og blåskjell.

NYE ØYER I KØBENHAVN I 2021: Dette er den første, i 2021 kommer en hel park av små øyer i København. (Foto: Copenhagen Islands)

Nye hotellåpninger 2021
I 2021 vil en rekke nye hoteller åpne over hele Danmark. Fra 5-stjerners luksus i Københavns havn, til nye designherberger i både København og Aarhus. Bornholm har lenge vært kjent for sitt fokus på bærekraft, og tar nå dette til ett nytt nivå, med en klimapositiv fløy på Green Solution House. I Esbjerg på den danske vestkysten står den internasjonalt anerkjente danske arkitektgruppen BIG bak et nytt hotell med 117 rom, kalt «A Place To» som åpner i oktober 2021, for å nevne noen.

HOTELLÅPNINGER 2021: Green Solution House. (Foto: 3XN)

Jakt på de nye trollene i Danmark
Den danske gjenvinningskunstneren Thomas Dambos står bak de enorme troll-skulpturene du kan finne i skogene like utenfor København. Nå skaper kunstneren 10 nye troll som vil bli plassert på hemmelige steder rundt omkring i Danmark, disse kan du kun finne ved å følge trollmap.com.

NYE ATTRAKSJONER: 2021 kommer flere nye troll i Danmark. (Foto:Abdellah Ihadian)

Ny festival for bærekraft i Aarhus
En ny festival for bærekraft skal lanseres i mars 2021. Aarhus fair festival vil fokusere på hvordan man kan gjøre mer bærekraftige valg. Besøkende vil også kunne møte selskaper som jobber direkte mot en mer bærekraftig fremtid. Her vil du kunne handle klær, interiør og mat med god samvittighet.

RELATERTE ARTIKLER

Truls Svendsen gir deg 13 000 grunner til å besøke Nord-Norge

I fire hele timer gjengir han hva utenlandske turister sier om vår nordligste landsdel i sosiale medier.

Spaniamagasinet 2021

Her er Spaniamagasinet, vårens nyhetsbrev Spanias Turistkontor. Så er det bare å starte planleggingen for reisen etter pandemien...

Ny utgave av REIS ute nå – helt gratis!

Den digitale utgaven av REIS 1-2021 er ute nå, med spennende og inspirerende artikler fra Norge og den...

De lilla øyene: Islamorada og Long Key

Fiskerparadiset kjent som Islamorada ble innlemmet som en kommune i januar 1998. Nå kalt Islamorada, Village of Islands,...

5 greske reisemål du bør oppleve minst én gang

Hvert år troner Hellas topplisten over sommerens mest populære ferieland, men favoritten byr på langt mer enn sine...

Trugeturer – et alternativ til ski

Norge er et fantastisk land for vinteropplevelser som langrenn og alpinsport, og til og med i disse tider...

Kategori
FeaturedNorgeNyheterVerden