Wow for noen priser

Det islandske lavprisselskpaet Wow Air er i disse dager på banen med flybilletter til USA helt nede i 675 kroner én vei....
Wow Air-sjef Skúl Mogensen følger i Bjørn Kjos’ fotspor, med billigbilletter til USA. (Foto: Wow Air)

Wow takker ikke minst Norwegian for å ha beredd grunnen for satsingen.

– De har gjort en fantastisk jobb i dette markedet, sier administrerende direktør Skúli Mogensen i Wow Air til Dagens Næringsliv.

Flyvningene fra Boston og Baltimore til London og København, som ble lagt ut for et par uker siden, vil begynne til våren. De billigste billettene ble raskt utsolgt, men Mogensen understreker at Wow fortsatt vil tilby svært konkurransedyktige priser.

– Vi skal være billigst, sier han.

I USA mener man prisene er uhørt lave, og det kan synes som Wow driver et høyt spill. Bare skattene overstiger den lave utgangsprisen betydelig.

Det tre år gamle lavprisselskapet kutter kostnader ved å fly fra de mindre byene på den amerikanske østkysten, mellomlande på Island og bruke ordinære rutefly med smal kropp. Fly og mannskap er registrert på Island.

Mogensen er ikke overrasket over motstanden Norwegian har møtt i USA.

– Vi vet at konkurranse er sunt, også i luftfarten, men det overrasker meg ikke hvilke skritt dagens markedsledere er villig til å ta for å beskytte sin posisjon, sier Wow-sjefen, som mener det er mye å lære av Kjos.

I snart ett år har Norwegian forsøkt å få permanent liseens av myndighetene til å drive i USA. Prosessen tar normalt noen uker, men påstander om forsøk på å undergrave dagens standarder og arbeidsvilkår i luften har forlenget den betydelig.

RELATERTE ARTIKLER

Fjord Line tilbyr hurtigtest ved ankomst Danmark

Fjord Line har nå lagt til rette for at reisende som mangler koronasertifikat, får anledning til å foreta...

Slik åpner Thailand igjen

Utvalgte stranddestinasjoner som Koh Samui, Krabi, Phang Nga (Khao Lak) og Pattaya deltok i arrangementet for å oppdatere...

Endeløs gresk sommer

Endeløse strekninger med krystallklart vann, evig solskinn, eksplosive lokale farger og vakre solnedganger...

Nytt REIS ute nå: Mot lysere tider!

Regjeringen åpner for reiser til utlandet fra 5. juli. Sommer i Norge eller Europa? Tipsene får du i...

Lei din egen øy på Maldivene

Hvis du drømmer om en familie- eller bryllupsfest utenom det vanlige, har du nå muligheten til å leie...

NCL lanserer ny skipsklasse

Norwegian Cruise Line (NCL) bryter grensene for konvensjonelle cruise- og ferieopplevelser med avdukingen av Norwegian Prima.

Kategori
FeaturedNyheterVerden