Vil lette på reglene for mobilbruk i fly

Snart kan du bruke mobiltelefonen under hele flyreisen, også ved avgang og ankomst....

Det europeiske byrået for flysikkerhet (EASA) vil tillate at du bruker apparater med 3G og 4G, som inkluderer mobiltelefoner, PC-er og nettbrett med SIM-kort. SAS og Norwegian har allerede lettet på restriksjonene ved å tillate at du har mobiltelefonen på under hele flyreisen, men forutsetter at den står i flymodus ved avgang og landing.

Flymodus vil med andre ord fases ut, og på sikt vil flyselskapene gi deg tilgang til nettbaserte tjenester fra du går ombord på flyet til du forlater det.

SAS lover å følge opp EASAs anbefalinger raskt., og at nye rutiner vil være på plass om kort tid. Om det blir adgang til full bruk under hele reisen gjenstår å se.

På grunn av flysikkerheten vil flyselskapene neppe la passasjerene prate i telefonen eller ha musikk på ørene når kabinpersonalet går gjennom sikkerhetsrutinene.

Norwegian insisterer fortsatt på at du skal ha mobiltelefonen i flymodus under hele reisen. De fleste flyene har imidlertid nå Wi-Fi om bord, der reglene foreløpig er at man ikke får lov til å slå den på før flyet når en høyde på 3000 meter.

Begge selskapene jobber nå med å implementere Wi-Fi i flyene sine, men teknologien er komplisert, og hos Norwegian er for eksempel ikke Dreamliner-flyene ikke sertifisert for Wi-Fi-bruk.

– Vi vil teste til vi vet at det hundre prosent sikkert å bruke Wi-Fi, sier informasjonssjef i SAS Knut Morten Johansen i en kommentar til VG.

Inntil da vil det ta tid før det skjer.

RELATERTE ARTIKLER

Fjord Line tilbyr hurtigtest ved ankomst Danmark

Fjord Line har nå lagt til rette for at reisende som mangler koronasertifikat, får anledning til å foreta...

Slik åpner Thailand igjen

Utvalgte stranddestinasjoner som Koh Samui, Krabi, Phang Nga (Khao Lak) og Pattaya deltok i arrangementet for å oppdatere...

Endeløs gresk sommer

Endeløse strekninger med krystallklart vann, evig solskinn, eksplosive lokale farger og vakre solnedganger...

Nytt REIS ute nå: Mot lysere tider!

Regjeringen åpner for reiser til utlandet fra 5. juli. Sommer i Norge eller Europa? Tipsene får du i...

Lei din egen øy på Maldivene

Hvis du drømmer om en familie- eller bryllupsfest utenom det vanlige, har du nå muligheten til å leie...

NCL lanserer ny skipsklasse

Norwegian Cruise Line (NCL) bryter grensene for konvensjonelle cruise- og ferieopplevelser med avdukingen av Norwegian Prima.

Kategori
FeaturedNyheterVerden