Vil lette på reglene for mobilbruk i fly

Snart kan du bruke mobiltelefonen under hele flyreisen, også ved avgang og ankomst....

Det europeiske byrået for flysikkerhet (EASA) vil tillate at du bruker apparater med 3G og 4G, som inkluderer mobiltelefoner, PC-er og nettbrett med SIM-kort. SAS og Norwegian har allerede lettet på restriksjonene ved å tillate at du har mobiltelefonen på under hele flyreisen, men forutsetter at den står i flymodus ved avgang og landing.

Flymodus vil med andre ord fases ut, og på sikt vil flyselskapene gi deg tilgang til nettbaserte tjenester fra du går ombord på flyet til du forlater det.

SAS lover å følge opp EASAs anbefalinger raskt., og at nye rutiner vil være på plass om kort tid. Om det blir adgang til full bruk under hele reisen gjenstår å se.

På grunn av flysikkerheten vil flyselskapene neppe la passasjerene prate i telefonen eller ha musikk på ørene når kabinpersonalet går gjennom sikkerhetsrutinene.

Norwegian insisterer fortsatt på at du skal ha mobiltelefonen i flymodus under hele reisen. De fleste flyene har imidlertid nå Wi-Fi om bord, der reglene foreløpig er at man ikke får lov til å slå den på før flyet når en høyde på 3000 meter.

Begge selskapene jobber nå med å implementere Wi-Fi i flyene sine, men teknologien er komplisert, og hos Norwegian er for eksempel ikke Dreamliner-flyene ikke sertifisert for Wi-Fi-bruk.

– Vi vil teste til vi vet at det hundre prosent sikkert å bruke Wi-Fi, sier informasjonssjef i SAS Knut Morten Johansen i en kommentar til VG.

Inntil da vil det ta tid før det skjer.

RELATERTE ARTIKLER

Perlen I Middle Keys Marathon

Første gangs besøkende til Florida Keys kommenterer nesten umiddelbart øyekjedens unike avslappede atmosfære, som ser ut til å...

Ber nordmenn booke direkte i sommer

– Bestill overnattingen direkte hos overnattingsbedriften du skal besøke. Unngå å bruke eksterne internettsøkemotorer når ferieoppholdet bookes.

Tyskland avlyser oktoberfesten for andre år på rad

Tysklands berømte og godt besøkte oktoberfest blir avlyst for andre år på rad, også i år på grunn...

30. juni åpnes dørene inn til H.C. Andersens eventyrverden

I Danmark vekkes våre favoritteventyr til live når H.C. Andersens Hus åpner i Odense 30. juni. Opplevelseshuset er...

Blixen Tours med direktefly til Maldivene

Allerede i høstferien (uke 40) kan nordmenn som lengter etter sol, strand og luksus sette seg til rette...

Reis 2-2021 ute nå – helt gratis!

Vi ser lyset i tunnelen, og begynner å planlegge ferieturene ut av landet. Alt om dette og mer...

Kategori
FeaturedNorgeNyheterReportasjerVerden