Venezia er Europas dyreste hotellby

Dette viser Trivagos hotellprisindeks for oktober, som også viser at Svolvær er Nordens dyreste hotellby....
Venezia er ikke bare vakker, men også Europas dyreste hotellby.

Hotellprisene i München og Berlin er på vei nedover i oktober etter en kraftig økning i september, med populære Oktoberfest som turistmagnet. Hotellpriser er derimot fortsatt høye i andre storbyer som Venezia, som troner på listen som Europas dyreste by. Den spanske byen Zaragoza arrangerer sitt årlige Fiestas del Pilar i oktober, og byen har Europas høyeste hotellprisøkning fra september til oktober med 20 prosent.

Venezia er Europas dyreste hotellby, til tross for at prisene har gått ned 10 prosent siden september. I september lå gjennomsnittsprisen per natt på 2 236 kroner for et standard hotellrom, mens det i oktober har gått ned til «bare» 2019 kroner per natt. Med en gjennomsnittlig hotellpris på 1 978 kroner per natt kommer Genève på en sterk andreplass som Europas dyreste hotellby, en pris som likevel er en nedgang på åtte prosent fra september.

Etter Oktoberfest i München i september går hotellprisene kraftig ned i oktober, med 26 prosent lavere hotellpriser på 1 384 kroner per natt i forhold til 1 878 kroner i september. I Berlin har prisene også gått kraftig ned med 22 prosent i oktober, og en gjennomsnittspris på 847 kroner per natt i forhold til 1 089 kroner natten i september.

Feiring av helgen gir økende priser

Den spanske byen Zaragoza har den høyeste økningen av hotellpriser blant de europeiske byene denne måneden. Fra september til oktober øker hotellprisene med 20 prosent, noe som kan ha noe å gjøre med den kjente festivalen, Fiestas del Pilar, som blir holdt i byen hvert år i oktober for å feire helgenen Pilar. Besøkende må belage seg på å betale 586 kroner per natt i forhold til 488 kroner i september. Men selv om Zaragoza har hatt en høy økning er det fortsatt en av Europas billigste byer, og er bare slått av Sofia som har hotellpriser for 497 kroner per natt i gjennomsnitt i oktober.

Til sammenligning ligger gjennomsnittsprisen for et dobbeltrom på hotell i Europa på 1 026 kroner i oktober, som tilsvarer en nedgang på to prosent fra samme tid i fjor, og en nedgang på åtte prosent siden september.

Svolvær dyrest i Norden

Svolvær er Nordens dyreste hotellby denne måneden, med 1 449 kroner i gjennomsnittspris per natt i oktober. Dette er 7 prosent mer enn det du ville betalt i gjennomsnitt i fjor. Av de norske byene har både Ålesund og Kristiansand de laveste hotellprisene i gjennomsnitt per natt på 1 099 kroner i oktober. Gjennomsnittet i Norge ligger nå på 1 294 kroner – som tilsvarer en månedlig nedgang på tre prosent og en årlig nedgang på én prosent.

Skal du legge turen til et av de nordiske landene i oktober, er Island et godt valg. De gjennomsnittlige hotellprisene i Reykjavik har gått ned 22 prosent i oktober sammenlignet med september. Hotellprisene ligger på 1 001 kroner i gjennomsnitt per natt, som også er en nedgang på 22 prosent fra i fjor.

RELATERTE ARTIKLER

Estepona – pris redusert fra € 2.050.000!

Til salgs: Nydelig penthouse med panoramautsikt i Esteponas mest eksklusive beachfront-bebyggelse!

Geilos best bevarte hemmelighet

I skyggen av gigantene Bardøla, Vestlia og Dr Holms Hotell ligger Geilo Mountain Lodge som en av Geilos...

Hellas: Naturlig skjønnhet og uvanlig dyreliv

Fra det pittoreske og vakre landskapet i Thrace til de dramatiske kløftene i Zakynthos – Hellas byr på...

REIS utgave 4/2020 gratis tilgjengelig nå!

Tips for fantastiske steder i Norge du kan besøke i høstferien – og inspirasjon for reiser ut av...

Pikk & pakk i Pompeii

Jeg har gledet meg til dette i en mannsalder, men må innrømme at opplevelsen tar en uventet retning:...

HELSE & VELVÆRE – SPA – THERMISKE KILDER

Velvære gjelder ikke bare psykisk helse. Det er en generell følelse, en indre glød av helse, kraft og...

Kategori
AnnonsørinnholdHellas