Venezia er Europas dyreste hotellby

Dette viser Trivagos hotellprisindeks for oktober, som også viser at Svolvær er Nordens dyreste hotellby....
Venezia er ikke bare vakker, men også Europas dyreste hotellby.

Hotellprisene i München og Berlin er på vei nedover i oktober etter en kraftig økning i september, med populære Oktoberfest som turistmagnet. Hotellpriser er derimot fortsatt høye i andre storbyer som Venezia, som troner på listen som Europas dyreste by. Den spanske byen Zaragoza arrangerer sitt årlige Fiestas del Pilar i oktober, og byen har Europas høyeste hotellprisøkning fra september til oktober med 20 prosent.

Venezia er Europas dyreste hotellby, til tross for at prisene har gått ned 10 prosent siden september. I september lå gjennomsnittsprisen per natt på 2 236 kroner for et standard hotellrom, mens det i oktober har gått ned til «bare» 2019 kroner per natt. Med en gjennomsnittlig hotellpris på 1 978 kroner per natt kommer Genève på en sterk andreplass som Europas dyreste hotellby, en pris som likevel er en nedgang på åtte prosent fra september.

Etter Oktoberfest i München i september går hotellprisene kraftig ned i oktober, med 26 prosent lavere hotellpriser på 1 384 kroner per natt i forhold til 1 878 kroner i september. I Berlin har prisene også gått kraftig ned med 22 prosent i oktober, og en gjennomsnittspris på 847 kroner per natt i forhold til 1 089 kroner natten i september.

Feiring av helgen gir økende priser

Den spanske byen Zaragoza har den høyeste økningen av hotellpriser blant de europeiske byene denne måneden. Fra september til oktober øker hotellprisene med 20 prosent, noe som kan ha noe å gjøre med den kjente festivalen, Fiestas del Pilar, som blir holdt i byen hvert år i oktober for å feire helgenen Pilar. Besøkende må belage seg på å betale 586 kroner per natt i forhold til 488 kroner i september. Men selv om Zaragoza har hatt en høy økning er det fortsatt en av Europas billigste byer, og er bare slått av Sofia som har hotellpriser for 497 kroner per natt i gjennomsnitt i oktober.

Til sammenligning ligger gjennomsnittsprisen for et dobbeltrom på hotell i Europa på 1 026 kroner i oktober, som tilsvarer en nedgang på to prosent fra samme tid i fjor, og en nedgang på åtte prosent siden september.

Svolvær dyrest i Norden

Svolvær er Nordens dyreste hotellby denne måneden, med 1 449 kroner i gjennomsnittspris per natt i oktober. Dette er 7 prosent mer enn det du ville betalt i gjennomsnitt i fjor. Av de norske byene har både Ålesund og Kristiansand de laveste hotellprisene i gjennomsnitt per natt på 1 099 kroner i oktober. Gjennomsnittet i Norge ligger nå på 1 294 kroner – som tilsvarer en månedlig nedgang på tre prosent og en årlig nedgang på én prosent.

Skal du legge turen til et av de nordiske landene i oktober, er Island et godt valg. De gjennomsnittlige hotellprisene i Reykjavik har gått ned 22 prosent i oktober sammenlignet med september. Hotellprisene ligger på 1 001 kroner i gjennomsnitt per natt, som også er en nedgang på 22 prosent fra i fjor.

RELATERTE ARTIKLER

Ny utgave av REIS ute nå – helt gratis!

Den digitale utgaven av REIS 1-2021 er ute nå, med spennende og inspirerende artikler fra Norge og den...

De lilla øyene: Islamorada og Long Key

Fiskerparadiset kjent som Islamorada ble innlemmet som en kommune i januar 1998. Nå kalt Islamorada, Village of Islands,...

5 greske reisemål du bør oppleve minst én gang

Hvert år troner Hellas topplisten over sommerens mest populære ferieland, men favoritten byr på langt mer enn sine...

Trugeturer – et alternativ til ski

Norge er et fantastisk land for vinteropplevelser som langrenn og alpinsport, og til og med i disse tider...

KEY LARGO, Florida Keys

Når du kjører fra Floridas fastland, kommer du inn til Florida Keys og den 125 kilometer lange subtropiske...

Årets høydepunkter i Danmark

2021 byr på flere nye attraksjoner, jubileer og opplevelser. Her en oversikt over de 10 største.

Kategori
FeaturedNyheterReportasjerVerden