”Ukjente” Murcia på topp

En relativt ukjent innlandsby i Spania topper listen reisebyrået Ticket har laget over sommerens mindre reisemål på vei opp....
Murcia ligger på topp blant Tickets mer anonyme reisemål. (Foto: Bjørn Moholdt)

Murcia blir etterfulgt av Dehli i India og Cebu i Filippinene. Begge har en stor økning i antall reisende denne sommeren. Andre langdistansereiser på listen er Sydney, Kuala Lumpur og Bali. Blant nærmere reisemål finner vi Zakynthos, Marseille, Dubrovnik og Madrid.

Mange foretrekker og reise til turistmagneter som Mallorca, Kreta og Rhodos, men ikke alle. Stadig flere ønsker å reise til mer spesielle reisemål, som gjør av mange av disse derfor øker i popularitet.

På denne bakgrunn har reisebyrået Ticket listet sommerens raketter, som er de reisemålene som har størst prosentvis økning i sommer, men som ikke har de største volumene.

På listen finnes det en del velkjente reisemål som Zakynthos i Hellas, Marseille i Frankrike og Madrid i Spania.

Sommerens aller heteste blant klatrerne er faktisk Murcia sørøst i Spania. Bestillingene dit øker med 217 prosent, dog fra relativt små volumer.

– Denne sommeren er en drømmesommer for Spania med en økning i bestillinger på 35 prosent fra sommeren 2015, sier Ellen Wolff Andresen, Markedssjef i Ticket Feriereiser.

– Økningen er stor både i charter og rutefly, og mange spanske destinasjoner øker mye. Det er derfor ikke overraskende at flere velger å utforske et nytt sted i Spania, som kan være en årsak til den store økningen i antall reisende til Murcia.

Den spanske hovedstaden Madrid ligger også på klatrelisten med en økning på 95 prosent. Det er ifølge Wolff Andresen en tydelig trend i sommer som peker mot mer enn kun sol og bad på reisen, og mange velger derfor å besøke flere steder, ved blant annet å kombinere by- og solferie.

På klatrerlisten finnes det også flere langdistanse reisemål. Flere har blant annet fått øynene opp for reisemål som Dehli, Cebu, Sydney, Kuala Lumpur og Bali. Disse øker med henholdsvis 209, 193, 188, 109 og 108 prosent.

– Selv om vi ikke ser ut til å påvirkes av valutaen når vi reiser, strekker pengene lenger om man velger å reise litt lengere. En årsak til denne økningen kan også sees i sammenheng med trenden om å oppleve mer på reisen. Dette er reisemål med mange spennende kulturelle opplevelser og mulighet for aktivitetsreiser som for eksempel yogareise på Bali, sier Wolff Andresen.

Ti på topp – sommerens klatrere

  1. Murcia
  2. Delhi
  3. Cebu
  4. Sydney
  5. Zakynthos
  6. Kuala Lumpur
  7. Marseille
  8. Bali
  9. Dubrovnik
  10. Madrid
RELATERTE ARTIKLER

Tsjekkia – øl-elskerens paradis

Tsjekkerne har brygget øl i 2 000 år og verken krig, økonomiske kriser eller trusler om å bli...

Endeløs gresk sommer

Endeløse strekninger med krystallklart vann, evig solskinn, eksplosive lokale farger og vakre solnedganger

Den evige greske sommeren fortsetter

Endeløse strekninger med krystallklart vann, evig solskinn, lokale smaker og dufter, fantastiske solnedganger.

Et amerikansk skattkammer

Litt utenfor det livligste turisttråkket i New York ligger The Morgan Library & Museum – et veritabelt skattkammer...

Reiseforsikring: Stor pågang med Spania-spørsmål

De siste dagene har telefonen glødet om Spania hos Europeiske Reiseforsikring.

Den lykkelige øya

Aruba presenterer seg selv som ”One happy island”. For virkelig å banke det inn, blir jeg mottatt på...

Kategori
ArubaFeaturedReportasjer