Tyvens nye hjerte

THIEF FOODBAR fornyer seg, utvider og blir et varmt avslappet restauranthus for hele byen. ...

THE THIEF kaster jakken og åpner armene denne våren. Tre år etter at hotellet åpnet, fornyer vi oss både i interiøret og maten.

 

– Vi har lyttet til gjestene våre. Og de vil ha mer av den uformelle gjestfriheten som FOODBAR har tilført. Nå får restauranten hovedrollen på THE THIEF. Jeg tror FOODBAR blir tyvens nye bankende hjerte, sier Petter Stordalen, eier av de frittstående hotellene innen Nordic Hotels & Resorts.

25311956770_4348e39026_z

Restauranten på Tjuvholmen blir ikke til å kjenne igjen når den åpner torsdag 4.februar. FRU Kskal fortsatt servere kreative 5- og 7-rettere på aller høyeste nordiske nivå. Men nå blir lillebror voksen. Det nye lysskiltet i vinduet i andre etasje skal invitere både Tjuvholmen-boere og hele Oslo til sober fest på lokalet.

– Vi «skitner» oss til litt, sier Daniel Franzén, Food & Beverage-sjef på THE THIEF.

– Personalet bytter ut dressene med gensere og forkler av skinn. Musikken blir varmere, maten frekkere og stemningen mer vibrerende. Det blir en avstresset storbystemning, sier han.

Som tidligere, er det interiørdesigner Anemone Våge Wille som står for interiøret. Det blir også litt mer uformelt.

– Du kan kanskje kalle det bohemsk industrielt. Gode stoler å sitte i, langbord i røffe materialer og sitteplasser rundt åpningen ned i første etasje. Vi vil at gjestene skal føle stemningen og varmen fra FOODBAR allerede når de kommer inn i lobbyen, sier Våge Wille.

Restauranten utvider både området og avdelinger. Like opp trappen blir det en vin- og snackbar med spennende fingermat, som østers og oksehaler. Til snacksen blir det gode viner på glass, et utvalg norsk øl og små flasker med husets ferdigmiksede klassiske cocktails.

25488950792_cfd0e63924_z

På veggen henger “Mondrian Work III” (2015), et nytt neonverk av den amerikanske kunstneren Joseph Kosuth, håndplukket av kurator Sune Nordgren. Neon og glass-installasjonen er en lysende remix av Piet Mondrians kjente malerier med røde, gule og hvite rutefelt. Det fungerer også som en god invitasjon til nye FOODBAR, som skal tøye grensene for internasjonal skandinavisk bistro-kjøkken.

 

Restauranten holder på dagens litt enkle 3-komponent stil, men utvider menyen med a la carte-meny slik at gjestene alltid kan vite at de får favorittene sine hver gang de kommer hit. Da får de cheviche, trøffelpasta, hot dog og burgere på hjemmelaget brioche. Eller de kan forsøke litt nord-mex, tortillas laget på kålrot. Eventuelt kan de få hovedretter med lokal,sesongbasert fisk og kjøtt med masse forskjellig tilbehør.

Og til slutt: Skikkelige «barnebursdagsdesserter» som får restaurantgjestene til å smile.

– Det skal være som å komme hjem på besøk til et vertskap som virkelig vet hvordan de skal skjemme bort sine aller beste venner, sier Franzén.

25488917912_a844ba3fe2_z

Fakta THIEF FOODBAR:

-Nyåpning torsdag 4.februar – nytt interiør, matkonsept, bar & restaurant
-Interiørdesigner Anemone Wille Våge og Hilde Larsen
-Kunstkurator Sune Nordgren
-Visuell profil ANTI
-Restaurantsjef Haakon Sand
-Kjøkkensjef Johan Laursen

Les mer på: http://thethief.com/en/eat-drink/

 

RELATERTE ARTIKLER

Fjord Line tilbyr hurtigtest ved ankomst Danmark

Fjord Line har nå lagt til rette for at reisende som mangler koronasertifikat, får anledning til å foreta...

Slik åpner Thailand igjen

Utvalgte stranddestinasjoner som Koh Samui, Krabi, Phang Nga (Khao Lak) og Pattaya deltok i arrangementet for å oppdatere...

Endeløs gresk sommer

Endeløse strekninger med krystallklart vann, evig solskinn, eksplosive lokale farger og vakre solnedganger...

Nytt REIS ute nå: Mot lysere tider!

Regjeringen åpner for reiser til utlandet fra 5. juli. Sommer i Norge eller Europa? Tipsene får du i...

Lei din egen øy på Maldivene

Hvis du drømmer om en familie- eller bryllupsfest utenom det vanlige, har du nå muligheten til å leie...

NCL lanserer ny skipsklasse

Norwegian Cruise Line (NCL) bryter grensene for konvensjonelle cruise- og ferieopplevelser med avdukingen av Norwegian Prima.

Kategori
FeaturedNyheterVerden