Tyvens nye hjerte

THIEF FOODBAR fornyer seg, utvider og blir et varmt avslappet restauranthus for hele byen. ...

THE THIEF kaster jakken og åpner armene denne våren. Tre år etter at hotellet åpnet, fornyer vi oss både i interiøret og maten.

 

– Vi har lyttet til gjestene våre. Og de vil ha mer av den uformelle gjestfriheten som FOODBAR har tilført. Nå får restauranten hovedrollen på THE THIEF. Jeg tror FOODBAR blir tyvens nye bankende hjerte, sier Petter Stordalen, eier av de frittstående hotellene innen Nordic Hotels & Resorts.

25311956770_4348e39026_z

Restauranten på Tjuvholmen blir ikke til å kjenne igjen når den åpner torsdag 4.februar. FRU Kskal fortsatt servere kreative 5- og 7-rettere på aller høyeste nordiske nivå. Men nå blir lillebror voksen. Det nye lysskiltet i vinduet i andre etasje skal invitere både Tjuvholmen-boere og hele Oslo til sober fest på lokalet.

– Vi «skitner» oss til litt, sier Daniel Franzén, Food & Beverage-sjef på THE THIEF.

– Personalet bytter ut dressene med gensere og forkler av skinn. Musikken blir varmere, maten frekkere og stemningen mer vibrerende. Det blir en avstresset storbystemning, sier han.

Som tidligere, er det interiørdesigner Anemone Våge Wille som står for interiøret. Det blir også litt mer uformelt.

– Du kan kanskje kalle det bohemsk industrielt. Gode stoler å sitte i, langbord i røffe materialer og sitteplasser rundt åpningen ned i første etasje. Vi vil at gjestene skal føle stemningen og varmen fra FOODBAR allerede når de kommer inn i lobbyen, sier Våge Wille.

Restauranten utvider både området og avdelinger. Like opp trappen blir det en vin- og snackbar med spennende fingermat, som østers og oksehaler. Til snacksen blir det gode viner på glass, et utvalg norsk øl og små flasker med husets ferdigmiksede klassiske cocktails.

25488950792_cfd0e63924_z

På veggen henger “Mondrian Work III” (2015), et nytt neonverk av den amerikanske kunstneren Joseph Kosuth, håndplukket av kurator Sune Nordgren. Neon og glass-installasjonen er en lysende remix av Piet Mondrians kjente malerier med røde, gule og hvite rutefelt. Det fungerer også som en god invitasjon til nye FOODBAR, som skal tøye grensene for internasjonal skandinavisk bistro-kjøkken.

 

Restauranten holder på dagens litt enkle 3-komponent stil, men utvider menyen med a la carte-meny slik at gjestene alltid kan vite at de får favorittene sine hver gang de kommer hit. Da får de cheviche, trøffelpasta, hot dog og burgere på hjemmelaget brioche. Eller de kan forsøke litt nord-mex, tortillas laget på kålrot. Eventuelt kan de få hovedretter med lokal,sesongbasert fisk og kjøtt med masse forskjellig tilbehør.

Og til slutt: Skikkelige «barnebursdagsdesserter» som får restaurantgjestene til å smile.

– Det skal være som å komme hjem på besøk til et vertskap som virkelig vet hvordan de skal skjemme bort sine aller beste venner, sier Franzén.

25488917912_a844ba3fe2_z

Fakta THIEF FOODBAR:

-Nyåpning torsdag 4.februar – nytt interiør, matkonsept, bar & restaurant
-Interiørdesigner Anemone Wille Våge og Hilde Larsen
-Kunstkurator Sune Nordgren
-Visuell profil ANTI
-Restaurantsjef Haakon Sand
-Kjøkkensjef Johan Laursen

Les mer på: http://thethief.com/en/eat-drink/

 

RELATERTE ARTIKLER

Blixen Tours med direktefly til Maldivene

Allerede i høstferien (uke 40) kan nordmenn som lengter etter sol, strand og luksus sette seg til rette...

Reis 2-2021 ute nå – helt gratis!

Vi ser lyset i tunnelen, og begynner å planlegge ferieturene ut av landet. Alt om dette og mer...

Til hjelp mot flyskrekk

Rundt 350 000 nordmenn har flyskrekk. I en bok har flykaptein Steve Allright fra British Airways og psykolog...

Verdens mest bærektaftige by

Nylig offentliggjorde Lonely Planet sin årlige liste ”Best in travel 2021”, der Gøtborg vant kategorien ”Best Sustainable City...

Truls Svendsen gir deg 13 000 grunner til å besøke Nord-Norge

I fire hele timer gjengir han hva utenlandske turister sier om vår nordligste landsdel i sosiale medier.

Spaniamagasinet 2021

Her er Spaniamagasinet, vårens nyhetsbrev Spanias Turistkontor. Så er det bare å starte planleggingen for reisen etter pandemien...

Kategori
EuropaNyheterReportasjerSpania