Turistene tar ansvar

Florida Keys lar besøkende ta ansvar for korallrevene....

Årlig blir Florida Keys besøkt av flere tusen vannsportentusiaster som ønsker å lære hvordan de kan dykke og snorkle på en ansvarsfull måte. I november feirer Florida Keys National Marine Sanctuary (FKNMS) at de har beskyttet verdens tredje største korallrev og vannet rundt i 25 år. 

Florida Keys opprettet i 1990 National Marine Sanctuary, og ble samtidig et av 14 beskyttede områder i National Marine Sanctuary System. I dag består reservatet av 9960 km² vann og strekker seg fra Biscayne National Park ved Miami, til Dry Tortugas som ligger 11 mil vest for Key West. Innenfor dette området finnes det både flotte og nasjonalt viktige ressurser som historiske skipsvrak og andre arkeologiske skatter, enorme sjøgressenger, øyer og mer enn 6000 levende arter.  

FKNMS viser at Florida Keys er en destinasjon som bryr seg om miljøet og har tiltrukket seg stadig flere miljøbevisste turister til Florida. De besøkende oppfordres til å oppleve alle aktivitetene som økosystemet tilbyr innenfor marinreservatet. Dette inkluderer blant annet dykking, svømming, snorkling, fiske, kajakk, båtturer, delfiner og SUP (stand up paddling). Alt skjer innenfor rammen av ansvarsfull turisme som sikrer at aktivitetene ikke skader naturressursene i Florda Keys.

Det er marinreservatets frivillighetsprogram Blue Star som oppfordrer til å ta ansvar. Fokus ligger i å bevare det livet i marinaen, samt lære snorklende og dykkere hvilke normer som gjelder under vann. For eksempel blir man lært opp til å identifisere revets fisker, vise forsiktighet med hvor man setter hendene sine og unngå kontakt med korallene. Flere av de profesjonelle aktørene i området viser sin støtte til arbeidet ved å bære Blue Stars logo i flagget på sitt fartøy.

Marinreservatets 25-årsdag er offisielt den 16. november 2015, men blir feiret allerede fra søndag 8. november med en festival for hele familien på Islander Resort i Islamorada. Dette er et gratisevent med leker, livemusikk, grilling og forelesere som forteller om marinreservatets historie. 

Det nasjonale marinreservatet FKNMS forvaltes av National Oceanic and Atmospheric Administration og styres i sammarbeid med staten Florida. 

RELATERTE ARTIKLER

Estepona – pris redusert fra € 2.050.000!

Til salgs: Nydelig penthouse med panoramautsikt i Esteponas mest eksklusive beachfront-bebyggelse!

Geilos best bevarte hemmelighet

I skyggen av gigantene Bardøla, Vestlia og Dr Holms Hotell ligger Geilo Mountain Lodge som en av Geilos...

Hellas: Naturlig skjønnhet og uvanlig dyreliv

Fra det pittoreske og vakre landskapet i Thrace til de dramatiske kløftene i Zakynthos – Hellas byr på...

REIS utgave 4/2020 gratis tilgjengelig nå!

Tips for fantastiske steder i Norge du kan besøke i høstferien – og inspirasjon for reiser ut av...

Pikk & pakk i Pompeii

Jeg har gledet meg til dette i en mannsalder, men må innrømme at opplevelsen tar en uventet retning:...

HELSE & VELVÆRE – SPA – THERMISKE KILDER

Velvære gjelder ikke bare psykisk helse. Det er en generell følelse, en indre glød av helse, kraft og...

Kategori
AnnonsørinnholdHellas