Turistene tar ansvar

Florida Keys lar besøkende ta ansvar for korallrevene....

Årlig blir Florida Keys besøkt av flere tusen vannsportentusiaster som ønsker å lære hvordan de kan dykke og snorkle på en ansvarsfull måte. I november feirer Florida Keys National Marine Sanctuary (FKNMS) at de har beskyttet verdens tredje største korallrev og vannet rundt i 25 år. 

Florida Keys opprettet i 1990 National Marine Sanctuary, og ble samtidig et av 14 beskyttede områder i National Marine Sanctuary System. I dag består reservatet av 9960 km² vann og strekker seg fra Biscayne National Park ved Miami, til Dry Tortugas som ligger 11 mil vest for Key West. Innenfor dette området finnes det både flotte og nasjonalt viktige ressurser som historiske skipsvrak og andre arkeologiske skatter, enorme sjøgressenger, øyer og mer enn 6000 levende arter.  

FKNMS viser at Florida Keys er en destinasjon som bryr seg om miljøet og har tiltrukket seg stadig flere miljøbevisste turister til Florida. De besøkende oppfordres til å oppleve alle aktivitetene som økosystemet tilbyr innenfor marinreservatet. Dette inkluderer blant annet dykking, svømming, snorkling, fiske, kajakk, båtturer, delfiner og SUP (stand up paddling). Alt skjer innenfor rammen av ansvarsfull turisme som sikrer at aktivitetene ikke skader naturressursene i Florda Keys.

Det er marinreservatets frivillighetsprogram Blue Star som oppfordrer til å ta ansvar. Fokus ligger i å bevare det livet i marinaen, samt lære snorklende og dykkere hvilke normer som gjelder under vann. For eksempel blir man lært opp til å identifisere revets fisker, vise forsiktighet med hvor man setter hendene sine og unngå kontakt med korallene. Flere av de profesjonelle aktørene i området viser sin støtte til arbeidet ved å bære Blue Stars logo i flagget på sitt fartøy.

Marinreservatets 25-årsdag er offisielt den 16. november 2015, men blir feiret allerede fra søndag 8. november med en festival for hele familien på Islander Resort i Islamorada. Dette er et gratisevent med leker, livemusikk, grilling og forelesere som forteller om marinreservatets historie. 

Det nasjonale marinreservatet FKNMS forvaltes av National Oceanic and Atmospheric Administration og styres i sammarbeid med staten Florida. 

RELATERTE ARTIKLER

Ber nordmenn booke direkte i sommer

– Bestill overnattingen direkte hos overnattingsbedriften du skal besøke. Unngå å bruke eksterne internettsøkemotorer når ferieoppholdet bookes.

Tyskland avlyser oktoberfesten for andre år på rad

Tysklands berømte og godt besøkte oktoberfest blir avlyst for andre år på rad, også i år på grunn...

30. juni åpnes dørene inn til H.C. Andersens eventyrverden

I Danmark vekkes våre favoritteventyr til live når H.C. Andersens Hus åpner i Odense 30. juni. Opplevelseshuset er...

Blixen Tours med direktefly til Maldivene

Allerede i høstferien (uke 40) kan nordmenn som lengter etter sol, strand og luksus sette seg til rette...

Reis 2-2021 ute nå – helt gratis!

Vi ser lyset i tunnelen, og begynner å planlegge ferieturene ut av landet. Alt om dette og mer...

Til hjelp mot flyskrekk

Rundt 350 000 nordmenn har flyskrekk. I en bok har flykaptein Steve Allright fra British Airways og psykolog...

Kategori
FlyreiserForbrukerstoffNyheterVerden