Tsjekkia bytter navn

Regjeringen i Den tsjekkiske republikk har bestemt seg for at landet skal skifte navn på engelsk, fra Czech Republic til Czechia....
Det skal ikke lenger hete Czech Republic, men Czechia. For utstyret laget til sommerens OL er det imidlertid for sent, der vil den navnelogoen fortsatt være gjeldende.

Bakgrunnen er at man opplever stor forvirring rundt navnebruken, ikke minst det faktum at mange blander sammen Tsjekkoslovakia og Slovakia.

Det nye navnet skal uttales ”tsjekkya”, og er ifølge de som har foreslått navnebyttet enklere å uttale på engelsk enn Czech Republic.

– Det er ikke bra at et land ikke har et tydelig definert symbol, eller at man ikke kan si navnet på ordentlig, sier Tsjekkias utenriksminister Lubomir Zaoralek i en kommentar til New York Times i forbindelse med navnebyttet.

Det nye navnet finnes allerede i FNs database over geografiske navn, og er blitt oversatt til organisasjonens fem andre offisielle språk arabisk, kinesisk, fransk, russisk og spansk.

I forbindelse med sommer-OL i Rio de Janeiro kommer imidlertid landets utøvere til å bære nasjonens gamle navn – Czech Republic, av den enkle grunn at alt av utstyr og bekledning allerede var designet.

RELATERTE ARTIKLER

Fjord Line tilbyr hurtigtest ved ankomst Danmark

Fjord Line har nå lagt til rette for at reisende som mangler koronasertifikat, får anledning til å foreta...

Slik åpner Thailand igjen

Utvalgte stranddestinasjoner som Koh Samui, Krabi, Phang Nga (Khao Lak) og Pattaya deltok i arrangementet for å oppdatere...

Endeløs gresk sommer

Endeløse strekninger med krystallklart vann, evig solskinn, eksplosive lokale farger og vakre solnedganger...

Nytt REIS ute nå: Mot lysere tider!

Regjeringen åpner for reiser til utlandet fra 5. juli. Sommer i Norge eller Europa? Tipsene får du i...

Lei din egen øy på Maldivene

Hvis du drømmer om en familie- eller bryllupsfest utenom det vanlige, har du nå muligheten til å leie...

NCL lanserer ny skipsklasse

Norwegian Cruise Line (NCL) bryter grensene for konvensjonelle cruise- og ferieopplevelser med avdukingen av Norwegian Prima.

Kategori
FeaturedNyheterVerden