Til hest i Lofotens sagalandskap

I tillegg til kunstnere og golfere har en tredje gruppe besøkende inntatt Lofoten for å oppleve det unike lyset og de lange sommerdagene. Bli med til hestegården på Hov....
HESTEKAR: Frode Hov har tatt islandshesten tilbake til sagalandskapet rundt Hov på Gimsøya. (Foto: Bjørn Moholdt)

Verdensstjernen Suzann Pettersen er en av flere tusen golfere som har smeltet i møtet med det unike golflandskapet rundt Hov på Gimsøya i Lofoten. Banen som ligger vendt ut mot storhavet, med greener så nært sjøspruten at du lett blir våt om bølgene går høye. At den nå hare 18 hull håper man skal få enda flere til å komme.

– En gammel drøm har nå gått i oppfyllelse, sier gründer og daglig leder for Lofoten Golf Links Frode Hov og avslører samtidig planene om et fantastisk nytt hotell i havgapet.

– Det vil komplettere drømmen, sier Hov.

 

Suzanns lodge

Det var hans far som for mer enn 20 år siden startet arbeidet med å realisere drømmen om ”verdens råeste golfbane”. Det særpregete landskapet rundt Hov helt på nordspissen av Gimsøya, mente han var som skapt for golf, selv om det bølgende kystlandskapet med rullende heier og gressletter lå på 68 grader nord.

Dessverre døde faren før anlegget ble en realitet, men sønnen Frode tok over stafettpinnen i ung alder og fullførte farens arbeid.

Det skulle likevel gå nærmere 20 år før utvidelsen kunne skje. I mellomtiden fikk Hov større kapitalkrefter med på laget, som ikke bare har muliggjort 18-hullsbanen, men også det prosjekterte hotellet like ved.

– Det har tatt tid, men nå var tiden moden for å ta neste skritt. At Suzann Pettersen skal arbeide for å promotere oss, og i tillegg etablere seg med en egen lodge her, vil utvilsomt styrke merkevaren både for golfbanen og Lofoten generelt, sier Hov.

NATURPERLE: Det mektige sagalandskapet på Hov. (Foto: Bjørn Moholdt)

NATURPERLE: Det mektige sagalandskapet på Hov. (Foto: Bjørn Moholdt)

 

Sprakende røslyng

Som et lite mellomspill fikk Hov for noen år siden en ny idé, som var så opplagt at han ikke helt skjønner hvorfor han ikke hadde tenkt på det tidligere.

– Dette landskapet er som skapt for islandshester, og lenge før den utvandret til Island var den jo vanlig som transportmiddel her i vikingtiden, forklarer han.

Hov kjøpte inn hester, bygde om det gamle fjøset på familiegården, og sommeren har han blant annet sprangryttersken Marie Kaufnerová (25) fra Tsjekkia på laget. Hun elsker Gimsøya, det unike landskapet, og ikke minst den enorme kontrasten til hjemlandet.

HESTEJENTE: Marie Kaufnerová stortrives i det røffe landskapet i nord. (Foto: Bjørn Moholdt)

HESTEJENTE: Marie Kaufnerová stortrives i det røffe landskapet i nord. (Foto: Bjørn Moholdt)

– Det har tatt helt av, sier Hov og ler en smule over den uventede suksessen.

Når Hov og Marie tar oss med ut mellom den lilla røsslyngen i havgapet, der den grå tåka får fargene i landskapet til å sprake ytterligere, er det lett å skjønne hvorfor folk har begynt å komme i hopetall.

En ridetur i heiene på Gimsøya er nemlig som å reise tilbake i tiden. Bare golfflaggene som blafrer i det fjerne rykker oss ut av den forestillingen.

RELATERTE ARTIKLER

Fjord Line tilbyr hurtigtest ved ankomst Danmark

Fjord Line har nå lagt til rette for at reisende som mangler koronasertifikat, får anledning til å foreta...

Slik åpner Thailand igjen

Utvalgte stranddestinasjoner som Koh Samui, Krabi, Phang Nga (Khao Lak) og Pattaya deltok i arrangementet for å oppdatere...

Endeløs gresk sommer

Endeløse strekninger med krystallklart vann, evig solskinn, eksplosive lokale farger og vakre solnedganger...

Nytt REIS ute nå: Mot lysere tider!

Regjeringen åpner for reiser til utlandet fra 5. juli. Sommer i Norge eller Europa? Tipsene får du i...

Lei din egen øy på Maldivene

Hvis du drømmer om en familie- eller bryllupsfest utenom det vanlige, har du nå muligheten til å leie...

NCL lanserer ny skipsklasse

Norwegian Cruise Line (NCL) bryter grensene for konvensjonelle cruise- og ferieopplevelser med avdukingen av Norwegian Prima.

Kategori
FeaturedNyheterVerden