Ti billige weekend-destinasjoner i Europa

Dette er reisemålene for deg som er prisbevisst!
Budapest er en populær ferieby for nordmenn.
Røm fra stress og mas til en av disse Europeiske storbyene. Her får du valuta for pengene dine.

Tekst: Emil Engø
Foto: Terje Engø
Mail: emil@reis.no

Weekend-turisme har blitt et veletablert konsept innen turismen. Stadig flere direkteruter fra norske byer, rimeligere billetter og mer reiselystne nordmenn gjør at stadig flere destinasjoner åpner seg i Europa. De klassiske weekenddestinasjonene som London, København og Berlin kan konkurrere i mange klasser – enten du vil ha et historisk dypdykk, gode shoppingmuligheter eller fantastisk uteliv og er for mange de ultimate weekendfavorittene, men vender du blikket litt vekk finnes det mange andre gode muligheter for en spennende langhelg.

Dersom lommeboken taler finnes det derimot mange andre forlokkende muligheter bare noen timer unna med fly – perfekte for en langhelg. Her er ti rimelige byer du bør vende snuten mot hvis du vil ha valuta for pengene.

 1. Kiev, Ukraina

Den ukrainske hovedstaden er et av aller billigste reisemålene i Europa. Til tross for konflikten som herjer øst i landet er Kiev et trygt reisemål. Byen er kjent for sine slående vakre kirker og katedraler og storslåtte monumenter fra da landet var innlemmet i Sovjetrepublikken. Kiev byr på et fantastisk uteliv, og du skal leite lenge for å betale mer enn ti kroner for en halvliter med øl. En hovedrett på en ordinær restaurant koster typisk fra tretti kroner og opp.

 

 1. Istanbul, Tyrkia

  Istanbul er byen hvor øst møter vest. Et perfekt reisemål for en langhelg!

Byen mellom øst og vest byr på spennende kulturelle opplevelser. I denne storbyen finner du fargerike markeder og basarer farget av byens tidligere osmanske herredømme til de moderne og trendy shoppinggatene sterkt preget av global samtidskultur. En langweekend er perfekt for å få et innblikk i byens lange og viktige historie som maktsentrum gjennom mange av de viktigste imperiene i historiens løp. Det tyrkiske kjøkkenet venter på deg til svært overkommelige priser.

 

 1. Beograd, Serbia

Den serbiske hovedstaden har havnet i skyggen av sine nordlige nabolandsbyer som Budapest. Til gunstige priser kan du bo godt, få kulinariske opplevelser av høy standard og oppleve byens pulserende natteliv. Byen kommer stadig vekk høyt på kåringer for verdens beste natteliv.

Les også: Slik reiser du på budsjett

 

 1. Krakow, Polen

Den polske byen er kun en kort flytur unna de fleste norske byer, og flyprisene er ofte gunstige. Opplev den fantastiske middelalderarkitekturen og de flotte byggverkene du finner i byen. Ikke langt unna kan du skue et av verdenshistoriens mørkeste kapitler i konsentrasjonsleiren Auschwitz.

 1. Budapest, Ungarn

Jevnt over rimelig priset og med gode flytilbud fra flere norske byer er Budapest en klassiker for norske weekendturister. Byen er kjent for sine mange velrennomerte spasentre hvor ulike behandlinger koster en brøkdel av hva det ville gjort i Norge. Ikke glem å ta en spasertur over kjedebroen i stummende mørke for å se den utrolige utsikten mot byens mest famøse bygning; det arkitektoniske vidunderet – parlamentet.

 

 1. Skopje, Makedonia

Den makedonske hovedstaden er en glemt perle. Her finner du et av Europas mest vennligste prisnivåer. De siste årene har byen blitt renovert og mange praktbygg er reist langs elva Vardar som renner gjennom byen. Bak de marmorlagte byggene og enorme statuene finner du byens gamleby bygget under det Osmanske riket. Her kan du vandre gjennom koselige smågater, drikke tyrkisk kaffe og ta en tur innom en av de mange butikkene som selger håndtverksvarer.

Les også: Reiseapper du bare må ha

 

 1. Praha, Tsjekkia
  Praha

  Praha ligger bare noen få timer med fly unna de fleste norske byer.

En av de desidert største favorittene for en weekendtur – med god grunn! Her er det ikke langt mellom attraksjonene, spennende museer og historiske monumenter. Utelivet her er også kjent – både for kvalitet og lave priser. Prisnivået her er lavt sammenlignet med de fleste vesteuropeiske storbyer.

 

 1. Lisboa, Portugal

Portugals hovedstad er stedet du drar for gode mat- og drikkeopplevelser. Du finner sjarmerende restauranter på hvert gatehjørne som serverer tradisjonell mat som bacalao. Like ved siden av ligger det som regel en trang og koselig vinbar. Besøker du Lisboa på rette tiden av året lokker vakre langgrunne strender rett utenfor byen.

 

 1. Klaipeda, Litauen

Denne koselige havnebyen ligger langs Litauens korte kyststripe mot Østersjøen. Kjent for sin rolige og avslappende atmosfære er Klaipeda perfekt for en weekendtur. Langs Dane-elven kan du se den vakre og god bevarte gamlebyen med tilhørende elvebåter langs breddene. Prisnivået i Litauen er jevnt over lavt for nordmenn.

Les også: Airbnb eller hotell: Hva er billigst?

 1. Gdansk, Polen

Den polske kystbyen byr på uante muligheter for weekendturister. En kjapp flytur unna de fleste norske byer ligger Polens kanskje vakreste by. Den kjente gamlebyen er en vel bevart kulturskatt. Her finner du koselige restauranter og trivelige kafeer i fleng. Utelivet er også godt – og prisene er det ikke noe å si på.

 

RELATERTE ARTIKLER

Fjord Line tilbyr hurtigtest ved ankomst Danmark

Fjord Line har nå lagt til rette for at reisende som mangler koronasertifikat, får anledning til å foreta...

Slik åpner Thailand igjen

Utvalgte stranddestinasjoner som Koh Samui, Krabi, Phang Nga (Khao Lak) og Pattaya deltok i arrangementet for å oppdatere...

Endeløs gresk sommer

Endeløse strekninger med krystallklart vann, evig solskinn, eksplosive lokale farger og vakre solnedganger...

Nytt REIS ute nå: Mot lysere tider!

Regjeringen åpner for reiser til utlandet fra 5. juli. Sommer i Norge eller Europa? Tipsene får du i...

Lei din egen øy på Maldivene

Hvis du drømmer om en familie- eller bryllupsfest utenom det vanlige, har du nå muligheten til å leie...

NCL lanserer ny skipsklasse

Norwegian Cruise Line (NCL) bryter grensene for konvensjonelle cruise- og ferieopplevelser med avdukingen av Norwegian Prima.

Kategori
FeaturedNyheterVerden