Ta en høsttur til Praha – byen for ølelskere.

Godt øl fra utallige små og store bryggerier er en del av en høsttur til Praha. Vi fikk smaken på Klaster pils med blåbær.
Dette ølet falt vi for. Et flott øl balansert med svak aroma av blåbær

Ta en høsttur til ølbyen Praha. På Petrinåsen, ovenfor elven Vltava som deler Praha i to, finner du ikke bare byens store borg og slott, men også en beergarden, gode restauranter, en prektig kirke og et kloster samlet på samme sted. Og ikke minst blir du her servert fantastisk øl.

 

Tekst og foto Terje Engø

Epost: terje@atlanticforlag.no

 

Bryggeriet her ble etablert på 1300-tallet. I over 700 år brygget munkene i klosteret Strahovøl, frem til bryggeriet ble lagt ned i 1907. Etter omfattende restaurering ble bryggeriet åpnet igjen i 2003. Bryggeriet som heter Klasterni Pivovar, er en del av en restaurant og skjenkestue hvor bryggetankene og utstyr, sammen med retro dekor, tar deg med tilbake i tid.

Bryggeriet ligger i skjenkestuen og restauranten Klasterni Pivovar.

Her brygges det tre variasjoner av ølmerket St. Norbert kontinuerlig, og sju andre ølsorter til ulike sesonger. I dette inngår en brown ale på høsten og selvsagt bryggeriets eget juleøl. Det siste får du ikke servert om du velger å dra hit på høsttur. Men det er selvsagt mulig å dra hit på en juletur i stedet.

 

Klaster med blåbær

Ølet med blåbærsmak ble vår favoritt. Og hvilken farge….!

Restaurant Peklo finner du under jorden i tuneller tilhørende klosteret.

Går du noen hundre meter oppover fra mikrobryggeriet, finner du restauranten Peklo som ligger nede i svale tuneller. Dette er det en flott restaurant med fokus på tsjekkisk mat. Og om du ikke ønsker å tilbringe flotte solskinnsrike dager under jorden, er det rett ovenfor tunellene en stor beergarden hvor du kan nyte både noe å spise, og øl av merket Klášter.

Dette ølet brygges ikke her, men produseres i et bryggeri som ligger samme sted som ett av verdens første bryggerier ble etablert i et kloster i år 1077.

 

 

Kort vei fra sentrum

Residence Monastery er ett av Prahas beste hoteller.

Her tappes det øl i historiske lokaler under jorden. Ta en høsttur til Praha og unn deg noe timer her.

Vil du drikke og spise godt i spesielle omgivelser, er klosterområdet bare en kort tur med trikk fra sentrum (Trikk 22 eller 25 til Pohorelec). For de som liker å gå, er grei fottur fra sentrum.

Hva vil Reis anbefale? Ta en kald øl med blåbærsmak i beergarden. «Blåbærølet» er pilsner med en svak smak av blåbær. Det er også lov til å la seg friste til mer enn ett krus! Det sies at munkene kunne drikke opp til fire liter øl daglig, – også når det var faste. Men før du kommer så langt, kan det være lurt at du forflytter deg til ett av spisestedene.

 

 

Les også:
Miniguide: Seks ting å gjøre og se i Praha
Kaféene du bør få med deg i Praha
Airbnb eller hotell: Praha

Det er også et hotell på klosterområdet om du vil bo her. Det er populært, så om du vil bo her under årets høsttur, bestill i god tid. Hotel-Residence Monastery Garden heter det. Reis har ikke forsøkt hotellet, men det er ett av de hotellene i  Praha som får høyest vurdering av gjestene.

Adresse til bryggeri, serveringssteder og hotell:: Strahovské nádvoří 301/10, Hradčany, 118 00 Praha-Hradčany-Praha 1

 

 

 

RELATERTE ARTIKLER

Fjord Line tilbyr hurtigtest ved ankomst Danmark

Fjord Line har nå lagt til rette for at reisende som mangler koronasertifikat, får anledning til å foreta...

Slik åpner Thailand igjen

Utvalgte stranddestinasjoner som Koh Samui, Krabi, Phang Nga (Khao Lak) og Pattaya deltok i arrangementet for å oppdatere...

Endeløs gresk sommer

Endeløse strekninger med krystallklart vann, evig solskinn, eksplosive lokale farger og vakre solnedganger...

Nytt REIS ute nå: Mot lysere tider!

Regjeringen åpner for reiser til utlandet fra 5. juli. Sommer i Norge eller Europa? Tipsene får du i...

Lei din egen øy på Maldivene

Hvis du drømmer om en familie- eller bryllupsfest utenom det vanlige, har du nå muligheten til å leie...

NCL lanserer ny skipsklasse

Norwegian Cruise Line (NCL) bryter grensene for konvensjonelle cruise- og ferieopplevelser med avdukingen av Norwegian Prima.

Kategori
FeaturedNyheterVerden