Sverige – Stress ned i glasshus midt i naturen

Bo under stjernehimmelen i frodig natur - 72 hour cabin i vakre Dalsland er et nytt spennende konsept.
Bo i unike glasshus i Dalsland
Et nytt og spennende overnattingskonsept har vokst frem i vårt naboland. I Sverige har forskere funnet frem til at stressnivået vårt synker når vi bor i glasshus – midt i naturen. I Dalsland i Sverige kan du bo i glasshus som er en del av prosjektet 72 hour cabin. Området har vakker natur med dype og frodige skoger – og fjell for de som ønsker flotte fotturer.

 

Tekst: Pressemelding, Visit Sweden

Foto: Jonas Ingman

Glasshus

Å bo tett på naturen hjelper deg å få ned stressnivået

I Dalslands dype og frodige skoger, nært norskegrensen, står flere glasshus. Konseptet som heter 72 hour cabin var en del av et forskningsprosjekt. Forskere ville se hvordan mennesker som til daglig har en stressende og urban hverdag påvirkes av å komme så nært en kan på naturen – og slappe helt av.

Les også: Reiseapper du bare må ha

Vi er mange som søker til naturen for å stresse ned eller for å hygge oss, og mange har gjerne følt på hvordan fuglekvitter, rennende vann og frodig natur så langt øyet kan se roer nervene. Dette bekreftet forskerne som var en del av 72 hour cabin-prosjektet. De fem deltakerne i studien kom fra ulike deler av verden, men til felles hadde de svært stressende jobber. De fikk bo i glasshus, langt inne i Dalslands skoger i 72 timer. Forskerne fra Karolinska Institutet målte trivselsnivået til deltakerne i løpet av de tre døgnene. Etter tre døgn i glasshus tett på naturen kunne forskerne måle lavere stressnivå, lavere blodtrykk og var mer kreative.

Les også: Fjellferie med fiskestang på Hardangervidda

Tett på naturen

Konseptet med glasshus er at du skal komme nærmere naturen – samtidig som du kan sove behagelig. Glasshusene i Dalsland gir deg muligheten til å legge deg til å sove med en fantastisk stjernehimmel over deg. I området kan du fiske, gå på tur og nyte vakker natur. Rundt hyttene er det flere steder du kan padle. Hyttene er enkelt innredet, og ønsker du å lage mat over åpen ild er det tilrettelagt for dette.

I tillegg til de fem opprinnelige 72 hour-hyttene, er det nå satt opp fire nye glasshytter på to ulike steder i det naturskjønne området Dalsland, omtrent tre timer fra grensa på Østlandet. Hyttene er en måte for både den designinteresserte og naturglade nordmann å kombinere design-overnatting med luksusen av være tett på naturen!

Glasshus

Hva med å legge deg til trolsk månelys?

– Både svensker og nordmenn har tradisjonelt tilbragt mye tid utendørs. I dagens samfunn har vi kanskje mistet den daglige kontakten med med vill natur, i tillegg til at vi er pålogget konstant. Å kunne koble helt av, og senke skuldrene omgitt av skogens ro, er for mange den ultimate luksusen, sier Thomas Johansson, landsjef for Visit Sweden i Norge.

Les også: Norgesferie: Sykkelferie i storslått natur

Her finner du hyttene

Henriksholm, Ånimskog

De fem orginale glasshusene ligger på øyen Henriksholm i Ånimskog. Øyen gir deg mulighet til å gå flotte turer til fotts både i skog og til fjells. Dersom du finner roen med en fiskestang i hånden er det mulighet for å fiske. Fiskeutstyr, robåt og ikke minst gode tips til fotturer på øyen er inkludert når du booker deg inn på et av glasshusene på Henriksholm.

Baldersnäs herregård, Dals Långed

Ved herregården Baldersnäs på en frodig halvøy ved Laxsjön, ikke langt fra Dals Långed finner du to glasshus. Begge har en flott utsikt utover innsjøen og ligger i en bortgjemt og frodig del av parken tilhørende herregården. Like ved finner du restauranten Öjentorps Kök som serverer mat inspirert av Dalslands villmark. Ønsker du og roe helt ned kan du ta turen til badstuen som ligger ved innsjøen.

Dalsland aktiviteter, Dals Långed

Glasshyttene ved Dalsland aktiviteter, ligger rett ved siden av innsjøen Iväg, ikke langt unna Dals Långed. De spektakulære omgivelsene inviterer til å stresse ned, med utsikt over både skog og innsjø. Ønsker man å vandre i naturen finnes det en pilegrimsled som tar deg 10 mil gjennom et variert og naturskjønt landskap. Padletur med kano, en tur på hesteryggen eller en guidet tur i skogen er aktiviteter som gir godt påfyll i en ellers hektisk hverdag.

Her kan du bestille opphold på 72 hour cabins

RELATERTE ARTIKLER

De lilla øyene: Islamorada og Long Key

Fiskerparadiset kjent som Islamorada ble innlemmet som en kommune i januar 1998. Nå kalt Islamorada, Village of Islands,...

5 greske reisemål du bør oppleve minst én gang

Hvert år troner Hellas topplisten over sommerens mest populære ferieland, men favoritten byr på langt mer enn sine...

Trugeturer – et alternativ til ski

Norge er et fantastisk land for vinteropplevelser som langrenn og alpinsport, og til og med i disse tider...

KEY LARGO, Florida Keys

Når du kjører fra Floridas fastland, kommer du inn til Florida Keys og den 125 kilometer lange subtropiske...

Årets høydepunkter i Danmark

2021 byr på flere nye attraksjoner, jubileer og opplevelser. Her en oversikt over de 10 største.

Reiserådet forlenges – dette må du vite om forsikring

Tirsdag forlenget norske myndigheter det globale reiserådet til 1. mars. Her er noen råd til deg som klør...

Kategori
FeaturedNyheterReportasjerVerden