Storbyferie med golf – fem favoritter

Det er deilig å være golfer i disse byene i Europa
Lisboa - du kan vandre i gatene eller dra ut av bykjernen for å spille golf.
Lisboa og omegn - golfere går ikke skuffet derfra.

Paris, London eller Berlin? Valget er vanskelig – spesielt når golfen er like viktig som byen. Her er mine europeiske favoritter for en luksushelg med tilgang til både landlige fairways og urbane fristelser. Selfiene bare venter på å bli tatt.

Tekst og foto: Kaia Means

1. Barcelona og El Prat

Hadde jeg bare hatt én byferie igjen i livet, hadde jeg tatt den katalanske hovestaden, fargerike og livsglade Barcelona – og resortet Real Club de Golf El Prat, med sine 45 hull naturskjønn golf, tegnet av ‘The Shark’, Greg Norman. Barcelona har noen av verdens beste restauranter, og hoteller og golfklubber prøver å henge med i svingene. Det får de til. Eksepsjonelle retter, både til middag på hotellet (en lokal kalverett) og lunsj i klubbhuset (tapas). Stilig klubbhus.

Real Club de Golf El Prat, Open Course.

Real Club de Golf El Prat, Open Course.

Det er fem nihullssløyfer som klubben kombinerer til å bli forskjellige baner. Open Course (Abajo og Arriba-sløyfene, som spilles fra 6672m fra bakerste tee) er lang men langt fra ondskapsfullt lagt opp – tvert i mot er den vakker og i noen tilfeller litt distansert uoppnåelig… hvis du ikke greier å finne din indre Sergio Garcia. Apropos Sergio – han spiller ofte treningsrunder på denne banen når han er i nabolaget.

Fasan på Real Club de Golf El Prat.

På El Prat fins et rikt dyreliv.

Jeg syntes at Blue Course (medlemmenes favoritt – bestående av sløyfene Piscina og Bosque) var enda morsommere å spille, og hadde like bra spilleforhold som hovedbanen. Har du litt tid, kan du også dra nordover og spille golf på Costa Brava.

Bo: Hotel Sant Cugat (har avtale med klubben – golfpakker inkluderer shuttlebuss til banen)

Spill: Real Club de Golf El Prat, Open Course. El Prat Blue Course. El Prat Yellow, Pink eller Green Course.

 

2. Genève og Château de Bonmont

Genève er ikke bare kjent som hjembyen til storbanker, internasjonale organisasjoner, forskningsprosjekter, Unesco og multinasjonale bedrifter. Tro det eller ei, Genève er også en opplevelse for helt vanlige individer uten NGO-status. Byen har praktfull arkitektur, brede shoppinggater med dyre klokkebutikker (OK, det hjelper å være bemidlet her) og utsikt over Lac Leman (Genève-sjøen). Og selvfølgelig fins det god golf her, med så mange valutareserver spredt blant innbyggerne.

Bonmont har en av de beste golfbanene i Sveits

Château Bonmont utenfor Genève.

Skulle jeg spandere en luksus-weekend på meg selv, hadde jeg bodd på Golf & Country Club de Bonmont, et historisk château (herskapshus) med tilhørende golfbane. Fra herskapshuset kan man se utover Lac Léman.

Banen er tegnet av Don Harradine og åpnet på 1980-tallet. Den var i toppstand da jeg spilte den – en av de beste i Sveits. For dagsturer med golf kan man også dra til Golf de Lavaux utenfor Montreux.

Den lille byen Nyon er sjarmerende med et slott konvertert til museum, trange gater og promenade langs stranden.

Bonmont-gruppen eier også noen andre kjente baner – kanskje du har spilt Bonmont Terres Noves på Costa Daurada i Spania?

Bo: Château de Bonmont

Spill: Golf de Bonmont, Golf de Lavaux, Golf Club de Genève

 

3. Dublin og Portmarnock Links

Det er umulig ikke å elske både Dublin og dublinfolket. Musikk, liv, prat, støy, latter, Guinness – det kan ikke bli bedre. Og på resortet Portmarnock Links får du Dublin-følelsen, dog en litt fornem versjon. Dette har vært landstedet til whiskey-familien Jameson, som lager Jameson Irish Whiskey.

Portmarnock Links

Portmarnock Links er en spennende bane som går gjennom sanddynene langs kysten.

I dag er det et moderne hotell- og golfanlegg med spa. Det ligger 13 km fra sentrum og bare 10 km fra flyplassen. Det opprinnelige huset, St. Marnocks, er fra 1847. I dag huser det hotellbaren, Jameson Bar. Jameson-familien hadde en privat 9-hullsbane på Portmarnock fra 1858. Siden kom Bernhard Langer og skapte en fullverdig 18-hullsbane, men han inkluderte noen av de gamle hullene. Dette er en ekte linksbane som slynger seg gjennom de irske sanddynene. Det fins 98 bunkere og en del høyt gress og gulltorn. Ikke enkel å navigere. Heldigvis er Jamesons Bar ikke langt unna når du har spilt det 18. hullet.

Bo: Portmarnock Hotel and Golf Links

Spill: Portmarnock Links, Portmarnock, The Island, Royal Dublin

 

4. London og The Grove

London kaller. Svar! Fra Piccadilly Circus kan du ta The Tube til Watford Junction og hoppe i en drosje. Så er du på tee på The Grove i Hertfordshire før en time er gått. The Grove har siden åpningen i 2003 er blitt et sted der kjendiser og golffrelste spiller mens de er i London (dagen jeg spilte hadde Mark Wahlberg slått ut en halvtime før meg).

The Grove i Hertfordshire

The Grove utenfor London har rykte for alltid å være i toppstand.

Banen er tegnet av den amerikanske golfbanearkitekten Kyle Phillips, som ble superstjerne etter at Kingsbarns  åpnet utenfor St Andrews i Skottland.

The Grove har satset på bedriftsmarkedet og har ingen faste medlemmer. Det er ingen eksklusive medlemstider eller eksentriske sokkeregler som man finner på noen av de andre gjeve banene rundt London.

Det fins tre nedfelte skilt i fairwayen på dagens 9. hull (18. i turneringen) som viser hvor Tigers driver landet i WGC-American Express Championship i 2006. Dette er et par 5 hull på 518 meter i oppoverbakke. Tiger slo inn fra cirka 225m tre dager på rad og gjorde tre eagles. Han vant.

Bo: The Grove Hotel

Spill: The Grove, South Herts, Moor Park

 

5. Lisboa og Oitavos Dunes

Lisboa er en av Europas flotteste hovedsteder – det å rusle rundt i gamlebyen Alfama på brosteinbelagte gater og høre fado-tonene strømme ut fra kaféene må være definisjonen av turistlykke. Og golflykken er ikke langt unna.

Oitavos Dunes er en av Portugals beste golfbaner.

Oitavos Dunes har utsikt mot Atlanterhavet.

Oitavos Dunes, tre kvarter unna sentrum, har en linkslignende kystbane og et smellvakkert, moderne hotell med mye glass og rette linjer.

Hvis du ser etter noe på et litt lavere prisnivå fins det flere golfvennlige hoteller i Cascais-området, nær golfbanene i området rundt Parque Natural de Sintra-Cascais.

Penha Longa-resortet – som har en ganske kupert bane – er også i høyere prisklasse. Hvis du bor i Cascais sentrum, tar det under en halvtime med lokaltoget å komme inn til Lisboa.

Bo: Oitavos Dunes

Spill: Oitavos Dunes, Penha Longa, Quinta da Marinha, Lisbon Sports Club, Estoril

RELATERTE ARTIKLER

Fjord Line tilbyr hurtigtest ved ankomst Danmark

Fjord Line har nå lagt til rette for at reisende som mangler koronasertifikat, får anledning til å foreta...

Slik åpner Thailand igjen

Utvalgte stranddestinasjoner som Koh Samui, Krabi, Phang Nga (Khao Lak) og Pattaya deltok i arrangementet for å oppdatere...

Endeløs gresk sommer

Endeløse strekninger med krystallklart vann, evig solskinn, eksplosive lokale farger og vakre solnedganger...

Nytt REIS ute nå: Mot lysere tider!

Regjeringen åpner for reiser til utlandet fra 5. juli. Sommer i Norge eller Europa? Tipsene får du i...

Lei din egen øy på Maldivene

Hvis du drømmer om en familie- eller bryllupsfest utenom det vanlige, har du nå muligheten til å leie...

NCL lanserer ny skipsklasse

Norwegian Cruise Line (NCL) bryter grensene for konvensjonelle cruise- og ferieopplevelser med avdukingen av Norwegian Prima.

Kategori
FeaturedNyheterVerden