spørsmål og svar

Hva synes du om REIS? Har du ris eller ros, eller har du et reisemål du ønsker å vite mer om? Har du tips til bra hoteller, restauranter eller...

Seksstjerners hotell

SPØRMÅL: Jeg har stadig oftere kommet over hotell som markedsfører seg som seks- og sjustjerners hotell. Jeg har googlet dette og funnet ut at den vanlige hotellklassifiseringen kun går til fem stjerner. Hva innebærer derfor seks stjerner og hvem har laget den? Og hva det maksimale antall stjerner i denne klassifiseringen?

Hilsen Ylva Dahl

SVAR: Hei Ylva. Du har helt rett – ideen om at et hotell kan ha seks og sju stjerner er egentlig kun et pr-triks. Det råder konsensus i bransjen om at ettersom det er så få hoteller som når opp til femstjernersklassifisering er det ingen grunn til å øke skalaen ytterligere. Det kanskje mest kjente eksempelet på «sjustjernershotell» er Burj al-Arab i Dubai. I praksis er dette likevel et femstjernershotell, selv om mediene ofte kaller det for sjustjerners. Også i Tyrkia har det vokst frem en rekke forskjellige resorter som gir seg selv stjerner i hytt og vær. Noe av problemet til disse resortene er at de mener de har langt høyere nivå enn andre hoteller i området med femstjerner. Med andre ord er det noe som er feil med hvordan man oppnår stjernene. Her har mange aktører selv gitt seg stjernene for å fremstå bedre enn de er. Derfor kan det være lurt å sjekke på brukersteder som Tripadvisor.com for å finne ut om den egentlige standarden til hotell. Dessuten finnes det organisasjoner som «The Leading Hotels of the World» og andre som absolutt er til å stole på.

Hilsen Erlend

Karrieremuligheter

SPØRMÅL: Jeg er en jente på fjorten år som nylig har begynt å lese REIS. Det begynner å bli på tide å finne ut hva jeg vil jobbe med, og jeg vil gjerne ha en jobb hvor som jeg kan kombinere med mye reising. Det jeg gjerne vil er at dere skriver et par sider i magasinet om ulike reiserelaterte yrker, kanskje med noen intervjuer og sånt. Det hadde vært veldig bra!

Hilsen Emilie

SVAR: Hei Emilie. Så hyggelig at du lar deg inspirere av REIS! Vi i redaksjonen ble veldig glade da vi mottok e-posten din. Og vi vet alt om det å ville kombinere reising og jobbing. Muligheten til denne kombinasjonen blir bare flere i den globaliserte verdenen vi lever i. En coach ved navn Elisabet Wistrand sa det på følgende måte:

– Å få reise mye er i dag en mulighet i mange forskjellige yrkesgrupper som ingeniører, selgere, journalister og leger. Uansett er det alltid best å utdanne seg til det man vil, for deretter søke seg til selskap med virksomhet i mange land.

Det virker med andre ord som om du har mange muligheter til å finne din drømmejobb. Håper dette svaret hjelper deg på veien og lykke til!

Hilsen Erlend

Bodrum

Hei Ulrika. Tusen takk for en veldig interessant artikkel i REIS nummer tre om Bodrum i Tyrkia. Det virker som noe ganske annet i dag enn da jeg besøkte stedet i 1968 og 1969. Da var det en helt stille fiskelandsby med ett eneste hotell der vannet til toalettet og dusjen ikke rakk opp lenger enn til tredje etasje. Jeg besøkte stedet som en del av et team arkitekter og ingeniører som på oppdrag av den tyrkiske staten skulle se på muligheten for en fremtidig turismesatsing. Vi tilbrakte mange uker med å besøke alle steder på kysten, en strekning som er like lang som den svenske Vestkysten. Menneskene som bodde der levde i stor fattigdom, men omgivelsene var fantastiske: sandtrendene var vakre, øde og kilometerlange.

Hilsen Gunnar

Michael Jacksons grav

SPØRMÅL: Hei REIS. Jeg lurer på hvor Michael Jacksons grav er?

Hilsen Lotta

SVAR: Hei Lotta. Det finnes en rekke forskjellige teorier om hvor Michael Jackson vil bli gravlagt, men enn så lenge er ingen steder offisielt valgt ennå. Ifølge kjendisnettsiden www.seeing-stars.com bekrefter Jacksons bror, Toto, at Michael Jackson er gravlagt på Forest Lawn i Hollywood Hills. Familien skal visstnok ha vært uenige om hvor han skulle gravlegges, og rykter om at han er gravlagt på ranchen Neverland går også. Flere rykter vil sikkert komme, vi får bare følge med.

Hilsen Erlend

RELATERTE ARTIKLER

Lei din egen øy på Maldivene

Hvis du drømmer om en familie- eller bryllupsfest utenom det vanlige, har du nå muligheten til å leie...

6 sportslige tidsfordriv å drive på med hjemmefra

Når skjønnheten til en fantastisk sommer begynner å nærme seg,

NCL lanserer ny skipsklasse

Norwegian Cruise Line (NCL) bryter grensene for konvensjonelle cruise- og ferieopplevelser med avdukingen av Norwegian Prima.

Dronning Sonja stiller ut på Røisheim

H.M. Dronning Sonja stiller ut egne kunstverk på Røisheim i sommer. Utstillingen som omfatter grafikk og keramiske arbeider...

Perlen I Middle Keys Marathon

Første gangs besøkende til Florida Keys kommenterer nesten umiddelbart øyekjedens unike avslappede atmosfære, som ser ut til å...

Ber nordmenn booke direkte i sommer

– Bestill overnattingen direkte hos overnattingsbedriften du skal besøke. Unngå å bruke eksterne internettsøkemotorer når ferieoppholdet bookes.

Kategori
EuropaFeaturedNorgeNyheterReportasjerVerden