Spennende nyheter på Gardermoen

Onsdag åpnet ni nye spisesteder og butikker dørene på nye Oslo lufthavn. Resten åpner fortløpende i løpet av 2017....
Mange spennende nyheter på Oslo lufthavn Gardermoen. (Foto: Avinor Oslo lufthavn)

Det er svært gledelig for Avinor Oslo lufthavn å kunne fortelle alle reisende at tilbudet på butikker, mat og drikke har blitt enda bedre. De siste dagene har vi åpnet ni nye butikker og serveringssteder og vi håper dette faller i smak hos alle som er innom, sier lufthavndirektør Øyvind Hasaas i en pressemelding.

Fredag 27. januar åpnet Thune ny og større butikk ved gate E9 på utland, med et rikholdig utvalg av klokker og smykker i ulike prisklasser. Vis-à-vis Thune, har Way-Nor åpnet en pop-up butikk, som selger norske suvenirer og gaveartikler.

Travel Retail Norway (TRN) har åpnet en ny Travel Value-butikk med blant annet det kjente veskemerket Kate Spade og et bredt utvalg av solbriller. Airport Retail Group (ARG) har åpnet tre ulike fashionkonsepter – Æra Women, Æra Men og Æra Active. Hos Æra Active kan man handle sportsklær fra blant annet Norrøna og Bergans.

Er man ute etter norske og skandinaviske designprodukter finner man et stort utvalg hos nyåpnede TING.

Følg med

De sultne kan få seg en deilig surdeigsbagette fra Northland eller ta turen innom BIT, som tilbyr salater, sandwicher og bakervarer. Begge stedene ligger på avgang utland (Pir nord). I samme området ligger også Tanum, som har åpnet sin andre bokhandel.

– Shoppingtilbudet blir nå vesentlig forbedret med et betydelig større utvalg av kjente varemerker som spenner fra Missoni, Max Mara Weekend og Kate Spade til Norrøna, Bergans og Fjällräven, sier kommersiell direktør i Avinor Oslo lufthavn, Torgeir Kjos Sørensen.

Den totale porteføljen av spisesteder som kommer på Oslo lufthavn er 37.

I perioden frem mot den offisielle åpningen 27. april i år vil det være høy byggeaktivitet i publikumsområdene på Oslo lufthavn, da det jobbes på høygir for å åpne butikker og serveringsteder. Flere butikker og serveringssteder vil åpne før den offisielle åpningen, men også etter 27. april og resten av 2017 vil steder åpnes fortløpende.

– Vi takker alle reisende for den tålmodigheten de har vist oss å langt og beklager hvis støyen og byggearbeidene er til bryderi. Vi nærmer oss målet og i løpet av 2017 skal vi åpne mange fantastiske steder. Vi gleder oss over dette og håper alle reisende gleder seg over at vi styrker tilbudet til dem, sier Øyvind Hasaas.

Alle reisende må forholde seg til nye veier, innsjekkingsskranker, sluser og gater. Derfor er det viktig at man følger med på skilting og annen relevant informasjon som blir gitt i forbindelse med reisen.

– For de fleste vil reisen gå som normalt og fra områder de allerede kjenner. Men det er likevel viktig at alle reisende skrur av autopiloten og følger godt med på skilt og annen relevant informasjon, presiserer Hasaas.

Nye insjekkingsområder

Alle som reiser med SAS skal fortsatt sjekke inn i den «gamle» delen av avgangshallen, mens alle som reiser med Norwegian skal sjekke inn i «nye» delen av avgangshallen. Det er også verdt å merke seg at passasjerer som reiser med flyselskaper som handles av SGH eller Aviator skal sjekke inn i den «gamle» avgangshallen, nærmere bestemt på innsjekkingsområde 4-10.

De som reiser med Norwegian, British Airways, Finnair, Air Baltic og Brussels Airlines må være ekstra oppmerksom på at man skal sjekke inn bagasjen i de nye innsjekkingsområdene som er nummerert fra 1-3.

Innenriks transfer gjelder for alle med håndbagasje, samt for de fleste med innsjekket bagasje. I prøveperioden frem mot åpningen i april 2017 er det enkelte flighter ordningen ikke gjelder for. Dette er spesifisert på Avinors hjemmeside.

RELATERTE ARTIKLER

Ny utgave av REIS ute nå – helt gratis!

Den digitale utgaven av REIS 1-2021 er ute nå, med spennende og inspirerende artikler fra Norge og den...

De lilla øyene: Islamorada og Long Key

Fiskerparadiset kjent som Islamorada ble innlemmet som en kommune i januar 1998. Nå kalt Islamorada, Village of Islands,...

5 greske reisemål du bør oppleve minst én gang

Hvert år troner Hellas topplisten over sommerens mest populære ferieland, men favoritten byr på langt mer enn sine...

Trugeturer – et alternativ til ski

Norge er et fantastisk land for vinteropplevelser som langrenn og alpinsport, og til og med i disse tider...

KEY LARGO, Florida Keys

Når du kjører fra Floridas fastland, kommer du inn til Florida Keys og den 125 kilometer lange subtropiske...

Årets høydepunkter i Danmark

2021 byr på flere nye attraksjoner, jubileer og opplevelser. Her en oversikt over de 10 største.

Kategori
FeaturedNyheterReportasjerVerden