Sommerens mest populære reisemål

Nærmere 700 000 nordmenn kommer til å reise på en pakketur i løpet av sommeren, og det er Kreta og Mallorca som ligger an til å bli årets mest...

– I underkant av 150 000 nordmenn kommer til å feriere på Kreta denne sommeren. På andreplass følger Mallorca, med Antalya hakk i hæl, forteller kommunikasjonsdirektør Tonje Løkaas Fossum i Ving.

Hos Norges største feriearrangør er det Mallorca som peker seg ut som det mest populære reisemålet. Halvparten av alle reisene er solgt, og det er 12 prosent mer enn på samme tid i fjor.

– Om vi hadde hatt dobbelt så mange reiser til Mallorca i år så tror jeg vi skulle klart å selge dem, fortsetter Løkaas Fossum. Hun mener øya er det ultimate feriestedet.
– Her finner du noe for enhver smak, enten du ønsker late dager på stranden i Alcudia, shopping og uteliv i Palma eller å reise på oppdagelsesferd med leiebil. Det er alltid noe nytt å se og oppleve, og ikke minst så er det kort reisevei fra Norge, sier kommunikasjonsdirektøren.

Kanarisommer
Det er ingen hemmelighet at Kanariøyene er et populært reisemål for mange, spesielt i vinterhalvåret. De siste årene har imidlertid chartergiganten merket stadig større etterspørsel etter kanariske sommerferier.
– Vi kommer til å sende rekordmange nordmenn til Kanariøyene denne sommeren, totalt nærmere 28 000. Dette er 13 prosent flere enn i fjor, og økningen skyldes blant annet en ny rute fra Trondheim til Gran Canaria og en ekstramaskin fra Oslo til Gran Canaria.

 

Thassos – gresk og rimelig
Løken Fossum tror mange setter pris på det stabile klimaet og at det ikke blir for hett i de varmeste sommermånedene. Selv trekker hun frem den vesle, greske øya Thassos som et godt tips for ferien.
– Thassos var nyheten vår i fjor sommer, og vi fikk veldig gode tilbakemeldinger fra gjestene våre. Her finner du noen av Egeerhavets beste sandstrender, krystallklart vann og en genuin, gresk atmosfære. Ikke minst er det et av våre rimeligste, greske reisemål, smiler hun.

Totalt har Ving solgt i overkant av fire av ti sommerreiser.

 

Tre på topp (alle arrangører)
1. Kreta
2. Mallorca
3. Antalya

 

Tre på topp hos Ving
1. Mallorca
2. Kreta
3. Rhodos

RELATERTE ARTIKLER

De lilla øyene: Islamorada og Long Key

Fiskerparadiset kjent som Islamorada ble innlemmet som en kommune i januar 1998. Nå kalt Islamorada, Village of Islands,...

5 greske reisemål du bør oppleve minst én gang

Hvert år troner Hellas topplisten over sommerens mest populære ferieland, men favoritten byr på langt mer enn sine...

Trugeturer – et alternativ til ski

Norge er et fantastisk land for vinteropplevelser som langrenn og alpinsport, og til og med i disse tider...

KEY LARGO, Florida Keys

Når du kjører fra Floridas fastland, kommer du inn til Florida Keys og den 125 kilometer lange subtropiske...

Årets høydepunkter i Danmark

2021 byr på flere nye attraksjoner, jubileer og opplevelser. Her en oversikt over de 10 største.

Reiserådet forlenges – dette må du vite om forsikring

Tirsdag forlenget norske myndigheter det globale reiserådet til 1. mars. Her er noen råd til deg som klør...

Kategori
FeaturedNyheterReportasjerVerden