Sommerens mest populære reisemål

Nærmere 700 000 nordmenn kommer til å reise på en pakketur i løpet av sommeren, og det er Kreta og Mallorca som ligger an til å bli årets mest...

– I underkant av 150 000 nordmenn kommer til å feriere på Kreta denne sommeren. På andreplass følger Mallorca, med Antalya hakk i hæl, forteller kommunikasjonsdirektør Tonje Løkaas Fossum i Ving.

Hos Norges største feriearrangør er det Mallorca som peker seg ut som det mest populære reisemålet. Halvparten av alle reisene er solgt, og det er 12 prosent mer enn på samme tid i fjor.

– Om vi hadde hatt dobbelt så mange reiser til Mallorca i år så tror jeg vi skulle klart å selge dem, fortsetter Løkaas Fossum. Hun mener øya er det ultimate feriestedet.
– Her finner du noe for enhver smak, enten du ønsker late dager på stranden i Alcudia, shopping og uteliv i Palma eller å reise på oppdagelsesferd med leiebil. Det er alltid noe nytt å se og oppleve, og ikke minst så er det kort reisevei fra Norge, sier kommunikasjonsdirektøren.

Kanarisommer
Det er ingen hemmelighet at Kanariøyene er et populært reisemål for mange, spesielt i vinterhalvåret. De siste årene har imidlertid chartergiganten merket stadig større etterspørsel etter kanariske sommerferier.
– Vi kommer til å sende rekordmange nordmenn til Kanariøyene denne sommeren, totalt nærmere 28 000. Dette er 13 prosent flere enn i fjor, og økningen skyldes blant annet en ny rute fra Trondheim til Gran Canaria og en ekstramaskin fra Oslo til Gran Canaria.

 

Thassos – gresk og rimelig
Løken Fossum tror mange setter pris på det stabile klimaet og at det ikke blir for hett i de varmeste sommermånedene. Selv trekker hun frem den vesle, greske øya Thassos som et godt tips for ferien.
– Thassos var nyheten vår i fjor sommer, og vi fikk veldig gode tilbakemeldinger fra gjestene våre. Her finner du noen av Egeerhavets beste sandstrender, krystallklart vann og en genuin, gresk atmosfære. Ikke minst er det et av våre rimeligste, greske reisemål, smiler hun.

Totalt har Ving solgt i overkant av fire av ti sommerreiser.

 

Tre på topp (alle arrangører)
1. Kreta
2. Mallorca
3. Antalya

 

Tre på topp hos Ving
1. Mallorca
2. Kreta
3. Rhodos

RELATERTE ARTIKLER

Fjord Line tilbyr hurtigtest ved ankomst Danmark

Fjord Line har nå lagt til rette for at reisende som mangler koronasertifikat, får anledning til å foreta...

Slik åpner Thailand igjen

Utvalgte stranddestinasjoner som Koh Samui, Krabi, Phang Nga (Khao Lak) og Pattaya deltok i arrangementet for å oppdatere...

Endeløs gresk sommer

Endeløse strekninger med krystallklart vann, evig solskinn, eksplosive lokale farger og vakre solnedganger...

Nytt REIS ute nå: Mot lysere tider!

Regjeringen åpner for reiser til utlandet fra 5. juli. Sommer i Norge eller Europa? Tipsene får du i...

Lei din egen øy på Maldivene

Hvis du drømmer om en familie- eller bryllupsfest utenom det vanlige, har du nå muligheten til å leie...

NCL lanserer ny skipsklasse

Norwegian Cruise Line (NCL) bryter grensene for konvensjonelle cruise- og ferieopplevelser med avdukingen av Norwegian Prima.

Kategori
FeaturedNyheterVerden