Snart åpner Europas første undervannsrestaurant på Lindesnes

Nyt lokal gourmetmat under vann
Under restaurant
Slik vil restauranten se ut fra et fiskeperspektiv. Foto: Snøhetta/MIR
I april åpner dørene på undervannsrestauranten, med sitt beskrivende navn, «Under». Du må imidlertid vente en stund om du vil spise her – for allerede har restauranten 7000 bookinger tre måneder før åpning.

Tekst: Emil Engø
Mail: emil@reis.no

Restauranten ønsker ikke bare å være et utstillingsvindu for lokale råvarer og gourmetmat, men også bli en attraksjon i seg selv. I fjæresteinene på Spangereid ved Lindesnes ligger det som tilsynelatende kan se ut som en stor betongblokk. Under havoverflaten ligger det som vil bli landets kanskje mest spektakulære restaurant.

Satser: Lokal mat, gode råvarer og en opplevelse. Foto: Snøhetta/MIR

Havutsikt i et nytt perspektiv

Restauranten smelter inn i den lokale naturen. Målet har vært å gjøre den spektakulær, samtidig som den ikke forstyrrer de vakre omgivelsene ved Spangereid.

Det er det anerkjente arkitektkontoret Snøhetta som har designet restauranten.

Når du går inn i restauranten starter ferden ned på fem meters dyp. Her blir du møtt av en enorm glassvegg ut mot havet. Havutsikt får en ny betydning på Under. Håpet er at gjestene skal kunne nyte lokal mat, hvor store deler av menyen er inspirert av hva du kan titte på utenfor glassvinduet, og samtidig studere livet under vann.

Til det har de fått hjelp av havforskere. For å tiltrekke fisk vil det bli brukt lyd, lys og lukt utenfor vinduet for å tiltrekke liv.

Les også: Årets nye flyruter fra norske byer

Meny inspirert av omgivelsene

Til kjøkkenet har restauranten hentet inn Nicolai Ellitsgaard som kjøkkensjef. Han har erfaring fra mange gourmetrestauranter i Skandinavia, deriblant restauranten Måltid i Kristiansand.

Menyen vil i stor grad bestå av kortreiste og lokale råvarer. Fisk og sjømat vil være viktige ingredienser på restauranten, men også sjøfugl og villsau fra skjærgården rundt vil være sentrale råvarer.

For restauranten er det viktig at et måltid på Under skal være en helhetlig opplevelse utover god mat.

Over 7000 bookinger

I juli i fjor ble restauranten senket, og det nærmer seg nå åpning. Allerede har restauranten over 7000 bookinger, allerede tre måneder før åpning. Restauranten har allerede klart å tiltrekke seg «foodies», og som eneste i Europa er det duket for at Under blir en attraksjon i seg selv.

Gaute Ubostad og broren Stig står bak restaurantprosjektet. Fra før av driver Ubostad Lindesnes Havhotell som ligger like i nærheten av restauranten. I Lyngdal, en halvtimes tid unna, ligger Rosfjord Strandhotell som også drives av samme mann.

De har engasjert seg sterkt i prosjektet #SpisSørlandet. Prosjektet drives av lokale bedrifter for å promotere lokalt kjøkken og kortreiste råvarer fra Sørlandet.

Besøk nettsiden til Under her.

RELATERTE ARTIKLER

Perlen I Middle Keys Marathon

Første gangs besøkende til Florida Keys kommenterer nesten umiddelbart øyekjedens unike avslappede atmosfære, som ser ut til å...

Ber nordmenn booke direkte i sommer

– Bestill overnattingen direkte hos overnattingsbedriften du skal besøke. Unngå å bruke eksterne internettsøkemotorer når ferieoppholdet bookes.

Tyskland avlyser oktoberfesten for andre år på rad

Tysklands berømte og godt besøkte oktoberfest blir avlyst for andre år på rad, også i år på grunn...

30. juni åpnes dørene inn til H.C. Andersens eventyrverden

I Danmark vekkes våre favoritteventyr til live når H.C. Andersens Hus åpner i Odense 30. juni. Opplevelseshuset er...

Blixen Tours med direktefly til Maldivene

Allerede i høstferien (uke 40) kan nordmenn som lengter etter sol, strand og luksus sette seg til rette...

Reis 2-2021 ute nå – helt gratis!

Vi ser lyset i tunnelen, og begynner å planlegge ferieturene ut av landet. Alt om dette og mer...

Kategori
FeaturedNorgeNyheterReportasjerVerden