Slik unngår du påskestress på flyplassen

Det er som vanlig ventet stor påskeutfart fra Oslo Lufthavn. De store trafikktoppene kommer torsdag 17. og fredag 18. mars. Husk å beregne god tid, oppfordrer Avinor....
Det går mot travle dager på Oslo Lufthavn. (Foto: Avinor)

– Det er mange reisende og det er mye bagasje. Ved å beregne god tid sikrer man en god og stressfri start på påsken, sier kommunikasjonssjef ved Oslo Lufthavn, Joachim Westher Andersen.

Skiutstyr må sendes som spesialbagasje, da de fleste flyselskapene tar seg ekstra betalt for dette.

– Ta med i beregningen tid til innsjekking, sending av spesialbagasje eller vanlig bagasje, sikkerhetskontroll, en matbit, shopping og gåtid ut til gate, sier Andersen.

– Reisende til land utenfor Schengen-området må beregne ekstra tid for passkontroll, og reiser du innenlands kan det hende du må beregne litt ekstra gåtid om flyet ditt blir satt opp fra gate B1 til B8.

Benytter du lufthavnens selvbetjente løsninger og leverer inn bagasjen selv, oppfordres de reisende til å knytte sammen lange reimer, hemper eller stropper slik at de ikke kan henge seg fast i bagasjebåndet. Dette gjelder da spesielt for sekker og bagger. Er du i tvil om din bagasje er godt nok pakket, kontakt personalet i nærheten.

Familieslusen i sikkerhetskontrollen er populær, og kan brukes av alle som reiser sammen med barn under 12 år. Barn som reiser alene kan også benytte seg av denne slusen.

Du finner denne ved å se etter Felix & Fiona-flyet ved sikkerhetskontrollen. Det finnes også et eget ammehjørne i innlandspiren for de som vil bruke det, og lekeflyene i terminalen er alltid populære. Man kan få babymat med på kjøpet både hos Monolitten (innland) og Food Market (utland).

– Vi håper våre tilbud til barn og familier gjør reisen både enklere og hyggeligere, sier Andersen.

Med flere reisende enn vanlig er det viktig at man beregner litt ekstra tid.

– Med flere passasjerer og ofte litt ekstra påskebagasje kan tiden i både innsjekk og sikkerhetskontrollen variere noe. Spesielt mellom klokken 06.00 – 10.00 og 15.00 – 18.00 er det mange som reiser og det er derfor lurt å beregne litt mer tid enn vanlig. Det er bedre å være ute i god tid og få en fin start på påsken, forteller Westher Andersen.

Dersom du registrerer deg som EarlyBird, Oslo Lufthavns digitale reisefølge, vil du motta nyttig og relevant informasjon om din reise, samt gode tilbud på blant annet parkering, mat og drikke.

– Det er enkelt å registrere seg, og allerede nå kan du som EarlyBird få oppdatert informasjon om reisen og tilgang til svært gode tilbud på utvalgte produkter og tjenester på Oslo Lufthavn, sier Westher Andersen.

Slik blir påskeutfarten

Under er en oversikt over forventede trafikktall for Oslo Lufthavn i påskeferien, avgang og ankomst.

Torsdag 16. mars: 74543

Fredag 17. mars: 83721

Lørdag 18. mars: 93186

Søndag 19. mars: 47469

Mandag 20. mars: 70881

Tirsdag 21. mars: 55365

Onsdag 22. mars: 51161

Torsdag 23. mars: 60633

Fredag 24. mars: 52578

RELATERTE ARTIKLER

De lilla øyene: Islamorada og Long Key

Fiskerparadiset kjent som Islamorada ble innlemmet som en kommune i januar 1998. Nå kalt Islamorada, Village of Islands,...

5 greske reisemål du bør oppleve minst én gang

Hvert år troner Hellas topplisten over sommerens mest populære ferieland, men favoritten byr på langt mer enn sine...

Trugeturer – et alternativ til ski

Norge er et fantastisk land for vinteropplevelser som langrenn og alpinsport, og til og med i disse tider...

KEY LARGO, Florida Keys

Når du kjører fra Floridas fastland, kommer du inn til Florida Keys og den 125 kilometer lange subtropiske...

Årets høydepunkter i Danmark

2021 byr på flere nye attraksjoner, jubileer og opplevelser. Her en oversikt over de 10 største.

Reiserådet forlenges – dette må du vite om forsikring

Tirsdag forlenget norske myndigheter det globale reiserådet til 1. mars. Her er noen råd til deg som klør...

Kategori
FeaturedNyheterReportasjerVerden