Slik unngår du påskestress på flyplassen

Det er som vanlig ventet stor påskeutfart fra Oslo Lufthavn. De store trafikktoppene kommer torsdag 17. og fredag 18. mars. Husk å beregne god tid, oppfordrer Avinor....
Det går mot travle dager på Oslo Lufthavn. (Foto: Avinor)

– Det er mange reisende og det er mye bagasje. Ved å beregne god tid sikrer man en god og stressfri start på påsken, sier kommunikasjonssjef ved Oslo Lufthavn, Joachim Westher Andersen.

Skiutstyr må sendes som spesialbagasje, da de fleste flyselskapene tar seg ekstra betalt for dette.

– Ta med i beregningen tid til innsjekking, sending av spesialbagasje eller vanlig bagasje, sikkerhetskontroll, en matbit, shopping og gåtid ut til gate, sier Andersen.

– Reisende til land utenfor Schengen-området må beregne ekstra tid for passkontroll, og reiser du innenlands kan det hende du må beregne litt ekstra gåtid om flyet ditt blir satt opp fra gate B1 til B8.

Benytter du lufthavnens selvbetjente løsninger og leverer inn bagasjen selv, oppfordres de reisende til å knytte sammen lange reimer, hemper eller stropper slik at de ikke kan henge seg fast i bagasjebåndet. Dette gjelder da spesielt for sekker og bagger. Er du i tvil om din bagasje er godt nok pakket, kontakt personalet i nærheten.

Familieslusen i sikkerhetskontrollen er populær, og kan brukes av alle som reiser sammen med barn under 12 år. Barn som reiser alene kan også benytte seg av denne slusen.

Du finner denne ved å se etter Felix & Fiona-flyet ved sikkerhetskontrollen. Det finnes også et eget ammehjørne i innlandspiren for de som vil bruke det, og lekeflyene i terminalen er alltid populære. Man kan få babymat med på kjøpet både hos Monolitten (innland) og Food Market (utland).

– Vi håper våre tilbud til barn og familier gjør reisen både enklere og hyggeligere, sier Andersen.

Med flere reisende enn vanlig er det viktig at man beregner litt ekstra tid.

– Med flere passasjerer og ofte litt ekstra påskebagasje kan tiden i både innsjekk og sikkerhetskontrollen variere noe. Spesielt mellom klokken 06.00 – 10.00 og 15.00 – 18.00 er det mange som reiser og det er derfor lurt å beregne litt mer tid enn vanlig. Det er bedre å være ute i god tid og få en fin start på påsken, forteller Westher Andersen.

Dersom du registrerer deg som EarlyBird, Oslo Lufthavns digitale reisefølge, vil du motta nyttig og relevant informasjon om din reise, samt gode tilbud på blant annet parkering, mat og drikke.

– Det er enkelt å registrere seg, og allerede nå kan du som EarlyBird få oppdatert informasjon om reisen og tilgang til svært gode tilbud på utvalgte produkter og tjenester på Oslo Lufthavn, sier Westher Andersen.

Slik blir påskeutfarten

Under er en oversikt over forventede trafikktall for Oslo Lufthavn i påskeferien, avgang og ankomst.

Torsdag 16. mars: 74543

Fredag 17. mars: 83721

Lørdag 18. mars: 93186

Søndag 19. mars: 47469

Mandag 20. mars: 70881

Tirsdag 21. mars: 55365

Onsdag 22. mars: 51161

Torsdag 23. mars: 60633

Fredag 24. mars: 52578

RELATERTE ARTIKLER

Fjord Line tilbyr hurtigtest ved ankomst Danmark

Fjord Line har nå lagt til rette for at reisende som mangler koronasertifikat, får anledning til å foreta...

Slik åpner Thailand igjen

Utvalgte stranddestinasjoner som Koh Samui, Krabi, Phang Nga (Khao Lak) og Pattaya deltok i arrangementet for å oppdatere...

Endeløs gresk sommer

Endeløse strekninger med krystallklart vann, evig solskinn, eksplosive lokale farger og vakre solnedganger...

Nytt REIS ute nå: Mot lysere tider!

Regjeringen åpner for reiser til utlandet fra 5. juli. Sommer i Norge eller Europa? Tipsene får du i...

Lei din egen øy på Maldivene

Hvis du drømmer om en familie- eller bryllupsfest utenom det vanlige, har du nå muligheten til å leie...

NCL lanserer ny skipsklasse

Norwegian Cruise Line (NCL) bryter grensene for konvensjonelle cruise- og ferieopplevelser med avdukingen av Norwegian Prima.

Kategori
FeaturedNyheterVerden