Slik unngår du å miste bagasjen på flyreisen

Lite er mer irriterende enn å miste bagasjen når du er på reise. Her er syv tips til hvordan du kan redusere risikoen for at kofferten ikke kommer...
Det kan være lurt å sjekke noen forholdsregler før man sjekker inn bagasjen.

Ifølge en undersøkelse utført av KLM svarer nesten halvparten av respondentene at tanken på at bagasjen ikke har kommet frem er en stressfaktor på reisen. 64 prosent sier også at de har opplevd at bagasjen ikke har kommet frem (uavhengig av flyselskap), og hele 89 prosent svarer også at de har ventet mer enn 24 timer på få den tilbake.

For de reisende finnes det imidlertid flere handlinger som kan bidra til å redusere risikoen for at kofferten forsvinner under reisen. Her er syv av dem:

  1. Skriv navnet ditt på bagasjen.

Skriv alltid navn og telefonnummer, og gjerne flynummeret for reisen, på bagasjen. Det hender at bagasjeetikketen rives av, og om personalet da har tilgang på navn og flynummer kan de spore destinasjonen mye enklere. Om de ikke lykkes med å spore bookingen, kan telefonnummeret brukes for å ringe og spørre om hvor kofferten skal sendes. For å være helt på den sikre siden kan det også være lurt å skrive navn og telefonnummer på innsiden av bagasjen – i tilfelle også navnlappen på kofferten skulle forsvinne.

  1. Ta bort gamle bagasjeetiketter.

Reiser du mye og er slapp med å ta av bagasjeetikettene på kofferten? Det kan kanskje gi noen misunnelige blikk på flyplassen, men det er ingen god idé siden det kan skape forvirring for bagasjesystemet som ikke forstår hvilken etikett den skal lese av.

  1. Ikke ha løse deler på bagasjen.

Pass på at kofferten er i god stand og unngå å reise med en koffert som har vanskelig lås eller glidelås. Dersom kofferten har løse håndtak kan det være lurt å pakke den inn. Når bagasjen sjekkes inn og går inn i sorteringssystemet er det nemlig en mulighet for at løse håndtak setter seg fast i kanter og slites av – sammen med bagasjeetiketten som er festet på håndtaket.

  1. Reis med en koffert som stikker seg ut.

Reis med bagasje som er lett å kjenne igjen – ikke bare for deg selv, men også for andre. Det er ikke uvanlig at reisende forveksler en annens bagasje med sin egen, spesielt om man reiser med en standard svart koffert. Overvei derfor å markere bagasjen din, enten med et stort klistremerke eller et annet kjennetegn som skriker ”denne kofferten er min”.

  1. Dobbeltsjekk at bagasjen er innsjekket til endedestinasjonen.

Dersom du har bestilt en reise med én eller flere mellomlandinger er det smart å stille et kontrollspørsmål ved innsjekkingen om bagasjen er sjekket inn til endedestinasjonen. Det er ikke alltid selvsagt at bagasjen sjekkes inn hele veien, og derfor er det bedre å være føre var fremfor å oppdage i etterkant at bagasjen bare har blitt med på halve reisen.

  1. Beregn tilstrekkelig med tid for transfer.

Dersom bagasjen ikke er sjekket inn til endedestinasjonen og du må hente den ut ved en mellomlanding, er det viktig at du har avsatt tilstrekkelig med tid for transfer. Selv du kan løpe i et rasende tempo gjennom flyplassen for å rekke neste fly, er det ikke sikkert det går like fort med bagasjen.

  1. Skal du til USA? Ikke lås bagasjen.

Ikke lås kofferten din om du skal reise til eller gjennom USA. Sikkerhetsrestriksjonene etter 11. september innebærer blant annet at passasjerene ikke får dra gjennom USA med låst bagasje. Om det ikke går an å åpne kofferten ved en eventuell inspeksjon, er det er risiko for at den ikke får lov til å reise videre eller kan hentes ut på rullebåndet.
Det finnes imidlertid et smutthull for deg som vil låse kofferten selv om du skal til USA – du kan bruke en TSA-lås som kan åpnes av personalet på flyplassen i USA ved hjelp av en spesiell nøkkel.

RELATERTE ARTIKLER

Ny utgave av REIS ute nå – helt gratis!

Den digitale utgaven av REIS 1-2021 er ute nå, med spennende og inspirerende artikler fra Norge og den...

De lilla øyene: Islamorada og Long Key

Fiskerparadiset kjent som Islamorada ble innlemmet som en kommune i januar 1998. Nå kalt Islamorada, Village of Islands,...

5 greske reisemål du bør oppleve minst én gang

Hvert år troner Hellas topplisten over sommerens mest populære ferieland, men favoritten byr på langt mer enn sine...

Trugeturer – et alternativ til ski

Norge er et fantastisk land for vinteropplevelser som langrenn og alpinsport, og til og med i disse tider...

KEY LARGO, Florida Keys

Når du kjører fra Floridas fastland, kommer du inn til Florida Keys og den 125 kilometer lange subtropiske...

Årets høydepunkter i Danmark

2021 byr på flere nye attraksjoner, jubileer og opplevelser. Her en oversikt over de 10 største.

Kategori
FeaturedNyheterReportasjerVerden