Sjekk inn i hopptårnet

I to netter skal Kollentårnet gjøres om til en lekker designleilighet. Det er Airbnb i samarbeid med skiforeningen som står bak engangsstuntet. ...
Du bør ikke lide av høydeskrekk om du den heldige som får sjekke inn I toppen av Holmenkollbakken. (Foto: Felix Odell, (c) 2015 Airbnb Inc.)

I dag legges hopptårnet ut på boligutleiesiden Airbnb.

– En sprø idé har blitt virkelighet, sier Jeanette Hansen, som er driftsansvarlig for Holmenkollen Kultur & turistanlegg i Skiforeningen.

Tårnet i Holmenkollbakken legges ut på nettstedet Airbnb som en 40 kvadratmeters ”Toppleilighet med panoramautsikt og unike skimuligheter”. 26. og 27. mars leies den sjeldne leiligheten ut for første, og siste, gang. Da kan du sove i hoppbakkens øverste etasje, 64 meter over bakken, der skihopperne vanligvis gjør seg klare til å hoppe. Skiforeningen lokker med en fantastisk utsikt over byen, fjorden og marka.

Rom med utsikt per excellence. (Foto: Felix Odell, (c) 2015 Airbnb Inc.)

Rom med utsikt per excellence. (Foto: Felix Odell, (c) 2015 Airbnb Inc.)

 

Walk-in-zip-out

– Vi synes dette er en morsom og annerledes måte å vise frem det populære turistmålet på. Nå gleder vi oss til å invitere de første overnattingsgjestene noensinne til å bo i toppen av hopptårnet, sier Skiforeningens Jeanette Hansen.

Hun forventer kamp om overnattingene fra hele verden, og spesielt fra skihoppnasjonene.

Skiforeningen har lenge lekt med tanken på at dette er Norges beste beliggenhet og at toppen av hoppet hadde vært perfekt for en leilighet. Det var da Holmenkollen kom i kontakt med Airbnb at ting begynte å skje. Airbnb har per i dag over én million boliger tilgjengelig verden over, men det er den enkelte utleier som står som vertskap. Systemet er bygget slik at gjester gir vurderinger av boligen og vertskapet, og likeledes vurderes verten av gjestene som overnatter. Skiforeningen tar ansvar for at gjestene i Holmenkollen skal få en uforglemmelig opplevelse.

– Vi skal ta godt vare på gjestene som kommer hit for å overnatte. De får servert middag i tårnet, eget skiteknikkurs i løypa og får prøve seg som skiskyttere, sier Jeanette Hansen.

I boligannonsen fristes det med walk-in-zip-out, 2600 km preparerte skiløyper, ingen gjenboere, sitteplass til 30 000 gjester og en bygning som er nyoppusset for noen hundre millioner kroner. Samtidig advares eventuelle gjester mot faren for støy fra jubelbrus og kubjeller. Oppholdet avsluttes ved at gjestene forlater tårnet samme vei som hopperne bruker, i et 361 meter langt svev ned til bunnen av bakken. Men i motsetning til de profesjonelle blir overnattingsgjestene trygt hengende i en “zipline” hele veien ned.

 

Kronprinsen på ski

Leiligheten i hopptårnet vil bli eksponert for hele verden, og er innredet med kun ny, norsk design. Bak oppdraget med å plukke ut møbler, stoffer og interiørobjekter står stylist Melissa Hegge. Foruten mange års erfaring med nettopp norsk design har hun lang fartstid som populær vert hos Airbnb. Hun har hatt besøk fra alle verdensdeler og vet hvor attraktivt både norsk design og Holmenkollen er for turister.

– Jeg har valgt møbler og designobjekter som viser bredden av norsk design i dag, og flere av disse tror jeg blir norsk designs fremtidige ikoner, sier Melissa Hegge.

Blant møblene er “Saddle Chair” av Angell, Wyller & Aarset, spisestuestolen “Vang” av Andreas Engesvik og bordlampen “Lune”, tegnet av Sverre Uhnger.

I tillegg har Melissa spilt på historien til Holmenkollen, med OL-plakaten fra 1952, som har fått en naturlig plass i leiligheten. Et lite bilde av daværende kronprins Olav som hopper i Holmenkollen i 1922 har også funnet veien mellom designobjektene.

 

Norges – og kanskje verdens – beste romplassering? (Foto: Felix Odell, (c) 2015 Airbnb Inc.)

Norges – og kanskje verdens – beste romplassering? (Foto: Felix Odell, (c) 2015 Airbnb Inc.)

Rask vekst for Airbnb

Leiligheten i toppen av Holmenkollen er en del av Airbnbs “Night at”, der helt uventede overnattingssteder blir gjort tilgjengelig. Tidligere har man kunnet bo i et KLM-fly og i en taubane i franske Courchevel, men aldri før i toppen av et skihopp.

– Vi ønsker å gjøre flest mulige unike boliger tilgjengelig for reisende, og for oss er toppen av holmenkollhoppet det ultimate stedet å overnatte i Norge, sier Even Heggernes, Nordensjef i Airbnb.

For å få sjansen til å overnatte gratis i den sjelden toppleiligheten finner du Holmenkollen på Airbnb.no innen utgangen av 16. Mars. Der må du fortelle hvorfor du og en venn fortjener en natt i hopptårnet.

Airbnb har i løpet av sju år bygget seg opp til å bli en global markedplass for reisende og har siden oppstarten hatt 30 millioner overnattinger, hvorav hele 20 millioner bare i 2014. I Norge er over 3400 boliger tilgjengelig på Airbnb, som leiligheter, hus, hytter og sjeldne campingvogner, spredt hele veien fra Lindesnes til Longyearbyen.

RELATERTE ARTIKLER

Fjord Line tilbyr hurtigtest ved ankomst Danmark

Fjord Line har nå lagt til rette for at reisende som mangler koronasertifikat, får anledning til å foreta...

Slik åpner Thailand igjen

Utvalgte stranddestinasjoner som Koh Samui, Krabi, Phang Nga (Khao Lak) og Pattaya deltok i arrangementet for å oppdatere...

Endeløs gresk sommer

Endeløse strekninger med krystallklart vann, evig solskinn, eksplosive lokale farger og vakre solnedganger...

Nytt REIS ute nå: Mot lysere tider!

Regjeringen åpner for reiser til utlandet fra 5. juli. Sommer i Norge eller Europa? Tipsene får du i...

Lei din egen øy på Maldivene

Hvis du drømmer om en familie- eller bryllupsfest utenom det vanlige, har du nå muligheten til å leie...

NCL lanserer ny skipsklasse

Norwegian Cruise Line (NCL) bryter grensene for konvensjonelle cruise- og ferieopplevelser med avdukingen av Norwegian Prima.

Kategori
FeaturedNyheterVerden