Selfies-forbud i Mumbai

Selfies kan være livsfarlig. Det tar myndighetene i 16 av den indiske storbyen Mumbais bydeler konsekvensen av og innfører bøter....
Selfie-dødsfall har ført til forbud i deler av den indiske storbyen Mumbai. Her er det noen studenter i den andre indiske storbyen Kolkata (Calcutta) som ikke kan dy seg.

I januar omkom en 20 år gammel kvinnelig student i byen, da hun og to venninner satt på en klippe i sjøen 50 meter fra stranda nær landemerket Bandra-Worli Sea Link.

Plutselig feide en bølge henne på havet, skriver avisen Times of India, med den følge at hun druknet.

I november i fjor døde en 14 år gammel gutt i byen av elektrisk sjokk. Han hadde da klatret på taket av en godsvogn for å ta et bilde av seg selv.

Siden 2014 har mer enn 50 mennesker omkommet i forsøket på å ta bilde av seg selv, ifølge datainnsamlings-selskapet Priceonomics. Minst 19 av disse har vært i India.

Og ikke bare i Mumbai. I begynnelsen av februar døde en 16 år gammel gutt i et forsøk på å ta en selfie på et forstadstog i fart. Det samme skjedde med tre studenter på vei til Taj Mahal.

Under en oversvømmelse i Chennai ble for øvrig redningsmannskapene mest opptatt av å passe på folk som oppsøkte de oversvømte stedene for å ta bilder av seg.

Tiltaket i Mumbai har ifølge avisen Mumbai Mirror hatt liten effekt, selv om det er satt opp advarsler langs strandpromenaden på steder der det ikke er rekkverk. Faktisk tyder mye på at selfie-fotograferingen bare har økt som følge av påbudet. Av den grunn har altså politiet innført en bot på rundt 150 kroner for overtredere av forbudet.

Tall fra Priceonomics viser ellers at de fleste selfie-dødsfallene skjer ved fall fra stor høyde, drukning og togulykker. Og tre av fire omkomne er menn.

RELATERTE ARTIKLER

Fjord Line tilbyr hurtigtest ved ankomst Danmark

Fjord Line har nå lagt til rette for at reisende som mangler koronasertifikat, får anledning til å foreta...

Slik åpner Thailand igjen

Utvalgte stranddestinasjoner som Koh Samui, Krabi, Phang Nga (Khao Lak) og Pattaya deltok i arrangementet for å oppdatere...

Endeløs gresk sommer

Endeløse strekninger med krystallklart vann, evig solskinn, eksplosive lokale farger og vakre solnedganger...

Nytt REIS ute nå: Mot lysere tider!

Regjeringen åpner for reiser til utlandet fra 5. juli. Sommer i Norge eller Europa? Tipsene får du i...

Lei din egen øy på Maldivene

Hvis du drømmer om en familie- eller bryllupsfest utenom det vanlige, har du nå muligheten til å leie...

NCL lanserer ny skipsklasse

Norwegian Cruise Line (NCL) bryter grensene for konvensjonelle cruise- og ferieopplevelser med avdukingen av Norwegian Prima.

Kategori
FeaturedNyheterVerden